آفتابنیوز : آفتاب: رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: خبرنگاران مانند مرغی هستند که چه در عزا و چه در عروسی، کشته شده و خورده میشوند.
مرتضی طلایی با اشاره به مشکلات و دغدغههای خبرنگاران، روزنامهنگاران و تمالی اهالی رسانه تاکید کرد: متاسفانه همچنان جایگاه رسانه و به تبع آن نقش نیروهای فعال در عرصهی مطبوعات مورد توجه قرار نمیگیرد و به دلیل همین عدم شناخت از نقش رسانهها است که هنوز جایگاهشان آن طور که باید و شاید به رسمیت شناخته نمیشود.
او با اعلام اینکه برخی مشکلات بنیادی و اساسی باعث شده که خبرنگاران در موضع کارشان مظلوم واقع شوند ادامه داد: از آنجا که خبرنگاران و اهالی رسانه پلی بین مردم و حاکمیت هستند و مسئولیت دارند تا آنچه که در بطن جامعه میگذرد ببینند و به حکومت و حاکمیت منتقل کرده و در عین حال تعیینکننده رابطه بین مردم و حاکمیت باشند به همین دلیل اگر جایگاه تهیهکننده خبر به درستی شناخته شده باشد و جایگاه آن در جامعه مورد تکریم واقع شود، میتوانند به مسئولیت خود به طور دقیق عمل کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در مورد اینکه متاسفانه خبرنگاران از امنیت شغلی برخوردار نبوده و هر روزی ممکن است که یک خبرنگار یا رسانه دستخوش بیکاری شود گفت: لازم است تا وزارت ارشاد اسلامی برای تامین امنیت شغلی خبرنگاران اقدام کرده و یک بار برای همیشه ترس و هراس آنها را از این بابت از بین ببرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: حداقل مسئولان برای بیمه بیکاری و حقوق خبرنگاران و روزنامهنگاران اقدامی کنند و به آتیه آنها توجه داشته باشند.
به گفته طلایی متاسفانه تفاوتی میان رسانههای وابسته به دستگاههای اجرایی و دولت با سایر رسانههایی که منتسب به جایی نیستند وجود دارد و رسانههای فوق با مشکلات کمتری مواجه هستند اما لازم است که اهالی رسانه همه به یک میزان از حمایت برخوردار شوند.
او در پاسخ به این سئوال که چرا طی 30 سال گذشته هیچ دولتی حمایت جدی از خبرنگاران نداشته است ادامه داد: چون خبرنگاران مانند مرغی هستند که در عزا و عروسی خورده میشوند.
به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران کار رسانه بهگونهای است که گاهی عدهای از اخبارشان استقبال میکند و عدهای هم از اخبار ناراحت میشوند و این مسئله اقتضای کار خبر شده است؛ به همین دلیل خبرنگاران همیشه در حالت برزخ قرار دارند و آنطور که شاید و باید مورد توجه قرار نگرفتهاند.
او با بیان اینکه دولت و نظام باید برای نیروهایی که در عرصه اطلاعرسانی کار میکند، بیشتر وقت و سرمایه صرف کند عنوان کرد! باید به گونهای برای اهالی رسانه وقت گذاشت که آنها فارغ از دغدغههای روزمره به امر خطیر اطلاعرسانی در جامعه بپردازند.