کد خبر: ۱۰۱۷۷۵
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۳

خلاء قانونی مشارکت بنگاه‌های اقتصادی و بازرگانی برای حضور در فعالیت‌های فرهنگی به شدت احساس می‌شود

کمسیون فرهنگی مجلس باید در این زمینه تصمیمات جدی بگیرد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: خلاء قانونی مشارکت بنگاه‌های اقتصادی و بازرگانی برای حضور در فعالیت‌های فرهنگی به شدت احساس می‌شود. 

سخنگوی ارکستر زهی پارسیان علاوه بر این می‌گوید: کمسیون فرهنگی مجلس باید در این زمینه تصمیمات جدی بگیرد. 

نیما زاهدی(سخنگوی ارکستر زهی پارسیان) درباره خلاءهای قانونی حضور بنگاه‌های اقتصادی در حوزه فرهنگ می‌گوید: در تمام کشورهای خارجی؛ شرکت‌های اقتصادی برای حضور و مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی از بعضی از هزینه‌های مالیاتی معاف می‌شوند این درحالی است که این قانون در ایران اصلا وجود ندارد. 

زاهدی رفع این مشکل را در اقدامات مجلس خلاصه می‌داند و می‌گوید: کمسیون فرهنگی مجلس حتما باید با همراهی پیشنهادات خانه موسیقی و دفتر موسیقی وزارت ارشاد؛ در زمینه اتخاذ قوانینی دقیق در این حوزه تصمیم جدی بگیرد تا چرخه فرهنگ این مملکت نیز بچرخد. 

به‌گفته زاهدی، زیرساخت‌ها و پیشرفت‌های هرجامعه در سایه حفظ هویت فرهنگی معنا پیدا می‌کند. در زمینه مشارکت شرکت‌های اقتصادی در حوزه فرهنگ نیز باید زیرساخت‌های قانونی آن برای سودرسانی به این بنگاه‌های اقتصادی فراهم شود.
این هنرمند، خواستار فرهنگسازی از طریق رسانه‌ها به‌ویژه صدا و سیما برای شروع فعالیت‌های اقتصادی در حوزه فرهنگ است و می‌گوید: به‌طور یقین اگر یک شرکت اقتصادی بداند درصورت حضور در برنامه‌های فرهنگی مانند ورزش فوتبال یا سایر رشته‌های دیگر امکان حضور در رسانه سراسری را خواهد داشت؛ در این زمینه با کمال میل به‌دنبال جذب گروه‌های فرهنگی می‌رود. 

سخنگوی ارکستر زهی پارسیان با اشاره به اینکه هم‌اکنون کسی حاضر نیست برای فعالیت فرهنگی به‌ویژه موسیقی اسپانسر شود، اظهار می‌کند: حضور اسپانسرها در برنامه‌های موسیقی در وهله اول به‌دلیل مسائل تبلیغی است که بیشتر درکنسرت‌های گروه پاپ که مخاطب گسترده دارند؛ جواب می‌دهد و معمولا کسی در حوزه موسیقی کلاسیک و جدی سرمایه‌گذاری نمی‌کند چراکه مخاطبان این موسیقی از قشر فرهنگی‌تر و جدی‌تر هستند. 

زاهدی یادآور می‌شود که: البته ممکن است در زمینه موسیقی جدی نیز حتی همین امروز سرمایه‌گذارانی پیدا شوند اما دلیل عمده آنها برای مشارکت در این حوزه تنها به علاقه‌های شخصی افراد یا شرکت‌ها بازمی‌گردد در غیر این صورت موسیقی جدی نه ازسوی دولت و نه ازسوی بخش خصوصی حمایت نمی‌شود. 

این نوازنده ویلن به مشکلات پیش آمده برای ارکستر زهی پارسیان در موضوعات رهبری ارکستر و مشکلات اقتصادی آن اظهار می‌کند: هم‌اکنون ما اسپانسری برای حضور یک رهبر و پرداخت هزینه‌های آن نیافته‌ایم. کسی هم تمایلی به این مشارکت ندارد. این امر ارکستر زهی پارسیان را با مشکلاتی روبرو کرده‌است. 

زاهدی، حضور علی رهبری به‌عنوان رهبر ارکستر زهی پارسیان را قطعی ندانسته، توضیح می‌دهد: همه چیز منوط به پیدا شدن اسپانسر است‎. البته گروه ارکستر زهی پارسیان احتمالا اواخر تابستان یا اوایل مهرماه که برنامه‌های آقای رهبری نیز خالی شده‌است، شاید بتواند یک کنسرت چند روزه در ایران برگزار کند. 

به‌گفته این هنرمند، درصورت قطعیت در برگزاری چنین کنسرتی؛ باید تغییراتی در بدنه ارکستر ایجاد شود و تعداد افراد گروه افزایش یابد که احتمالا این امر بازهم ارکستر زهی را با مشکلاتی مواجه می‌کند. 

10 سال از تشکیل ارکستر زهی پارسیان می‌گذرد و این ارکستر در تمام سال‌های فعالیت خود به‌خوبی نشان داد نه تنها قابلیت اجرای هماهنگ و باکیفیت قطعات موسیقی کلاسیک غربی را دارد بلکه در کنسرت‌هایی نظیر "نی‌نوا"ی حسین علیزاده و اجرای آثار زهی آهنگسازان ایرانی و درجریان همکاری با موزیسین‌های برجسته‌ای چون خاچیک بابایان، منوچهر صهبایی، نصیر حیدریان و... توانایی نوآوری و ذوب نشدن صرف در موسیقی کلاسیک غربی را دارد. 

ارکستر زهی پارسیان تنها گروه خصوصی(بعداز گروه کامکارهاست که پشتوانه خانوادگی همواره آنها را دورهم نگاه داشته) است که توانسته یک دهه را با موفقیت و بدون درجا زدن پشت سربگذارد. اما اخیرا خبرهایی از مشکلات مالی در این گروه به گوش می‌رسد که موجب شده این ارکستر در منظم‌ترین شیوه اجرایی خود با موانع بسیاری مواجه شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین