آفتابنیوز : آفتاب: دبیرکل حزب سبز بر این باور است که مقصر اصلی به وجود آمدن التهابات سیاسی پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، هم برگزار کنندگان انتخابات بودند که نتوانستند به شبهات مردم پاسخ قانع کننده بدهند و هم کاندیداها بودند که به دنبال تسویه حساب سیاسی رفتند.
به گزارش فرارو، حسین کنعانیمقدم گفت: «اگر ما به زمینههای قبل از انتخابات نگاه کنیم متوجه میشویم که رویاروییهای سیاسی باعث شد که بخشی از جامعه به سمت مطالباتی پیش برود که خارج از رقابتهای سیاسی بود. مناظرههایی که انجام شد و فضای تهمت و افترا شکل گرفت، این احساس را در مردم بوجود آورد که انگار روند انتخابات غیر رقابتی است و این میدان تبدیل به کشمکشهای سیاسی شده است. نمونه این موضوع را حتی در بعد از انتخابات و کشاندن رقابت به سمت خیابانها شاهد بودیم. بنابراین فضای سیاسی کشور به سمت فضای غبارآلودی پیش رفت و حقیقتها و واقعیتها در یک غبار سیاسی پنهان شد.»
این فعال سیاسی با اشاره به مناظرههای انجام شده میان کاندیداهای انتخاباتی اظهار کرد: «مناظرههایی که انجام شد بیشتر منازعه بود تا مناظره. این مناظرهها یکی از علتهای اصلی مسایلی بود که ما در سال گذشته دیدم که اتفاق افتاد.»
وی افزود: «مردم چون احساس میکردند دولت مجری انتخابات است و با توجه به برخی از نواقصی که در قوانین انتخاباتی وجود داشت این نگرانی بود که دولت در آرای مردم دست ببرد و رای مردم خوانده نشود. بدین ترتیب این فضا هم ساخته شد و مردم در قالب اعتراض به نتایج انتخابات به صحنه ورود کردند. این یک پدیده جدیدی بود ما در سالهای قبل شاهدش نبودیم.»
کنعانیمقدم درباره اتفاقهای دیگری که در عرصه سیاسی ایران بیسابقه بود، گفت: «برخیها به بهانه حمایت از دولت و نظام، به معترضین و کسانی که تمایلاتی غیر از تمایلات دولتی داشتند مهر ضد انقلاب، صهیونیست، معاند و… زدند که این موضوع هم بیسابقه بود. یعنی اگر در انتخاباتهای قبلی کاندیدایی رای نمیآورد و اگرهم اعتراض میکرد او را خارج از نظام نمی دانستند و سعی میکردند در چارچوب نظام به او پاسخ داده و او را قانع کنند.»
دبیر کل حزب سبز با انتقاد از نحوه برخورد با مطالبات مردمی بیان کرد: «انقلاب اسلامی محصول این بود که رژیم پهلوی حاضر نبود مطالبات مردم را بپذیرد. در گذشته خیلی از رژیمها این کارها را میکردند و نتیجهای هم نگرفتند. باید مراقبت بود که این اتفاقها نیافتد و پاسخ مثبت به مطالبات مردم داده شود.»
وی با رد دست داشتن بیگانگان در حوادث پس از انتخابات تاکید کرد: «بنده اعتقادی به دخالت خارجی ندارم. انقلاب مخملی در کشور ما شکل نمیگیرد. چون از جمله عوامل بروز انقلاب مخملی یکی استبداد است و دیگری مخالفتهای مردمی که هیچ کدامشان در ایران وجود ندارد. بنابراین کسانی که بحث انقلاب مخملی را مطرح کردند تحت تاثیر القائات رسانه غربی بودند.»
کنعانیمقدم در پاسخ به این سوال که مقصران اصلی حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری از نظر شما چه کسانی بودند، گفت: «در وهله اول، مقصران اصلی برگزار کنندگان انتخابات بودند که نتوانستند به شبهات مردم جواب داده و آنها را قانع کنند و دوم کاندیداها بودند که در مناظرهها با تهمت زدن به یکدیگر و ایجاد یک فضای انتقامی به دنبال تسویه حسابهای سیاسی بودند.»
وی اضافه کرد: «نکته بعدی این بود که رسانهها طوری با مردم برخورد کردند که انگار مردم باید همراه با رسانه تصمیم میگرفتند. بنابراین رسانهها اجازه ندانند که مردم خودشان تصمیم بگیرند.»
این اصولگرای منتقد دولت در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از مشارکت مردم در انتخاباتهای آتی چیست، گفت: «اگر یک بازسازی سیاسی در کشور شکل نگیرد، نمیشود گفت که مشارکت مردم افزایش مییابد.»