آفتابنیوز : آفتاب: عضو کمیسیون انرژی مجلس پرسید: چرا باید در عصر تجهیزاتی مانند کامپیوتر و اینترنت و بسیاری از امکانات دیگر، آمار دقیقی از دارایی ها و سطح درآمد مردم نداشته باشیم و به صورت توافقی برای اصناف و غیره مالیات در یافت کنیم؟
سیروس سازدار، در خصوص علل اعتراض اصناف به نحوه دریافت مالیات، اظهار داشت: اعتراض اصناف به افزایش 75 درصدی اصناف گویای بسیاری از مسائل میباشد.
وی ادامه داد: به شخصه مواردی مشاهده کرده ام که مالیات و عوارض شخصی در سال 88 نسبت به سال 87، 10 برابر افزایش داشته است.
سازدار افزود: به نظر میرسد که خود سازمان مالیاتی کشور نیز روندی را که برای افزایش مالیات در نظر میگیرد، رعایت نمیکند.
نماینده مردم مرند و جلفا تصریح کرد: عمده اعتراض کسبه بازار به اختلاف فاحش میان مقدار مالیات هر سال میباشد که بسیار بیشتر از چیزی است که در قانون ذکر میشود.
وی بیان کرد: به اعتقاد من حتی توافق بر سر افزایش 15 درصدی سالیانه مالیات صحیح نیست، چرا که ممکن است شخصی در سال گذشته درآمد خوبی داشته باشد اما در سال جاری به علت رکود بازار قادر به پرداخت مالیات در نظر گرفته شده نباشد و دریافت این مبلغ از این افراد درست نیست.
سازدار بیان کرد: برعکس این قضیه نیز امکانپذیر است و شاید افرادی در سال جاری بتوانند چندین برابر سال گذشته درآمد داشته باشند که باید از آنها مالیات چند برابری دریافت گردد.
عضو کمیسیون انرژی خاطرنشان ساخت: سازمان مالیاتی کشور باید پاسخگو باشد که با چه معیاری این مقدار مالیات را مشخص کرده است و آیا ما نمیتوانیم آمار دقیقی داشته باشیم تا از هر فرد بر اساس اندازه درآمدش مالیات دریافت کنیم.
سازدار متذکر شد: چرا باید در عصر تجهیزاتی مانند کامپیوتر و اینترنت و بسیاری از امکانات دیگر، آمار دقیقی از داراییها و سطح درآمد مردم نداشته باشیم و به صورت توافقی برای اصناف و غیره مالیات در یافت کنیم.
وی در خاتمه افزود: به نظر میرسد که امروز سازمان امور مالیاتی قادر به پاسخگویی به سئوالات مالیات دهندگان نمیباشد که این یک ضعف بسیار بزرگ است.