آفتابنیوز : آفتاب: دو کاوشگر سياره مريخ کشف کردهاند که زمانی در کره مريخ آب وجود داشته است و اين امر امکان وجود حيات در اين سياره را اثبات میکند.
به گزارش مجله آنلاين نجوم، شواهد دو کاوشگر فضايی که به دور سيار مريخ میگشتند، حاکی از آن است که زمانی در نيمکره شمالی اين سياره آب وجود داشته و در نتيجه سطح کره مريخ ميلياردها سال قبل قابل حيات بوده است.
دهانه Lyot 1 يکی از 9 مکان واقع در نيمکره شمالي مريخ است که در معرض مواد معدنی مانند خاک رس قرار گرفته و در محيطهای آبی قديمی شکل گرفته است.
آژانس فضايی اروپا در ماموريت مارس اکسپرس و همچنين مدارگر ناسا کشف کردهاند در همه مناطق کره مريخ و نه فقط نيمکره جنوبی آن آب وجود داشته است.
بنا بر اعلام ناسا، طيفسنچ در مارس اکسپرس و ام آر او، مواد معدنی رس را در هزاران مکان در ارتفاعات جنوب اين سياره نقشه برداری کردهاند که اين امر مويد مشاهداتی بودند که مريخ زماني ميزبان رطوبت و شايد زيست محيط و باشد.
طيفسنج امگا فضاپيمای مارس اکسپرس برای اولينبار نشانههای مواد شيميايی نظير رس و فيلوسيکاتهايی است که هردو شاخصههای وجود آب در اين محلها بوده است.
کاوشگر سی آر آی اس ام 91 دهانه را در زمينهای پست در شمال و مورد بررسی قرار داد و رس و فيلوسيليکات را دست کم در 9 منطقه مشاهده کرد.
ماده معدنی رس نشان دهنده نشانههايی از توالی حوادث زمينشناسی در شکلگيري مريخ است که اين حوادث شامل يک برخورد با يک جسم بزرگ است که ضربه سنگينی را به نيمکره شمالی اين سياره وارد کرده است.
چندي پيش ناسا اعلام کرد که با استفاده از فناوری "مارسيس" نام دارد، وجود آب در مريخ را اثبات کند.
اين فناوری شامل يک رادار عمقسنج با يک آنتن 40 متری است.
در سال 2007 اين کاوشگر کشف کرد که در زير بيابانی که سطح مريخ را پوشانده آن قدر آب منجمد وجود دارد که میتواند اين سياره سرخ را در خود فرو برد.
اين کاوشگر توانست امواج راديويی را به عمق 7/3 کيلومتري زير سطح مريخ گسيل کند.