آفتابنیوز : آفتاب: تیم ملی بسکتبال ایران در چهارمین بازی خود در رقابتهای بسکتبال قهرمانی جهان در ترکیه مقابل بهترین و پرافتخارترین تیم دنیا، آمریکا تن به شکست داد.
پنجمین شب از دور مقدماتی گروه B رقابتهای جهانی بسکتبال با رقابت تیمهای ایران و آمریکا ادامه یافت که در پایان آمریکا با نتیجه 88 بر 51 به برتری رسید.
مردان بسکتبال ایران در این مسابقه تلاش چشمگیری داشتند و در پایان مسابقه از سوی چند هزار ایرانی حاضر در سالن عبدی ایپکجی به شدت تشویق شدند. حامد حدادی با 19 امتیاز، امتیازآورترین بازیکن ایران و زمین شناخته شد. او در طول بازی 10 ریباند داشت. کوین لاو از تیم آمریکا با 13 امتیاز و 12 ریباند بهترین بازیکن آمریکا بود.
کوارتر نخست:
کوارتر نخست با تشویق پرشور تماشاگران و حملات ایران آغاز شد. دو تیم در دو دقیقه نخست نتوانستند توپی را از سبد عبور دهند، اما آمریکا پس از سپری شدن این زمان توانست نخستین امتیازش را کسب کند. در ادامه حملات ایران ادامه داشت تا حامد حدادی نخستین امتیاز را به تیم ایران هدیه دهد. پس از آن پرتاب 3امتیازی کامرانی، ایران را 5 بر 3 پیش انداخت. اما این برتری چندان ادامه نیافت و با پرتاب 3 امتیازی کوین دورانت عقب افتادگی آمریکا جبران شد. در ادامه آمریکاییها با پرتابهای 3 امتیازی خودشان را پیش انداختند. بازیکنان ایران بازی پایاپی را انجام داده و همگی برای رسیدن به سبد حریف تلاش داشتند. 4دقیقه به پایان این کوارتر مانده بود که تیم آمریکا 3 نفر از پنج بازیکن درون زمینش را تعویض کرد و پیش از پایان یافتن یکچهارم نخست همه بازیکنان آمریکایی یک بار به زمین آمدند.
در پایان، این کوارتر با نتیجه 19 بر 13 به نفع آمریکا تمام شد.
کوارتر دوم: این کوارتر با دو پرتاب 2 امتیازی برای آمریکا شروع شد تا مردان بسکتبال ایران کمی غافلگیر شوند. در ابتدای این کوارتر اصغر کاردوست چندین موقعیت خوب را برای ثبت امتیاز پیدا کرد که در هیچ کدام از آنها موفق نبود. او بلافاصله از سوی ماتیچ بیرون کشیده و با فریادهای بلند او رو بهرو شد.
این کوارتر برای ایران نه خوب شروع نشد، و نه به خوبی ادامه یافت؛ بهطوری که اختلاف امتیاز پس از گذشت نیمی از این یک چهارم به 14 رسید. با این همه نمیتوان از بازی بسیار خوب کامرانی و پاسهای زیبای او در کنار تلاش مضاعف ارسلان کاظمی و کسب 5 امتیاز توسط او به راحتی گذشت.
این روند هم چنان ادامه پیدا کرد اما باز هم اختلاف بیش از 10 امتیاز به نفع آمریکا بود. این کوارتر با نتیجه 23 بر 15 و به طور کلی نیمه با نتیجه 42 بر 28 به نفع آمریکا به پایان رسید.
در این نیمه کوین دورانت از آمریکا و ارسلان کاظمی از ایران ستارههای میدان بودند.
کوارتر سوم: در ابتدای نیمه دوم آمریکا با چند حمله پیاپی و کسب امتیاز، اختلاف را به بیش از 20 امتیاز رساند. شاید هم علت این مسأله سردرگم بودن بازیکنان ایران در ابتدای کوارتر سوم بود. رفتهرفته بازیکنان شرایطی بهتری را پیدا کردند، اما همچنان اختلاف امتیازی که ایجاد شده بود، حفظ شد. با این حال باید گفت، بازیکنان ایران برای کسب تکتک امتیازها از جان مایه میگذاشتند. دوندگیهای بیامان کامرانی در کنار تعویض منطقه زمین از سویی بهسوی دیگر توسط بازیکنان، روی هم رفته بسکتبالی راضی کننده را از سوی قهرمان آسیا به نمایش گذاشت. انتقال همین تلاشها به جمع تماشاگران پرشور بود که نه تنها تکتک بازیکنان را به نام تشویق میکردند، که با سردادن نام ایران، اجازه خستگی را به قهرمانان آسیا نمیدادند.
با این همه هنوز هم اختلاف ایران و آمریکا نزدیک به 20 امتیاز بود. شاید یکی از نقاط ضعف تیم ایران در این کوارتر جا ماندن دفاعهای منطقه ای پشت نیم دایره خودی بود که اجازه پرتابهای 3 امتیازی را به بازیکنان خوش تکنیک آمریکایی میداد.
در پایان، این کوارتر نیز نتیجه 62 بر 39 به نفع آمریکا رقم خورد تا ایران 23 امتیاز با حریف نامدار خود فاصله داشته باشد.
کوارتر چهارم: یکچهارم پایانی با تلاش بیشتر از سوی بازیکنان ایران شروع شد. آنها با حملههای پیاپی خود را به سمت سبد حریف رسانده و در نهایت توانستند نخستین 2 امتیاز این کوارتر را به نام خود ثبت کنند. به نظر میرسد، وسلین ماتیچ با فریادهایی که در کنار زمین کشید، دیگر نای سخن گفتن در نشست خبری پایان بازی را نداشته باشد.
شاید تاثیرهمین فریادها بود که کوارتر چهارم برای ایران خوب شروع شد و خوب هم ادامه پیدا کرد. در حالی که هنوز از ارسلان کاظمی که از اواخر کوارتر پیشین به بیرون رفته بود، در زمین خبری نبود. 3 دقیقه از این کوارتر گذشت که ارسلان به میدان رفت و دو امتیاز زیبا را برای ایران گرفت تا همه را به وجد آورد.
با این حال اختلاف آمریکا اندک اندک بیشتر می شد، بهطوری که در 5 دقیقه مانده به پایان بازی به حدود 25 امتیاز رسید. این موضوع هم شاید به افزایش خستگی بازیکنان تیم ایران مربوط و در دقایق پایانی کاملا مشهود بود. اشتباهها و خطاها افزایش یافته و پرتابها نیز بیشتر به خطا میرفت.
در همین لحظات آسیب دیدن سامان ویسی - که در گوشه زمین تحت نظر پزشک مورد درمان بود - کمی وضعیت تیم را برای بازی آینده نگران کننده کرد. این در حالی بود اوشین ساهاکیان که در بازی با تونس مصدوم شد در این بازی حتی یک ثانیه هم به میدان نیامد.
کوارتر چهارم در نهایت با برتری 26 - 12 آمریکا پایان یافت و بازی با نتیجه 88 - 51 به سود آمریکاییها رقم خورد.
حاشیههای دیدار ایران و آمریکا - بازیکنان آمریکا به محض اتمام دیدار تیمهای بسکتبال کرواسی و تونس که با نتیجه 84 بر 64 به سود کرواتها به پایان رسید، برای گرم کردن وارد زمین شدند؛ نزدیک به 50 دقیقه مانده به بازی تیمهای ملی بسکتبال ایران - آمریکا.
- نخستین بازیکنان تیم ایران نیز اوشین ساهاکیان و سامان ویسی بودند که 45 دقیقه مانده به رقابت به زمین آمده و شروع به گرم کردن کردند.
- تماشاگران در این بازی پر شورتر از همیشه و با همراه داشتن پرچمهای متعدد ایران، در سالن حاضر شده بودند. به طوری که سمت راست سالن بهصورت کامل توسط تماشاگران ایرانی پر شده بود. نزدیک به 5 هزار نفر به تشویق مردان بسکتبال ایران مشغول بودند.
- تیم ایران30 دقیقه مانده به شروع بازی وارد زمین شد و مورد تشویق تماشاگران قرار گرفت.
- اوشین ساهاکیان نیز با حضور در جمع 12 بازیکن تیم ایران نشان داد که توانایی بازی پس از مصدومیت بازی پیش را دارد.
- بازیکنان آمریکا به تکتک بازیکنان ایران کلاهی سرمهای هدیه دادند.
- از مسئولان ایرانی تنها محمود مشحون در سالن حضور داشت.
- ایران تنها با یک تغییر نسبت به بازیهای پیش وارد زمین شد. بهطوری که کامرانی، داوری، حدادی، کاظمی، حدادی و نبی پور(به جای ساهاکیان) نخستین بازیکنان تیم ایران بودند که به میدان رفتند. در مقابل نیز دورانت، بیلپاس، روز، ایگودالا و اودوم برای آمریکا به میدان آمدند.
- حامد حدادی با 2 متر و 18 سانتی متر بلندقدترین بازیکن میدان بود.
- به نظر می رسید در جریان بازی اختلافی بین ماتیچ و صفاعلی کمالیان - یکی از مربیان تیم ملی بسکتبال - رخ داد که مهران حاتمی سعی در آرامش کمالیان داشت.
- از ابتدای کوارتر دوم سفیر جمهوری اسلامی ایران همراه با خانوادهاش در جایگاه ویژه حاضر شد و از نزدیک تماشاگر بازی بود.
- در پایان نیمه نخست ارسلان کاظمی تنها بازیکن میدان بود که به صورت کامل بازی کرد.
بسکتبال آمریکا در یک نگاه بسکتبال آمریکا با افتخاراتی که در این رشته ورزشی در سطح جهان و المپیک داشته، پرافتخارترین تیم دنیاست تا جایی که برخی از ستارههایش به جای حضور در رقابتهای جهانی ترجیح میدهند تمرکزشان را بر روی رقابتهای لیگ حرفهای آمریکا - NBA -بگذارند. اتفاقی که در این دوره نیز برای تیم آمریکا افتاد و بازیکنانی هم چون لبرون جیمز، دواین وید و کریس بوش که از اعضای تیم این کشور در بازیهای المپیک پکن بودند و نشان طلای آن رقابتها را نیز از آن خود کردند، در رقابتهای جاری ترجیح دادند، در خانه بمانند و تنها به باشگاهایشان فکر کنند. البته ستاره دیگری به نام کوبی برایانت نیز به علت آسیب دیدگی در رقابتها حاضر نشد.
تیم آمریکا نسبت به تیم قهرمان المپیک پکن به صورت کامل تغییر کرده و همه بازیکنان این تیم جدید هستند. نکته دیگر استفاده از شش بازیکن 22 ساله در جمع 12 بازیکن این تیم است که میانگین سنی تیم آمریکا را به 24 و نیم سال کاهش داده است. این تیم با میانگین قدی 2 متر از بازیکنانی برخوردار است که همگی از بهترین بازیکنان تیم شان در لیگ NBA شمرده می شوند.
مایک کرژفسکی، سرمربی تیم آمریکا در مورد انتخاب این تیم جدید گفت: این نسل جدید بسکتبال آمریکاست که برای انتخابش مسیری سخت و طولانی را گذراندهایم. این تیم قرار است در این رقابتها و حتی در بازیهای المپیک لندن برای آمریکا مدال آوری کند.
آمریکا تاکنون از 16 حضورش در بازیهای المپیک، 13بار قهرمانی داشته و در 15 حضورش در رقابتهای جهانی، 3طلا، 3 نقره و 4برنز دارد.
آمریکا در این دوره از رقابتها نیز کرواسی را با نتیجه 106 بر 78، اسلوونی را با نتیجه 99 بر 77 و برزیل را با نتیجه 70 بر 68 برده و راسل وستبروک نیز با کسب 64 امتیاز بهترین بازیکن این تیم بوده است.