آفتابنیوز : آفتاب: برای اولین بار طرح پذیرش دانشجوی دكترای پیوسته در تعدادی از دانشگاههای كشور به صورت آزمایشی عملیاتی میشود.
حسین نادریمنش معاون آموزشی وزارت علوم، با بیان اینكه یكی از وظایف و اهداف وزارت علوم تنوع در سیستم آموزشی از نظر شكل و محتوا است، افزود: تنوع و ایجاد فرآیندهای جدید برای تحصیل دانشجویان مستعد از بحثهایی است كه مطرح در وزات علوم مطرح است.
وی گفت: در حال حاضر بعضی از دروس مقاطع كارشناسی ارشد و دكتری دانشگاههای كشور تكراری است، ضمن اینكه زمان برای پژوهش در مقاطع كارشناسی ارشد و دكتری بسیار كم است. یعنی دانشجو نمیتواند یک پروژه اصیل خصوصاً پروژههای جهت دار و مأموریت گرا را پیگیری كند چرا كه فرصت آن را ندارد.
معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: حدود 2 سال پیش در جلسه معاونان آموزشی بحث دكترای پیوسته مطرح شد، در شورای گسترش نیز این بحث مجدداً مطرح شد و بر این اساس به بعضی از مجموعهها كه متقاضی بودند مأموریت داده شده تا آئین نامههای اولیه شیوه نامههای دكترای پیوسته را تهیه كنند.
وی گفت: در مقاطع كارشناسی ارشد و دكترای پیوسته دانشجو یکسال و نیم اول درس میخواند و سپس میتواند 3 و نیم تا 4 سال اقدامات پژوهشی خود را عملیاتی كند.
نادریمنش با بیان اینكه مقاطع كارشناسی ارشد و دكترای پیوسته روشهایی هستند كه در دنیا موجود است، گفت: پس از طی مراحل اولیه دكترای پیوسته این روش پذیرش دانشجو به صورت آزمایشی در تعدادی از دانشگاههایی كه توانایی دارند اجرایی میشود و اگر جواب مثبت بدهد به صورت یكی از روشهای موازی اقدام میشود.