کد خبر: ۱۰۰۱۳۲
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۸
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

باید تابوی سوال از احمدی‌نژاد در مجلس شکسته شود

در حال حاضر به موضوع سوال از رئیس جمهوری، حالت عرفانی و روحانی داده‌اند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: هر مکانیزمی که قدرت نظارتی مجلس را تقویت کند، خوب است. 

علی عباسپورتهرانی فرد، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در پاسخی به پرسشی مبنی براینکه آیا ضرورت ندارد که مجلس به نحوی بر سازمان‌های زیر نظر ریاست جمهوری نظارت کند تا نیازی به تحقیق و تفحص از این سازمان‌ها نباشد، اظهار کرد: ماهیت این مسأله باید بررسی شود، اما آن چیزی که به صورت کلی می‌توان عنوان کرد، این است که هر مکانیزمی که قدرت نظارتی مجلس را تقویت کند، خوب است. 

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در عین حال، اظهار کرد: قانون اساسی به نمایندگان این اجازه را نمی‌دهد تا به سازمان‌هایی که زیر نظر رئیس جمهوری است به صورت مستقیم نظارت نماید. 

عباسپوربا اشاره به مکانیزیم سوال درباره سازمان‌های زیرنظر مستقیم ریاست جمهوری، تصریح کرد: برای نمایندگان طبق قانون اساسی امکان سوال به صورت مستقیم از رئیس سازمان‌های زیر نظر ریاست جمهوری وجود ندارد، بنابراین نمایندگان اگر سوالی در رابطه با وظایف سازمان‌ها داشته باشند، باید آن‌را از رئیس جمهور بپرسند. 

وی براین اساس با اعلام اینکه معاونان رئیس جمهوری پاسخگوی مجلس نیستند به ذکر مثالی در این زمینه اشاره کرد و گفت: به این دلیل ما مخالف این هستیم که مثلا شرح و وظایف وزارت علوم به معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور منتقل شود. 

وی دلیل این امررا پاسخگو بودن وزارت علوم به مجلس وعدم پاسخگو بودن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مجلس عنوان کرد. 

رئیس کمیسیون آموزش این مورد را از اشکالات قانون اساسی ما دانست و اعلام کرد: این تابو باید شکسته شود که سوال از رئیس جمهور به معنای مخالفت با رئیس جمهور است. همانطور که سوال از وزیر هم به معنای مخالفت با آن وزیر نیست بلکه اشکالی است که در زیر مجموعه یک وزیر مشاهده شده که باید رفع شود. 

عباسپور با بیان اینکه در بسیاری از موارد هم نمایندگان پس از توضیح وزیر به سوالات خود قانع می‌شوند، افزود: باید این اتفاق در خصوص رئیس جمهور هم بیفتد تا وی به مجلس آمده و درباره برخی موضوعاتی که مورد سوال است، پاسخ دهد. 

وی سپس با یادآوری اینکه در همه جای دنیا مجالس از رئیس‌جمهوری سوال می‌کنند و رئیس جمهور هم پاسخ می‌دهد، خاطرنشان کرد: در کشورما نیز که براساس دمکراسی و اسلام بنا شده باید این موضوع که سوال از رئیس جمهور حتما یک بحث سیاسی است و از نظر سیاسی انعکاس خوبی ندارد باید برداشته شود. 

رئیس کمیسیون آموزش در این راستا اضافه کرد: حتی در روایات ما آمده کرده که از پیامبر عظیم الشان اسلام سوال می‌کردند و ایشان پاسخ می‌دادند.

وی براین اساس با اعلام اینکه رئیس جمهوری ما از پیامبراسلام بالا نیست، خاطرنشان کرد: همانطور که در قانون پیش بینی شده باید بشود از رئیس جمهور سوال کرد و ایشان نیز باید بیایند و پاسخ دهند. 

عباسپوربا اشاره به شرایط فعلی دراین خصوص، تصریح کرد: در حال حاضر حالت عرفانی و روحانی به موضوع سوال از رئیس جمهور داده‌اند. 

رئیس کمیسیون آموزش بار دیگر با تاکید بر خارج شدن سوال از رئیس جمهوری از حالت تابو بودن، خاطرنشان کرد: باید شرایط به گونه‌ای باشد که اگر اشکالاتی در روند اجرایی ایجاد شد، بشود از رئیس جمهور سوال کرد و ایشان هم بیایند پاسخگو باشند که در نتیجه آن یا نمایندگان قانع شده یا نمی‌شوند که ادامه مسیر آن در قانون اساسی خوب پیش‌بینی شده است. 

عباسپور درعین حال با اشاره به جایگاه رئیس جمهوری در نظام جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان ساخت: باید مکانیزیم سوال از رئیس جمهور به دلیل مسئولیت‌های سنگینی که دارد خیلی پیچیده تر از وزراء باشد که با امضای یک نماینده هم امکان سوال از آنها وجود دارد. 

وی براین اساس، تصریح کرد: باید تعداد زیادی از نمایندگان نسبت به آن سوالی که قرار است از رئیس جمهور مطرح شود، معتقد باشند. 

عباسپور اضافه کرد: اگر این مکانیزیمی که در قانون اساسی آمده به کار گرفته شود، خیلی پاسخگو خواهد بود. 

نماینده تهران در پایان تصریح کرد: چالش‌هایی که ما الان داریم به دلیل به کار نگرفتن این مکانیزیم قانون اساسی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین