آفتابنیوز : آفتاب: آمارهایی که نهادهای بینالمللی در حوزه فناوری اطلاعات ارائه میکنند برگرفته از شاخصهای داخلی ارائه شده از سوی مسئولان بوده و چیزی به غیر از این نیست.
یک کارشناس فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه طبق ارزیابی اتحادیه جهانی مخابرات ( ITU) دسترسی به اینترنت دایلآپ دیگر جزء شاخصهای ضریب نفوذ اینترنت محسوب نمیشود و گفت: معیارهای جهانی بر اساس استاندارد است و غرضورزی در این معیارها دخیل نخواهد بود.
فرامرز هندسی در مورد قابل استناد بودن و یا نبودن شاخصهای جهانی در ارزیابی از وضعیت اینترنت و فناوری اطلاعات کشور اظهار، داشت: آمارهایی که نهادهای بینالمللی در حوزه فناوری اطلاعات ارائه میکنند برگرفته از شاخصهای داخلی ارائه شده از سوی مسئولان بوده و چیزی به غیر از این نیست.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اینکه اتحادیه جهانی مخابرات، وضعیت اینترنت و شبکههای ارتباطی کشورها را براساس یک فرمول خاص ارزیابی میکند که رضایتمندی مشتری یکی از موارد اصلی آن است، گفت: سازمانهای جهانی در ارزیابی ضریب نفوذ اینترنت کشورها، دسترسی به اینترنت دایلآپ (سرعت کمتر از 56 کیلوبیت در ثانیه) را جزء آمار به حساب نمیآورند و شاید به همین دلیل است که در میزان رضایتمندی کاربر برای دسترسی به اینترنت که از شاخصهای ضریب نفوذ محسوب میشود، کشور ما عقبتر از دیگر کشورها است.
هندسی با تاکید بر اینکه تمامی شاخصها در نهایت به یک موضوع ختم میشوند و موسسات جهانی نیز با ترکیب آمارهای موجود در کشورها نسبت به ارزیابی وضعیت آنها اقدام میکنند، اضافه کرد: اگرچه معیار ارزیابی وضعیت اینترنت در خارج از ایران تا حدودی با آنچه مسئولان در داخل کشور مطرح میکنند متفاوت است اما باید توجه داشت که تمامی شاخصهای ارزیابی از یک شیوه استاندارد تبعیت میکنند.
این کارشناس فناوری اطلاعات با تاکید براینکه مسئولان مربوطه باید سیاستها را کلان ببینند، ادامه داد: به نظر میرسد با عرضه فناوری وایمکس و سرویسهای فیبرنوری و حتی GPRS موبایل، کمکم به سمت شاخصهای جهانی در عرصه اینترنت در حرکت هستیم که این امر نشان از عزم مسئولان برای ایجاد تغییرات اساسی در این بخش دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه اینترنت در کشور روند رو بهرشدی را طی میکند، خاطرنشان کرد: اما فناوری اطلاعات وضع مطلوبی ندارد و نقش مدیریتی در فناوری اطلاعات کشور خوب نیست. به همین دلیل نمیتوان چشمانداز مطلوبی را برای آن متصور بود.
وی تصریح کرد: فناوری اطلاعات در کشور دارای طرح و نقشه اساسی نیست.