کد خبر: ۱۰۱۵
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۸۳ - ۱۷:۲۰

سردر گم هستيم

آفتاب‌‌نیوز :  پس بي‌دليل نيست كه محافظه‌كاران در اتخاذ تاكتيك دچار اشتباه شده‌اند. آنان از آنجايي كه هاشمي اعلام حضور نكرده است، نمي‌توانند به نقد او بپردازند ضمن آن از دو سو در فشار هستند. اول آنكه شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب بعداز نطق آتشين الياس نادران عليه هاشمي در مجلس هفتم، مصوب كرده است كه كسي عليه هاشمي ديگر سخن نگويد، دوم آنكه اتفاق‌نظر در جبهه اصولگرايان عليه هاشمي وجود ندارد. در حالي كه برخي احزاب راديكال حاضر به نقد هاشمي هستند و آشكارا از وي دوري مي‌كنند، اما احزاب سنتي و ريشه‌دار جناح راست نه تنها كه تلاش براي دوري از هاشمي انجام نمي‌دهند بلكه ديگران را نيز تشويق مي‌كنند كه به حاميان هاشمي بپردازند. جامعه روحانيت مبارز و در رأس آن محمدرضا مهدوي كني دبيركل آن، جمعيت مؤتلفه اسلامي، جامعه مدرسين حوزه علميه قم و در رأس آن آيت‌الله علي مشكيني و حتي مجلس خبرگان از جمله گروه‌ها و نهادهايي هستند كه از جمله مدافعين سرسخت رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام مي‌باشند. به همين علت است كه ناگهان شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب به لحاظ كاركرد «فشل» مي‌شود و اداره امور از دستش خارج مي‌شود و برخي از كانديداهاي آن همچون علي‌اكبر ولايتي از آن شورا خروج مي‌كنند.

روزگذشته، مجمع فقهي نمايندگان مجلس هفتم، پس از ديداري كه با آيت‌الله مهدوي كني داشتند، به ديدار علي‌اكبر هاشمي رفسنجاني نيز رفتند.

در اين ديدار علي‌اكبر ناطق نوري غايب بزرگ جلسه بود و جاي او را رضا باهنر ديگر عضو برجسته شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب گرفته بود. توجه امروز رسانه‌ها به اين ديدار و اختصاص تيتر اول 5 روزنامه به آن نشان از اهميت موضوع مي‌داد. در ميان مجمع فقهي روحانيون مجلس نيز اتفاقي كه براي جناح راست افتاده، رخ داده است. آنان نيز دو گروه هستند. يك گروه مدافع حضور هاشمي رفسنجاني در انتخابات و گروه ديگر مخالفين حضور او. بي‌دليل نبود كه پايگاه خبري شريف نيوز، در گزارشي كه از جلسه روحانيون مجلس با مهدوي كني خبر داد تأكيد كرد كه قبل از نمايندگان، ناطق نوري سخن گفت و با اظهارات او روشن شد كه تنها چند نماينده خواستار حضور هاشمي در انتخابات هستند و ديگران چنين عقيده‌اي ندارند.

اما به هرحال 30 روحاني عضو مجمع فقهي مجلس از هاشمي رفسنجاني دعوت به‌عمل آوردند تا در انتخابات حاضر شود. رئيس مجمع تشخيص چنان گذشته با آنها سخن گفت. نه به آنها وعده شركت در انتخابات را داد نه نااميدشان كرد.

البته به آنها يك جمله مهم گفت. جمله‌اي كه در واقع پيام به دوستان راديكال آنها در مجلس بود. هاشمي گفت: «تصميمات مهم، بعضاً، داراي عوارضي است و در نزاع بر نقاط منفي انگشت گذاشته مي‌شود و دستاوردهاي مهم، تحت‌الشعاع قرار مي‌گيرد و همچنين از چشم‌ها و انظار پنهان مي‌ماند كه اين امر خطرناك است و روحيه كار را در مديران از بين مي‌برد. اما او در واقع با اين جمله دغدغه اصلي خود را نيز بيان كرد و دلايل ابهام در كانديداتوري خود را نيز به صراحت گفت.

روي سخن هاشمي البته با هر دو جريان اصلي كشور بود. چرا كه اگر راديكاليست‌هاي جناح راست آنچنان بر رئيس مجمع تشخيص مصلحت تيغ مي‌كشند، برخي ديگر از احزاب رقيب آنها نيز از اين امر مستثني نيستند. علي‌اكبر محتشمي‌پور، مدير مسؤول روزنامه توقيف شده بيان و عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون كه اكنون رياست ستاد انتخاباتي مهدي كروبي را برعهده گرفته است، تأكيد كرد: «هشت سال، مملكت، با 60 ميليارد دلار بدهي خارجي، متوقف شد.» اين اظهارات صراحتاً هاشمي و عملكرد دو دوره رياست جمهوري او را هدف گرفته بود. به همين خاطر بود كه هاشمي لازم ديد به روحانيون و هم‌كيشان خود يادآور شود كه «در نزاع بر نقاط منفي انگشت گذاشته مي‌شود و دستاوردهاي مهم تحت‌الشعاع قرار مي‌گيرد.» البته حاميان هاشمي در اين خصوص سكوت نكردند. محمدباقر نوبخت سخنگوي «ائتلاف نهم براي فرداي بهتر» كه از جدي‌ترين حاميان هاشمي است و دبيركلي حزب اعتدال و توسعه را نيز دراختيار دارد، نامه‌اي براي مهدي كروبي ارسال كرد و در آن از وي خواست كه «مأخذ و منبع اين آمار را كه در نادرست بودن آن كوچكترين ترديدي ندارم، جهت قضاوت مردم اعلام نماييد.»
اما اين تنها نامه و پيامي نيست كه اين روزها براي مهدي كروبي ارسال مي‌شود. روزنامه رسالت امروز مدعي شده است: «برخي رايزني‌ها براي منصرف كردن كروبي و معين به نفع يكديگر به نتيجه نرسيده است و گفته مي‌شود كه اخيراً مذاكراتي با مهندس موسوي و موسوي خوئيني‌ها صورت گرفته است كه اين دو نقش ميانجي براي تعيين كانديداي اصلي و انصراف نفر دوم را برعهده بگيرند.»

البته از آنجا كه اين خبر به تأييد يا تكذيب گروه‌هاي اصلاح‌طلب نرسيده است، نمي‌تواند چندان واجد صحت باشد. چرا كه اخبار اين چنين در نشريات محافظه‌كاران از چند روز گذشته، جهت اختلاف افكنی در جبهه دوم خرداد فزوني گرفته است. علت آن نيز همانطور كه يكي از مجلسيان هفتم گفته بود سردرگمي اصولگرايان از حضور هاشمي در انتخابات است. آنان چون نمي‌توانند عليه هاشمي سخن بگويند پس ناچار هستند پروژه اختلاف افكنی را در جبهه اصلاح‌طلبان پيگيري كنند. در دو روزگذشته روزنامه‌هاي آنان، خصوصاً سياست روز كه متعلق به جمعيت ايثارگران است، چندين خبر عليه مشاركت و سازمان مجاهدين منتشر كرد در يكي از خبرها حتي كابينه احتمالي دكتر معين را نيز معرفي كرده است.

به هر ترتيب محافظه‌كاران كه اگر نمي‌توانند عليه   علي‌اكبر رفسنجاني سخن بگويند و اميدوار هستند با اختلاف افكني در ميان جبهه دوم خرداد، خبرهايي را عليه  مهدي كروبي منتشر كنند و آنها را عليه همديگر بشوراند. امري كه چندان مثمرثمر نيست و تجربه هاي گذشته باطل بودن آن را اثبات كرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین