آفتابنیوز : آفتاب: رئیس فعلی بنیاد تعاون سپاه، ضمن انتقاد نسبت به شیوه انجام خصوصیسازی در کشور و بیان اینکه “در روند خصوصی سازی، منتسبین به دولت خریداران اصلی بوده اند”، خاطرنشان کرد: دولت دلش خوش است که مثلا سایپا را فروخته اما چه کسی آن را خریده است؟ خود دولت، ضمن اینکه باید ملاحظه کرد که به چه قیمت سایپا را خریده و آیا این خرید اقتصادی است؟
رئیس بنیاد تعاون سپاه معتقد است: دولت هم اکنون شرکتها را نقد و نسیه میفروشد و امروز که یک فرد شرکتی را خریداری میکند، آن را تحویل میگیرد، ولی پول آن را نقد نمیدهد.
پرویز فتاح با اشاره به واگذاریهای اخیر در مورد شرکتهای بزرگ خودروسازی، خاطرنشان کرد: بنده هم اکنون در بنیاد تعاون سپاه مشغول به کار هستم و ما هم بعضا از دولت، شرکتهای واگذار شده را خریداری میکنیم. دولت همین اواخر سایپا و ایران خودرو را در قالب بلوک ۱۸ درصدی در بورس واگذار کرد، اما این سئوال مطرح است که چرا دولت معامله ایران خودرو را ملغی اعلام کرد؟
وی ادامه داد: باید از دولت پرسید که چرا معامله ایران خودرو را بهم زد یا چرا سایپا را به سه برابر قیمت فروخت. چطور می شود که هم دولت فروشنده و هم شرکت وابسته به سایپا خریدار باشد. این روش با کدام عقل اقتصادی جور در میآید، ضمن اینکه بنیاد تعاون سپاه را هم محترمانه از معامله بیرون کردند.
گفتنی است بنیاد تعاون سپاه در جریان معامله شرکت خودرو سازی سایپا، توسط دولت به نفع یکی از شرکتهای نزدیک به دولت کنار گذاشته شد.
وزیر نیرو در کابینه دولت نهم گفت: قیمت پایه سهام سایپا ۳۰۰ تومان بود ولی هر سهم را ۸۴۰ تومان فروختند. ما که در کار اقتصادی هستیم، میگوییم بر این عقل باید شک کرد، همانطور که مولانا میگوید: آن عقل بخندید که عشقش نپسندید. به عبارت دیگر، دولت دلش خوش است که سایپا را فروخته اما چه کسی آن را خریده است؟ خود دولت، ضمن اینکه باید ملاحظه کرد که به چه قیمت سایپا را خریده و آیا این خرید اقتصادی است؟
وی ادامه داد: در روزهای قبل هم اگر روزنامهها را مرور کنیم باز هم گلایه از واگذاریها وجود دارد. سهام بیمه دانا را ملاحظه کنید، چند فروختهاند و آیا این منطقی است؟
فتاح گفت: اگر خریداری پیدا شود که یک شرکت را به قیمت غیرمنطقی بخرد، باید در عقل اقتصادی فروشنده شک کرد که منطقی و منصفانه آن را نفروخته است. اما اینجا دولت واگذاریها را انجام میدهد و این، مهم است. به عنوان مثال، دولت میخواهد یک شرکت را 10 میلیارد بفروشد، قیمتش این است. اما یک نفر میآید و میگوید که من بابت این شرکت، ۳۰ میلیارد پول می دهم. دولت هم میگوید خیلی هم خوب است تو که پول بیشتری هم میدهی، پس من به تو میفروشم، اما آیا نباید این سئوال را بپرسد که چرا به سه برابر قیمت میخرید؟ این چه فردی است که چوب حراج به مال خود میزند و به سه برابر قیمت یک شرکت را میخرد. عقل اقتصادی این کار را نمیکند؛ همین جا یک نکته نهفته است.
مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه گفت: دولت هم اکنون شرکتها را نقد و نسیه میفروشد، میگوید ۱۵ درصد را نقد بدهید و بقیه را در طول ۸ سال بپردازید یا اینکه ۳۰ درصد نقد بدهید بقیه را ۴ ساله بپردازید. امروز که یک فرد شرکتی را خریداری میکند، آن را تحویل میگیرد، ولی پول آن را نقد نمیدهد. نکته این جا است، اشکالی هم ندارد چراکه دولت این کار را برای روانسازی صورت میدهد تا خریدار هم راغب باشد؛ اما من آن چوب حراج را قبول ندارم.
وی افزود: اموالی که واگذار میشود، بیت المال است و باید مراقبت شود. دولت باید خوش معامله و درست معامله باشد و خود دولتیها هم دخالت نکنند. بعضا مشاهده میشود که برخی نقاط دولت، دخالت می کند، این درحالی است که حرفه ای باید عمل شود. هدف من این نیست که اصل واگذاریها را زیرسئوال ببرم بلکه تذکر میدهم که دولت ” بامتانت و بهتر” عمل کند.
فتاح با اشاره به کلید خوردن واگذاری نیروگاهها از چهارشنبه هفته گذشته، گفت: این نیروگاه، جز فهرست اول واگذاریهای وزارت نیرو است و سایر نیروگاهها نیز در فهرست است که فروخته شود.
فتاح ادامه داد: دولت به تامین اجتماعی، بنیاد شهید و سپاه بدهکار است. هم اکنون که من با شما صحبت میکنم دولت به ما بدهکار است و در نامهای به دولت نوشتهایم که ۴۵۰ میلیارد تومان بدهی ما را بابت دیون بپردازد. البته ما گفتهایم که اگر دولت نمیتواند بدهی مذکور را به صورت نقدی بپردازد، به ما جنس بدهد؛ مثلا نیروگاه.
وی گفت: طلبکار مایل است حتی طلب خود را غیرنفتی دریافت کند؛ چراکه دولت بابت اینکه در این چند سال، بدهی ما را پرداخت نکرده است، به ما سود نمیدهد.
فتاح از ارایه پیشنهاد بنیاد تعاون سپاه برای دریافت نیروگاه بابت رد دیون خبرداد و گفت: البته دولت باید ما را هم ارزیابی کند. اینکه ما دریافت نیروگاه را بابت رد دیون پیشنهاد داده ایم، به دلیل این است که بنده خود در وزارت نیرو مشغول به کار بوده ام، جنس کار را میشناسم و آشنا به مباحث فنی هستم. گفتم اگر نیروگاه بگیریم، بهتر اداره می کنیم تا بگوییم که به ما پالایشگاه بدهند. من خودم آشنا به پالایشگاه نیستم؛ ولی نیروگاه، به صلاحیت فنی ما مربوط است.