کد خبر: ۱۰۱۸۲۶
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۸۹ - ۰۸:۱۰
لاريجاني در اولين نشست تخصصي تاريخ مجلس:

صيانت از حقوق ملت در گرو استقلال و اقتدار مجلس

برخي آنقدر ذوب در قوه‏اي هستند كه چشم ديدن قوه ديگر را ندارند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب – سرويس سياسي: دوشنبه آخرين روز بهار 89، كتابخانه و موزه مجلس شوراي اسلامي ميزبان علاقمندان به تاريخ مجلس بود. در اين نشست تخصصي كه اولين بار در اين حوزه از سوي اين مركز انجام مي‏شد، مقالاتي ارائه شد كه از زواياي مختلف به موضوع تاريخ مجلس پرداختند. 

يكي از مهم ترين موضوعاتي كه در اين جلسه مطرح شد، بحث مجلس سنا و توجه به آن در تاريخ شكل گيري مجلس است كه مي تواند در زمان مناسبي به شكلي تخصصي مورد توجه قرار گيرد. 

اما سخنان دكتر علي لاريجاني، سخنران پاياني، كه به نتيجه گيري و درس از تاريخ مجلس اختصاص داشت، از جهاتي، به ويژه پيوند آن با موضوعات روز و دفاع وي از استقلال مجلس، بسيار جالب توجه بود.
رئيس مجلس ضمن مرور بر تاريخ تحولات مجلس در كشور، نتيجه گيري هايي كرد كه از منظر ايشان مي‏تواند امروز براي جامعه ما درس مهمي باشد. به گفته رئيس مجلس، هر وقت مجلس از اقتدار برخوردار بود كشور توانست در برابر بيگانگان بايستد؛ اما هر وقت اين پايداري را از خود نشان نداد استقلال كشور دچار آفت شد. 

ايشان در ادامه افزود: بايد از فترت‌ها ترسيد، در قالب اين فترت‌ها، قراردادهاي ننگين و فشارهايي به كشور تحميل شده است و اين مجلس بود كه اگر از منتخبان واقعي انتخاب مي‌شد از استقلال كشور صيانت مي‌كرد. 

وي در همين زمينه با «اشتباه استراتژيك‌خواندن انحلال مجلس هفدهم از سوي مصدق» گفت: انحلال مجلس كليد ديكتاتوري است. 

وي درباره جايگاه مجلس در نگاه امام گفت: امام توجه ويژه‌اي به مجلس داشت و شان براي آن قائل بود و همواره آن را حمايت مي‌كرد كه بيان ايشان مبني بر اين‌كه مجلس در راس امور است حرف بسيار مهمي است كه در اين راستا قرار دارد. 

به گفته لاريجاني، همه‌ي رهبران صدر انقلاب اين مسئله را مورد توجه قرار داده بودند و معتقد بودند مجلس ركني است كه اگر شكل نمي‌گرفت دموكراسي در كشور پا نمي‌گرفت و لذا مي‌خواستند هر چه زودتر مجلس را تشكيل دهند. 

لاريجاني در همين زمينه طرح اين موضوع در قانون اساسي را مورد بحث قرار داد كه هيچ كس حق انحلال مجلس را ندارد. 

وي در اين زمينه گفت: ما از اين مساله در طول تاريخ ضررهاي زيادي ديده‌ايم. كشور نبايد هيچگاه بدون مجلس باشد. ما در شرايط سخت انتخابات داشتيم و اين مسئله كه كشور داراي مجلس باشد، همواره مورد اصرار امام و رهبران انقلاب بود. 

لاريجاني افزود: در قانون اساسي به اين موضوع نيز اشاره شده كه نمايندگان مردم از هر بخشي در قبال همه‌ي مردم مسئولند و مجلس مي‌تواند در همه‌ي امور داخلي و خارجي قانون وضع كند. 

رييس مجلس با بيان اينكه « علت اين‌كه ما روي قانون‌گرايي و صيانت از مجلس تاكيد داريم مسئله‌اي صنفي نيست» گفت: در تاريخ به وضوح ديده‌ايم كه نداشتن يك مجلس قوي به كشور لطمه زده است و همه در اين زمينه مسئولند. اصرار ما بر اين‌كه در كشور دموكراسي حاكم باشد بدون قانون ميسر نيست و دموكراسي ديني در گرو مجلس قدرتمند براي صيانت از حقوق مردم و پايداري دموكراسي است. 

لاريجاني در ادامه خطاب به برخي افراد كه برخي قوانين مصوب مجلس را دوست ندارند، گفت: گاهي برخي افراد براي تسهيل امور براي مجلس خط و نشان مي‌كشند و گاهي اين قوانين را دوست ندارند؛ اين مساله درست نيست. تفكيك قوا براي كنترل قدرت است، روشن است كه قوه‌ي مجريه و قضائيه به صورت بالفعل داراي قدرتي هستند كه اگر كنترل نشوند ممكن است كارهايي به دور از چشم مردم اتفاق افتد. 

وي ضمن اننقاد از حمله كنندگان به مجلس، در خصوص مصوبه روز يكشنبه، درباره موسسات آموزش عالي غيردولتي، اظهار كرد: كسي كه به قوه مقننه توهين مي‌كند در واقع به ملت توهين مي‌كند. به اعتقاد وي، اگر كسي در رسانه‌ها در مورد مجلس با دريدگي صحبت كند، دليل منطقي بودن صحبتش نيست. 

وي همچنين گفت: معتقدم افرادي كه در اين باره سر و صدا مي‌كنند كل مصوبه را نخواندند؛ چرا كه اين مصوبه در مورد تمام موسسات غيرانتفاعي و غيردولتي است كه البته بخشي از آن نيز مربوط به دانشگاه آزاد است. 

لاريجاني اضافه كرد: من خود در مورد اين كه اين مصوبه شامل دانشگاه آزاد باشد، اشكال قانون اساسي گرفتم؛ اما بايد توجه كرد اين مصوبه در مورد تمام موسسات غيرانتفاعي و غيردولتي است. 

رييس مجلس با يادآوري اين نكته كه خود مجلس نيز تابع نظامات قانوني است با اظهار تعجب از خواست عده‌اي كه به عقيده وي مي‌خواهند مجلس بدون قانون اداره شود، گفت: اداره‌ي مجلس بر اساس آيين‌نامه است. در مورد اين مصوبه نيز به خاطر اين‌كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مورد مسئله دانشگاه آزاد ورود پيدا كرده است، اخطار را وارد دانستم؛ اما اين به معناي خارج كردن كار از دستور نيست. 

وي هم‌چنين با انتقاد از فردي كه در اين مورد، مجلس ششم را به عنوان مثال مطرح كرده بود، گفت: يكي از افراد گفته بود در مجلس ششم، رييس مجلس وقتي در مورد قانون مطبوعات حكم ولايي را مطرح كرد قانون را از دستور خارج كرد؛ اما ما اينجا حكم ولايي نداشتيم. تشخيص من اين بود كه اخطار قانون اساسي وارد است؛ اما مجلس به آن معتقد نبود و لذا شوراي نگهبان در اين خصوص نظر مي‌دهد و اين مساله غوغاسالاري لازم ندارد. 

دكتر لاريجاني خطاب به كساني كه مجلس را در خصوص مصوبه مذكور مورد حمله قرار داده اند گفت: همين مجلس وقتي در مورد برخي كشورها موضع مي‌گرفت، شما هورا مي‌كشيديد، حالا به دليل اين‌كه مصوبه‌اش ناخوشايند شماست از صدر تا ذيل آن را به آتش مي‌كشيد. 

وي تصريح كرد: كسي كه به قوه مقننه توهين مي‌كند در واقع به ملت توهين مي‌كند و شايد اين مسئله از آنجا ناشي مي‌شود كه آن‌قدر ذوب در قوه‌اي هستند كه چشم ديدن قوه‌ي ديگر را ندارند. نهادهاي قانوني كشور بايد در جايگاه خود ديده شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
0
0
با روند کنونی هتاکی و بی ادبی نسبت به مجلس همان ماجرای به توپ بستن مجلس به شکل دیگری انجام میشود
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
0
0
درود بر لاريجانی.

شورای عالی انقلاب فرهنگی سياسي كاری كرده است.

دولت مشكلات مردم راحل كند؛ بيكاری،ازدواج، فقر و...
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
0
0
اتفاقا مجلس در اين مورد بي دليل وارد شده چون آقاي لاريجاني از ابتدا با كانديداتوري احمدي ن‍ژاد مخالف بود حالا مي خواهد هر طوري شده جلوي ايشان بايستد و در تمام ادوار مجلس و دولي اين مجلس در برابر اين دولت ايستاده است و به دلايل مختلف با آن مخالفت ميكند و واقعا مضحك است كه ايشان دستور مقام معظم رهبري در مورد شوراي عالي فرهنگي را به راي مي گذارد و تصويب مي كنند كه بيت المال وقف شود مگر دانشگاه ملك شخصي است كه وقفش بكنند يا نكنند؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
0
0
سايت خائن به مملكت. رهبري معظم گفته بود مجلس در مقابل شورا قرار نگيرد تو ميگي چي؟ ...
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
0
0
درود بر لاریجانی
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۲
0
0
دردود بر لاريجاني و موافقان وي.
درود بر ايران خواهي و مبارزه با ديكتاتوري
چه عجب پس از ... مجلس هم راه حقيقي را شناخت.

و اما....
واقعا كه توهين به مجلس توهين به ملت است.
مگر نه اينكه اين نمايندگان همان گلچين‌هاي ملت هستند؟
كسي كه به مجلس توهين مي‌كند كور و ذوب در باور يک ديكتاتور شده است.
خداوند همه را به راه راست هدايت كند. آمين
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۶
0
0
جناب آقای لاریجانی :یعنی اگر کل مصوبه را بخوانند بعد معترض باشند می توانند کاری را که انجام شد ، انجام دهند. آیا اگر غیر از این گروه عده ای بی نام و نشان هم بخواهند اینگونه اقدامی انجام دهند مجازند اگرنه به نظر شما کجای عدالت می لنگد.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین