کد خبر: ۱۰۲۵۹
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۳:۲۴

آتشبار افروغ و نادران بر پورمحمدی

آفتاب‌‌نیوز : اگرچه مخالفت های این دو نماینده با پورمحمدی، باعث تذکرات آیین نامه ای از جانب موافقان پورمحمدی شده بود اما افروغ در پاسخ به اعتراض دیگر همکاران خویش دلیل مخالفت خود را اصلاح ساختاری دیدگاه های اطلاعاتی دانست و گفت: چرا ذهنتان را برای هر اصلاح ساختاری بسته اید. اینکه آقای میرمحمدی با نقدی بر وزارت اطلاعات ما را متهم به مخالفت با نظام می کنند مشخص می شود نظام و وزارتخانه اطلاعات را درک نکرده اند.
وی اظهار داشت: ‌آیا مطالب و جزئیات که مطرح شد در گذشته در وزارت اطلاعات رخ نداده است. 

نماینده تهران سپس در تذکری دیگر و در پاسخ به اظهارات کاظم جلالی نماینده شاهرود که در موافقت با پورمحمدی صحبت کرده بود گفت: با بحث عوام زده نمی شود از نقد روشمند فرار کرد.
افروغ با اشاره به بخشی از اظهارات جلالی گفت: حتما آقای جلالی که اطلاعاتی هستند نتوانسته اند پرونده ای را بیرون آورند و مطالعه کند که اکنون می گویند فهمیدیم برخی تغییر روش داده اند. 

این نماینده تهران در پایان تذکر خویش خطاب به دیگر همکار مجلسی خود گفت: آقای جلالی در حضور بنده و یکی دو نفر از همکاران آمدند و گفتند به وزیری که ما آورده ایم رأی اعتماد بدهید. چرا نقد تشکیلات را به پای نظام می گذارید. 

در همین حال الیاس نادران،‌ نماینده تهران در مجلس به عنوان مخالف گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت کشور وقتی پشت تریبون قرار گرفت سابقه اطلاعاتی پورمحمدی را دلیل اصلی برای مخالفت خویش دانست و گفت: «آقای پورمحمدی سالیان متمادی از مسئولین رده بالای وزارت بوده اند. بعدا هم در جاهای دیگر همین جنس مسئولیت را داشته اند.

 شاید به همین دلیل است که در برنامه ای که ارائه کرده اند مهمترین مقوله ای که مبسوط توضیح داده شده «امنیت» است. این نگاه امنیتی به مسائل اجتماعی نه تنها خلاف صریح قانون اساسی است بلکه خدای ناکرده ممکن است منجر به پلیسی کردن محیط اجتماع بشود. اقتضاء شغل ایشان است. که به طور ناخودآگاه همه را متهم می بیند.

 نادران وزارت کشور را دارای بیشترین تماس با بدنه اجتماعی کشور در جهت حفظ آزادی های مشروع و اجتماعی سیاسی و فردی دانست و تأکید کرد: افراد باید احساس امنیت کنند و نباید از نزدیک ترین مدیران خویش بترسند.» 

نادران در توضیح دلایل خویش برگزاری انتخابات را مهم ترین تکلیف وزارت کشور برای تضمین و تداوم حاکمیت مردم سالاری دینی دانست و به این ترتیب غلبه روحیه امنیتی را برای آزادی انتخابات مضر اعلام کرد. 

نماینده مردم تهران ادامه داد: «فردی که عمری در مسائل امنیتی کار کرده و در فضای اطلاعاتی زندگی کرده چگونه می تواند با عامه مردم تعامل دو جانبه مثبت برقرار کند؟ در واقع در بدنه وزارت کشور به خصوص در برخورد با احزاب و مردم اصل باید بر برائت باشد و لیکن از نظر یک عنصر اطلاعاتی اصل بر عدم برائت است مگر خلافش ثابت شود. این دو قابل جمع نیست. 

نادران ادامه داد: ‌هنوز که در ابتدای راه هستیم اخبار نگران کننده ای از داخل و بیرون مجلس شنیده می شود. بعدها در مقابل انتصاب یک مدیر کل اطلاعاتی به مقام استانداری چه می توانیم بکنیم؟ 

نماینده مردم تهران سپس «مهرورزی با مردم» را از اصول چهارگانه ریاست جمهوری عنوان کرد اما مهرورزی با مردم و حراست از آزادی های سیاسی و اجتماعی و نگاه مثبت به مردم را با سابقه شغلی و کار پورمحمدی سازگاری ندانست و البته اضافه کرد: این به هیچ وجه به معنی عدم صلاحیت ایشان برای وزارت اطلاعات یا معاون امنیتی وزارت کشور یا هر شغل امنیتی دیگر نیست. بلکه بحث در تناسب و تخصص با مسئولیت است. 

نادران با بیان این مسأله که در کشور، ضعف کادرسازی وجود دارد گفت: تصور کنید که عناصر اطلاعاتی مجموعه وزارت کشور را اداره کنند، آن وقت از سر ناچاری باید طرح دو فوریتی بدهیم برای ادغام وزارت خانه های اطلاعات و کشور. اما اشتباه نشود ما مدافع اقتدار دولت هستیم. نه رفتار شاه سلطان حسینی را می پذیریم و نه اقتدار را معادل امنیتی کردن محیط داخلی می دانیم. 

نماینده مردم تهران در ادامه با یادآوری اتفاقات دوران مسئولیت پورمحمدی در وزارت اطلاعات تأکید کرد: ایشان در دوره بازسازی مسئولیت هایی داشته اند که دو ملاحظه اساسی در مورد آنها وجود دارد. در خارج از کشور اتفاقاتی افتاده است که اتهاماتی را علیه نظام باعث شده است. تردید ندارم که مخالفان دوباره آنها را نبش قبر خواهند کرد و به این ترتیب تشدید چالش های بیرونی نظام با انتصاب یک عنصر اطلاعاتی در رأس وزارت کشور موضع ما را در مهم ترین چالش بین المللی – یعنی بحث فناوری هسته ای – تضعیف و اتهامات ما را بیشتر خواهد کرد. 

نادران ادامه داد: در داخل وزارت اتفاقاتی افتاده است که ورود به عرصه فعالیت های اقتصادی و مفاسد ناشی از پیوند قدرت اطلاعاتی و اقتصادی به حدی بود که دلسوزان نظام را به واکنش واداشت و معاون مربوطه مجازات گردید. 

از سوی دیگر یکی از معاونین دلسوز در همان دوران به دلیل مبارزه با ویژه خواری اطرافیان یکی از مسئولین عالی رتبه اجرایی از کار برکنار شد. خیلی مایلم نظر صریح و روشن ایشان را در این دو اتفاق بدانم چون قبلا هم عرض کرده ام افرادی که در مقابل انحرافات سکوت یا همراهی کنند در آن گناه شریکند.
 
نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه در جلسه فراکسیون اصولگرایان پورمحمدی برای وزارت کشور رأی نیاورد ادامه داد: مراجعات مکرری به اینجانب برای انصراف از مخالفت شده که غیرطبیعی نیست، لیکن یکی از دلایلی که مرا بر این مخالفت مصمم کرد این بود که یکی از برادران در لفافه شوخی مرا تهدید کرد که اگر مخالفت کنی فلان خواهیم کرد و بنده پیش خود گفتم الان که این فضا ایجاد شده و می خواهند برای نماینده شرایطی را ایجاد کنند که در مخالفت احساس امنیت نداشته باشد،‌ وای به حال فردا. 

نادران در پایان، با بیان این مسأله که در رأی اعتماد باید صلاحیت وزیر احراز شود پورمحمدی را واجد صلاحیت برای وزارت کشور ندانست. و با بیان این جمله به سخنان خویش پایان داد:‌ایشان را از نقاط قوت کابینه نمی دانم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین