در حالی که فصل پاییز و زمستان به دلیل شیوع بالای بیماریهای ویروسی چالشی برای سیستم ایمنی بدن محسوب میشود، پژوهشهای جدید دانشگاه جان هاپکینز نشان میدهد تغذیه سالم و هدفمند میتواند خط اول دفاعی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهد.
دکتر علیرضا گودرزی، متخصص تغذیه میگوید: "اگرچه سیستم ایمنی بدن بهطور طبیعی فعال است، اما برای عملکرد بهینه به منابع کافی از ریزمغذیها نیاز دارد. کمبودهایی مانند ویتامین C، D، روی و آهن میتوانند مقاومت بدن را کاهش دهند و راه را برای ابتلا به عفونتها باز کنند. "
۷ ماده غذایی تقویتکننده سیستم ایمنی:
۱. مرکبات: پرتقال، گریپفروت و لیمو سرشار از ویتامین C هستند که در تولید گلبولهای سفید خون — خط مقدم دفاع در برابر عوامل بیماریزا — نقش دارند.
سیر: این ماده غذایی ضدویروس طبیعی است و ترکیبات گوگردی آن به فعالسازی سلولهای ایمنی کمک میکند.
زنجبیل: بهخاطر خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانیاش در مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید است.
ماست: حاوی پروبیوتیکهاست که سلامت روده و در نتیجه سلامت کل بدن را بهبود میبخشد.
بادام و مغزها: منابع غنی از ویتامین E و چربیهای سالم هستند که به تعادل سیستم ایمنی کمک میکنند.
سبزیجات برگ سبز (اسفناج، کلم): سرشار از آهن، فولات و آنتیاکسیدانهایی مانند بتاکاروتن هستند.
چای سبز: دارای مقدار زیادی فلاونوئید و ال-تیانین است که به تولید ترکیبات ضدباکتری در سلولهای ایمنی کمک میکند.
همچنین توصیه میشود: "رعایت تنوع غذایی، نوشیدن آب کافی، و پرهیز از مصرف زیاد قند و غذاهای فرآوریشده، از اصول تغذیهای تقویتکننده ایمنی است. علاوه بر این، دریافت ویتامین D از طریق نور خورشید یا مکملها نیز باید جدی گرفته شود. "
در نهایت، کارشناسان تأکید میکنند که هیچ ماده غذایی به تنهایی نمیتواند ایمنی بدن را تضمین کند. بلکه ترکیب تغذیه سالم، خواب کافی، تحرک بدنی و مدیریت استرس است که مجموعهای از عوامل حمایتی برای عملکرد قوی سیستم ایمنی فراهم میسازد.
منبع: بهداشتنیوز