آفتاب: احمدینژاد گفت: هرکس در برابر قانون تخطی کند، دستگاه قضایی به تخلفات آن رسیدگی خواهد کرد، چرا که همه در برابر قانون مساوی هستند. از جانب دولت هیچ گونه محدودیتی برای رقبای سیاسی و مخالفین دولت اعمال نشده است، البته ممکن است خود آنها از فضای مردمی نگرانی داشته باشند.
محمود احمدینژاد در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس در پاسخ به سؤالی درباره پیام حضور ایران در سازمان ملل متحد، اظهار داشت: پیام ملت ایران پیام اصلاح و تغییر است. سخن ملت ایران در طول تاریخ این بوده که شرایط موجود جهان در شأن انسان وملتها نیست. با توجه به جنگها، اشغالگریها، مسابقه تسلیحاتی، فاصله عمیق شمال - جنوب و بحرانهای اقتصادی و فرهنگی بر این باور هستیم که انسان برای چنین شرایطی آفریده نشده است، بلکه انسان برای زندگی سرشار از شادی، آرامش، عشق و محبت خلق شده و همه اینها در سایه عدالت و یگانهپرستی محقق میشود.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه ملت ایران نسبت به مدیریت حاکم بر جهان انتقاد دارد، خاطرنشان کرد: مدیریتی که بر جهان حاکم است قادر نیست امنیت و دوستی را بین ملتها برقرار کند.
وی با اشاره به اینکه تغییر یکباره و لحظهای ایجاد نمیشود، گفت: ابتدا تغییر باید در اندیشهها اتفاق بیفتد و سپس باید ساختارهای ناعادلانه حاکم بر جهان اصلاح شود و بدون تردید در این مسیر همه باید به یکدیگر کمک کنند.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی درباره ارزیابی خود از اوضاع فعلی و آینده افغانستان، اظهار داشت: امروز همه به روشنی میدانند که شرایط افغانستان مناسب نیست. مردم روزانه قتلعام میشوند و کینهها و دشمنیها عمیقتر میشود و تصویر روشنی نیز برای بهبود شرایط این کشور در آینده قابل تصور نیست.
احمدینژاد با بیان اینکه برای حل مشکل افغانستان شناسایی مشکل واقعی لازم است، گفت: مشکل افغانستان راهحل نظامی ندارد. باید به حق حاکمیت ملی مردم افغانستان احترام گذاشته شود که اگر یک پنجم هزینهای که در بخش نظامی در افغانستان انجام شده، در بخش زیرساختهای این کشور هزینه میشد، شرایط افغانستان بسیار متفاوتتر از امروز بود.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه باید به روند سیاسی در افغانستان احترام گذاشته شود، خاطرنشان کرد: باید در جدول زمانی مشخصی گروههای نظامی از افغانستان خارج شوند و اجازه دهند دولت افغانستان امور کشور را اداره کرده و مسئولیت امنیت را برعهده بگیرد.البته در افغانستان نیز باید همه با هم در اداره کشور مشارکت داشته باشند و هیچ گروهی به دنبال انحصارطلبی نباشد.
وی تصریح کرد: ایران از روند سیاسی افغانستان حمایت میکند و معتقدیم است این کشور باید براساس قانون اساسی و عدالت مدیریت شود و دموکراسی انتخابات در این کشور نهادینه گردد.
احمدینژاد در پاسخ به این سؤال که پس از آزادی سارا شورد یکی از سه تبعه آمریکایی که وارد مرزهای ایران شده بودند، چقدر احتمال دارد که دو نفر بعدی نیز آزاد شوند، اظهار داشت: از اینکه این خانم با نگاه محبتآمیز جمهوری اسلامی ایران آزاد شد، خوشحال هستیم و امیدواریم دو نفر بعدی نیز به دادگاه اثبات کنند که نظر سوءیی از ورود غیرقانونی به خاک ایران نداشتند، آزاد شوند.
احمدینژاد افزود: کشورهای جهان برای ورود غیرقانونی به کشورهایشان قوانین سختی دارند ،اما امیدواریم در هر کجای دنیا حتی آنهایی که در آمریکا زندانی هستند، آزاد شوند.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه وزیرخارجه آمریکا عنوان کرده که وزرای خارجه گروه 1+5 در مورد مسأله هستهای آماده دیدار با مقامات عالی ایران هستند، آیا ایران آمادگی گفتوگو در این زمینه را دارد، گفت: ملت ایران همیشه آماده گفتوگو بوده است و هرگاه جلسهای هماهنگ شد ، ایران از حضور در این جلسه ابایی ندارد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه بیانیه تهران در جریان گفتوگوهای هستهای منتشر شد، اظهارداشت: احمدینژادآمریکا از احمدینژاد برزیل و نخستوزیر ترکیه درخواست کرده بود که با ایران وارد مذاکره شوند و درباره موضوع تبادل سوخت هستهای راهحلی پیدا کنند که در این زمینه بیانیه مناسبی مبتنی بر قانون و اساسنامه آژانس بینالمللی اتمی تنظیم شد. روح این بیانیه جابجایی تبادل با تقابل بود و بیانیه تهران که گام مهمی در متن گفتو گوها بود، با پاسخ بیادبانه یعنی صدور قطعنامه مواجه گردید.
وی افزود: ملت ایران همیشه آماده گفتوگو بوده و از تعامل و همکاری استقبال میکند، اما باید گفتوگوها مبتنی بر عدالت و احترام باشد در غیر این صورت هیچ نتیجهای حاصل نخواهد گردید.
احمدینژادخاطرنشان کرد: در موضوع هستهای دو مبحث کلیدی تبادل سوخت تبادل سوخت و گفتوگوهای عمومی درباره همکاریهای جامع و بینالمللی در راستای هم قرار دارد که اولین موضوع به نام گفتوگوهای وین و دومین موضوع با عنوان 1+5 شناخته میشود.
وی با تاکید بر اینکه راکتور تهران داروی مورد نیاز بیش از 800 هزار بیمار را تأمین میکند،گفت: طبق قانون و اساسنامه آژانس بینالمللی هستهای، اعضایی که سوخت 20 درصد دارند باید بدون پیششرط سوخت مورد نیاز سایر اعضا را تأمین کنند و ما برای نیاز خود درخواستی را ارائه کردیم که متأسفانه اعضایی که میتوانستند این سوخت را تأمین کنند شرایط سیاسی گذاشتند، در حالی که راه آن انسانی و در عینحال قانونی بود. به همین دلیل مذاکرات قطع شد. البته مجدداً برای آغاز گفتوگوها اعلام آمادگی شده است که امیدواریم هرچه زودتر این مذاکرات آغاز شود.
احمدینژاد از درجریان بودن مذاکرات دیگری بین ایران و گروه 1+5 خبر داد و گفت: روند این مذاکرات در راستای همکاریهای جامعه بینالمللی است که در این زمینه بسته پیشنهادی خود را ارائه دادهایم. در این بسته برنامههای کاملی درباره اصلاح وضع جهان، اصلاح وضعیت امنیتی دنیا، کنترل تسلیحات هستهای و خلع سلاح جهانی و نیز همکاری در موضوع انرژی گنجانده شده است و از نظر ایران این موارد از مسائل مهم دنیا به شمار میرود که همه باید در آن مشارکت فعالی داشته باشند.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره مخالفین دولت و رقبای سیاسی خود، اظهار داشت: رقبای انتخاباتی من کاملا آزاد هستند و مانند بقیه مردم ایران مشغول زندگی و فعالیت میباشند. آنان با آزادی نظرات و دیدگاههای خود را ابراز می کنند. محدودیتی برای فعالیتهای قانونی وجود ندارد و مانند بقیه مردم ایران میتوانند نقش آفرینی داشته باشند البته باید توجه داشت که همه در ایران در چارچوب قانون میتوانند به نقش آفرینی بپردازند.
احمدینژاد افزود: هرکس در برابر قانون تخطی کند دستگاه قضایی به تخلفات آن رسیدگی خواهد کرد ،چرا که همه در برابر قانون مساوی هستند. از جانب دولت هیچ گونه محدودیتی برای رقبای سیاسی و مخالفین دولت اعمال نشده است،البته ممکن است خود آنها از فضای مردمی نگرانی داشته باشند.
وی در پاسخ به اینکه آیا قبل از آغاز گفتو گوها حتما باید مسائل مربوط به بسته پیشنهادی مورد بررسی قرار گیرد، اظهار داشت: بسته پیشنهادی برای بررسی در جریان مذاکرات، ارائه شده است ضمن اینکه ایران چند سوال از گروه 1+5 پرسیده است که هنوز برای دریافت پاسخ آن امیدوار هستیم. پاسخ آنها به سوالاتی مانند گروه 1+5 چقدر به مقررات NPT پایبندی دارد و اینکه هدف از مذاکرات با ایران را چه میداند و آیا به دنبال دوستی است یا دشمنی و همچنین ارائه دیدگاههای خود نسبت به بمب های اتمی رژیم صهیونیستی را بیان کنند، مانع از گفتوگو و مذاکره نیست، اما بدون تردید روند مذاکرات را تنظیم میکند.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه آیا ایران با آرام کردن پروسه مذاکرات به دنبال افزایش غنیسازی است، گفت: بدون تردید ایران حجم اورانیوم غنی سازی خود را افزایش خواهد داد ، چرا که اولین نیروگاه اتمی به زودی راه اندازی میشود که سالانه به 27 تن اورانیوم 5/3 درصد نیاز دارد و با توجه به اینکه به 20 نیروگاه مانند نیروگاه بوشهر نیاز داریم باید بتوانیم اورانیوم مورد نیاز این نیروگاهها را تامین کنیم، اما مسیر ایران در غنیسازی اورانیوم تولید سوخت هستهای است و همه میدانند که ایران به دنبال چیز دیگری نمیگردد، ضمن اینکه تمام تاسیسات هستهای کشور زیر نظر دوربینهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد و گذشت زمان به تولید بمب اتم ارتباطی ندارد ،چرا که صراحتا نیز اعلام کردهایم که به وجود چنین بمبهایی نیاز و اعتقاد نداریم.
احمدینژاد با بیان اینکه موضوع هستهای ایران یک موضوع سیاسی است، خاطرنشان کرد: دولت آمریکا از 30 سال پیش با ایران مخالفت میکند و درهر مقطعی بهانهای برای این مخالفت مطرح کرده است و امروز نیز برنامه هسته ای ایران به بهانه آنان تبدیل شده است اما علی رغم این فشارها، پیشرفت ملت ایران چندین برابر افزایش پیدا کرده است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه آینده از آن ایران است و تحریمها در اراده ملت ایران تاثیری ندارد تصریح کرد: ملت ایران با قدرت و قوت مسیر پیشرفت، عزت و ایستادگی در برابر زیاده خواهیها را ادامه خواهد داد.
وی در پاسخ به سوالی درباره همکاری ایران با سایر دولتها و ملتها، اظهار داشت: معتقدیم همواره موضوعات مشترکی برای همکاری وجود دارد و روابط بین ملتها و دولتها براساس نقاط مشترک صورت می گیرد، تمرکز بر نقاط اختلاف هیچگونه نتیجهای به دنبال نخواهد داشت به همین خاطر باید دنیا را براساس نقاط مشترک اداره کرد وهر چقدر رویکرد تفاهمی بین ملتها بیشتر باشد، اصل تفاهم نیز بیشتر خواهد شد.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه آیا ایران آمادگی دارد در برنامه احمدینژاد آمریکا برای سال 2012 به منظور بررسی امکان خاورمیانه عاری از سلاح هستهای شرکت کند،گفت: البته خلع سلاح خاورمیانه خیلی زودتر از این موعد امکانپذیر است در خاورمیانه تنها رژیم صهیونیستی بمب اتمی در اختیار دارد اگر آقای اوباما اجازه دهد آژانس از تاسیسات هستهای این رژیم بازرسی کرده و آن را خلع سلاح کند، دیگر هیچ کس در خاورمیانه بمباتم در اختیار نخواهد داشت و ایران به آقای اوباما نمایندگی میدهد که موضوع خلع سلاح این رژیم را به انجام برساند و هر زمانی که اعلام کرد رژیم صهیونیستی خلع سلاح شده است حرف ایشان را قبول خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه فعالیتهای خود را بیشتر به چه کاری اختصاص میدهید، گفت: بیشتر به امور کشور و مردم مشغول هستم و زیباترین بخشهای فعالیتهایم ارتباط نزدیک با مردم است، اگرچه احمدینژاد فعالیتهای بسیار متنوعی در حوزه اقتصادی، سیاسی ، علمی و دیپلماسی دارد و همه خوب و زیبا هستند، اما از ارتباط نزدیک با مردم انرژی مضاعفی دریافت میکند.