آفتابنیوز : آفتاب: رئیس کمیسیون فرهنگی دولت گفت: من همواره به جایگاه تاریخی ملت ایران اشاره کردهام و هنوز هم بر آن پای میفشارم و هزینههایش را هم میدهم، خصوصا هزینههایی که ناشی از عدم آگاهی و درک نادرست برخی از این موضوع در جامعه است.
به گزارش آفتاب به نقل از خبرگزاری دفتر امور رسانههای ریاستجمهوری، اسفندیار رحیممشایی روز گذشته در آئین گشایش نخستین کنفرانس بینالمللی ماندگاری، ظرفیتسازی و توانمندسازی شرکتها و سازمانهای پروژه محور با رویکرد صنعت احداث، در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: اگر ملتی احساس کرد که بزرگ است، مطمئن باشید که کارهای بزرگ هم میکند اما اگر این احساس در یک جامعهای پدید نیاید انتظار کارهای بزرگ و گامهای بزرگ از آن بیهوده است.
وی با بیان اینکه امروز در کشور ما جریان و حرکتی ایجاد شده است و میتوان به اعتبار ذهنیت حتی بچههای دبستانی فردای ایران را حدس زد، اظهار داشت: یقین بدانید آینده ایران بسیار درخشان است. در دهه آینده تغییرات بنیادی و اساسی را در سیمای زندگی ایرانیان مشاهده خواهیم کرد و دستاوردهای عظیم و بزرگی برای ملت ایران پدید خواهد آمد.
مشاور رئیسجمهوری با بیان اینکه من اعتقاد شخصی دارم که در یک دهه دیگر حرکت شتابان و بزرگی در ایران رخ خواهد داد که بشر در هیچ کجای دنیا مشابه آن را ندیده است، تصریح کرد: در برخی از کشورها در چند دهه گذشته تغییرات گستردهای رخ داده است که در پایان یک دهه آینده در سرزمین ما به نحو بسیار درخشانی این اتفاق خواهد افتاد.
رحیممشایی برنامه توسعه ایران را بسیار بزرگ و با اهمیت توصیف کرد و افزود: تصمیماتی که در یکسال اخیر در برنامه توسعه کشور گرفته شده است به لحاظ کمیت و کیفیت بسیار بزرگ است که البته در 5 سال قبل این اتفاق قابل رصد نبود.
وی با بیان اینکه ما میخواهیم جامعه ایران را در جایگاهی که باید باشد، به دنیا معرفی کنیم، تاکید کرد: تاریخ ملت ایران نشان میدهد که این ملت از جنس نور، عشق، ادب و فضیلت است و دستاورد تاریخی ملت ایران مایه افتخار نه فقط برای ایرانیان بلکه برای همه دنیاست بهگونهای که همه دنیا به فضیلتهای تاریخی ملت ایران در قبل و بعد از اسلام گواهی میدهند.
رئیس کمیسیون فرهنگی دولت ادامه داد: من همواره به جایگاه تاریخی ملت ایران اشاره کردهام و هنوز هم بر آن پای میفشارم و هزینههایش را هم میدهم، خصوصا هزینههایی که ناشی از عدم آگاهی و درک نادرست برخی از این موضوع در جامعه است و عقبنشینی هم نمیکنم؛ زیرا باید ظرفیتهای بزرگ ملت ایران درست شناخته و پاس داشته شود تا بر اساس آن قیمت ملت ایران معلوم شود.
رحیممشایی جایگاه امروز ایران را محصول انقلاب اسلامی دانست و گفت: به دنبال انقلاب اسلامی ما از نقشآفرینی جبری و تحمیلی شاهنشاهی به یک کشور اثرگذار و تعیین کننده تبدیل شدهایم که معادلات سیاسی بزرگ جهان را به نقد کشیده و این جسارت را داریم که در دنیا در بالاترین سطح اندیشههای خود را عرضه کنیم. ذهنیت امروز ایرانیان با ذهنیت آنها قبل از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست.
رئیس دفتر رئیسجمهوری با اشاره به دستاورد بزرگ دانشمندان کشورمان در تولید ایمپلنتهای چشمی و پوششی برای اولین بار در دنیا، گفت: امروز خوشبختانه ملت ایران در حال بازشناسی خود در مسیر خودباوری و اتکای به نفس ملی است که برای آینده روشن و درخشان هیچ چیز به اندازه این خودشناسی و اعتماد به نفس ارزش ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران عزیز ما در کنار پیام آسمانی، الهی و نورانی خود باید در عرصه عمل نیز در مقیاس ملی، منطقهای و جهانی اقدامات متناسب و شایستهای انجام دهد، به سفر احمدینژاد به لبنان اشاره کرده و افزود: در این سفر بسیاری از مسایل برای مردم و حتی سیاستمداران لبنان قابل انتظار نبود و حتی از ادبیات و حرفهای رییسجمهور لبنان که در جلسات محرمانه و آشکار سخن میگفت مشخص بود که مسئولان کشور لبنان هم انتظار آن اتفاقات را نداشتند.
رحیممشایی با تاکید بر اینکه ما هرگونه گرایشی که داشته باشیم باید از دستاوردها و نتایج آن دفاع کنیم، اظهار داشت: امروز عظمت ملت ما در دنیا بسیار به چشم میآید اما برخی افراد غیرمنصف دارای گرایشات سیاسی خاص این دستاوردها و عظمت امروز ملت ایران را درک نمیکنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی دولت، ایران را در شاخصههایی مثل ادبیات، فلسفه و عرفان در دنیا دارای عظمت بینظیر توصیف کرد و اظهار داشت: عدهای تاب رجوع به فرازهای تاریخ ایران را ندارند، به ما انتقاد میکنند که چرا منشور کوروش را مطرح میکنید، مگر چه اشکالی دارد که شما هم یک مقدار اسم کوروش را بشنوید، چه ضرری دارد؟ از چه میترسید؟ منشور کوروش مال خودتان و جزء تاریخ و سرزمین و از سرمایههای کشور خودتان است.
وی اضافه کرد: باید سرمایههایی چون بوعلی سینا، رازی و همه دانشمندان و علمای برجسته کشورمان در حوزههای مختلف علمی و فلسفی را حفظ کنیم تا نسلهای آینده راهبری جهان را به دست گیرند که اگر امید به آیندهای روشن در سایه ظهور امام زمان(عج) است، باید بازوانی باشد که چنین پرچمی را در فضای جهانی به اهتزاز درآورند.
رحیممشایی با تاکید بر لزوم استفاده از همه ظرفیتها برای عملیاتی کردن برنامههای پیشرفت کشور، اظهار داشت: باید از مجموعه عناصر نرمافزاری و سختافزاری برای تبدیل ایران به یک کشور سرآمد در جهان استفاده کنیم.
وی با اشاره به اهمیت نقشآفرینی بخش خصوصی در پیشرفت و ساختن کشور خاطرنشان کرد: گفتمان غالب این است که دولت باید سیاستگذار و هدایتگر باشد و امور اجرایی را به بخش خصوصی واگذار کند اما من اعتقاد دارم که بخش خصوصی نخست باید در سیاستگذاری و هدایت به ایفای نقش بپردازد زیرا دولت منهای بخش خصوصی چیزی نیست که بخواهد سیاستگذار باشد.
رئیس شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه رییسجمهوری و بسیاری از مدیران دارای دیدگاه تقویت بخش دولتی نیستند، گفت: این ادبیاتی که در کشور هست از گذشتههای دور باقی مانده است که دنیا آن را به ما تحمیل کرده اما حالا که کشورهای پیشرفته میخواهند خود را از این قید و بندها آزاد کنند ما به امید پای گذاشتن در جای پای آنها میخواهیم کارهای تجربه شده و غلط آنها را عملیاتی کنیم.
رحیممشایی با تاکید دوباره بر توجه دولت بر بخش خصوصی افزود: در یک دورهای ادبیاتی در جامعه پدید آمد که باعث ایجاد برخی برداشتهای نادرست از ثروت شد و تحلیلهای غلطی از سرمایه به وجود آورد. امروز جامعه دریافته که این مسئله صحیح نیست و باید از راه درستش دنبال شود.
وی ادامه داد: شاید به همین دلیل است که امروز اصل 44 به عنوان یکی از اصول مهم جامعه ما مطرح است که فقط هم جنبه اقتصادی و صنعتی ندارد بلکه نگاههای فرهنگی که بنیانهای آن را شکل داده و عامل تفاهم جمعی و ملی ماست ارزشش از نتایج اقتصادی اصل 44 بالاتر است.
جانشین رئیسجمهوری در شورایعالی امور ایرانیان خارج از کشور در بخش دیگری از سخنانش با تاکید دوباره بر بهرهگیری صحیح از همه ظرفیتها برای توسعه کشور، بر نقش و اهمیت مدیریت پرداخت و تصریح کرد: استعداد ایرانیان در یادگیری سطوح عالی مدیریت در جهان بینظیر و نعمتی خدادای است و به همین دلیل است که بسیاری از مدیران موفق کشورهای پیشرفته هم اکنون ایرانی هستند.
رحیممشایی اضافه کرد: یکی از دلایل سرمایهگذاری ما برای جذب ایرانیان خارج از کشور نیز استفاده از توانمندیهای مدیریتی آنهاست تا کارهای بزرگ و پیشرفتهتر را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه به باور من شخصیت و هویت مسئولان و مدیران شرکتهای بزرگ و فعال در سازندگی کشور اینگونه است که دیگر به توسعه زندگی شخصی به عنوان هدف اصلی فعالیتهایشان نمیاندیشند، تاکید کرد: اگر چه توسعه زندگی شخصی، هم عاقلانه و هم عزتمدار است اما مسئولیتهای حرفهای برای مدیران ما در فعالیتهایشان بیش از هر چیز دیگر مطرح است. آنچه امروز برای مدیران بزرگ ما مطرح است هویت حرفهای است که به آنها به فراخور نقششان در توسعه کشور انگیزه میدهد.
مشاور رئیسجمهوری در پایان سخنان خود با بیان اینکه جمهوری اسلامی از جنس مردم است، اظهار داشت: این نظام از بطن مردم است و مردم را با خود دارد. نظام سیاسی ایران هر سال در سالگرد 22 بهمن خود را در معرض قضاوت جهانی قرار میدهد که هیچ نظامی قادر به انجام این کار نیست.