کد خبر: ۱۰۴۴۱۳
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۷

منطقه‌ای ایده‌آل برای جستجوی حیات بر روی سیاره سرخ کشف شد

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: دانشمندان آمریکایی دریافتند خاک منطقه‌ای بر روی مریخ شباهت بسیاری به خاک منطقه پیبارا واقع در غرب استرالیا دارد و بنابراین می‌تواند محلی ایده‌آل برای ردیابی حیات بر روی سیاره سرخ باشد. 

سیاره شناسان موسسه "ستی"، لابراتوار Jet Propulsion ناسا و دانشگاه جان‌هاپکینز با استفاده از دستگاه‌های "کریزم" (طیف سنج اکتشاف تصویری کامپکت) و طیف‌نگار "های- رایز" نصب شده بر روی کاوشگر Mars Reconnaissance Orbiter نشان دادند که حدود 4میلیارد سال قبل منطقه Nili Fossae در مریخ پوشیده از آب بوده و در داخل آن منابع مختلف گرمابی شبیه به آنچه که امروز در اقیانوس‌های زمین رخ می‌دهد فعال بوده‌اند.

این محققان با استفاده از تکنیک مادون قرمز سنگ‌های Nili Fossae را مورد بررسی قرار دادند و از همین تکنیک برای بررسی خاک منطقه "پیلبارا" واقع در غرب استرالیا بهره گرفتند و کشف کردند که خاک این دو منطقه زمینی و مریخی شباهت بسیاری به هم دارند.


این پژوهشگران در این خصوص اظهار داشتند: سایت پیلبارا بسیار جالب است. این منطقه، بخشی از زمین است که به طور ثابت از 5/3 میلیارد سال قبل بر روی سطح زمین باقی مانده است که این مدت زمان تقریبا سه چهارم تاریخ زمین است. ما در این تحقیقات یک پنجره کوچک به روی آن چیزی که در مراحل آغازین زمین برای سیاره ما رخ داده است باز کردیم.

براساس گزارش دیلی میل، این دانشمندان معتقدند که همان فرایندهای گرمابی که امروز به عنوان نشانگرهای اشکال قدیمی حیات بر روی زمین به شمار می‌روند می‌توانسته‌اند در سایت Nili Fossae بر روی سیاره سرخ نیز فعال بوده باشند.

این سیاره شناسان افزودند: ما این فرضیه را مطرح می‌کنیم که این فعالیت گرمابی انرژی کافی برای یک فعالیت بیولوژیکی را در سایت Nili Fossae تامین می‌کرده است. در این بررسی‌ها ما همچنین این احتمال را دادیم که فضای آتشفشانی قدیمی منطقه شرقی پیلبارا در استرالیای غربی بتواند یک نمونه مشابه نیز در Nili Fosse مریخ داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین