کد خبر: ۱۱۲۶۵۷
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۳

افزایش روند ابتلا به «ام اس» و کاهش متوسط سن مبتلایان در ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نایب رییس انجمن ام اس با بیان اینکه این بیماری در ایران رو به افزایش است، گفت:‌ متوسط سن مبتلایان به ام اس در ایران کاهش پیدا کرده است و علاوه بر آن کودکان بیشتری مشاهده شده‌اند که مبتلا به این بیماری هستند.

دکتر محمد علی صحراییان در هفتمین کنگره بین‌المللی ام اس اظهارکرد:‌ در حال انجام پروژه‌ای تحقیقاتی درباره استفاده از سلول‌های بنیادین در ام اس هستیم که از پروژه‌های تحقیقاتی بزرگ کشور است؛ البته در سال گذشته توانستیم ایپدمیولوژی ام اس را در تهران مشخص کنیم که نتایج این پژوهش تا دو ماه آینده چاپ می‌شود. براساس یافته‌های این تحقیق حدود 52 نفر از هر 100 هزار نفر مبتلا به ام اس هستند که این آمار به تعداد مبتلایان به ام اس در کشورهای اروپایی نزدیک است.

وی با بیان اینکه شرایط ایران به گونه‌ای است که فرصتی طلایی برای پژوهشگران به منظور بررسی بیماری ام اس فراهم می‌کند، ادامه داد: در ایران قومیت‌های مختلف زندگی می‌کنند که می‌توان آنها را از نظر ژنتیک بررسی کرد.علاوه بر آن ایران موقعیت جغرافیایی بسیار متنوعی دارد به گونه‌ای که در استانی خشک مانند کرمان تعداد مبتلایان به ام اس در حال افزایش است و از سوی دیگر پژوهشگران و متخصصان با استعدادی در ایران فعالیت می‌کنند که با وجود امکانات کم، مقالات خود را به چاپ می‌رسانند.

نایب رییس انجمن ام اس با اشاره به داروهای مبتلایان به ام اس اظهارکرد: طی سه سال گذشته داروهای مختلفی برای کنترل این بیماری در مجامع بین المللی به ثبت رسیده است؛ اما به دلیل ثبت نشدن و زیر پوشش بیمه قرار نگرفتن این داروها نتوانسته‌ایم در ایران از آنها استفاده کنیم البته یک نوع داروی خوراکی در ایران به ثبت رسیده است که امیدواریم بتوانیم در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشیم.

صحراییان در پایان درباره فعالیت‌های انجمن ام اس گفت:‌ با بدتر شدن شرایط اقتصادی و افزایش بار درمانی، وظیفه این انجمن افزایش یافته است و در این شرایط برخی خیرین نیز نمی‌توانند مانند گذشته از بیماران حمایت کنند، این در حالیست که تعداد مراجعان افزایش یافته است.

دکتر حسین پاکدامن رییس انجمن مغز و اعصاب ایران نیز گفت: ام اس یک بیماری شایع ناتوان کننده و پیش رونده در بین جوانان است و بیشتر مبتلایان به آن در جهان را افراد بین20 تا40 سال تشکیل می‌دهند.

وی اظهار کرد: پیشرفت بیماری ام اس باعث بروز مشکلات زیاد فیزیکی و روانی آنان می‌شود.

رییس انجمن مغز واعصاب ایران ادامه داد: با توجه به شیوع بیشتر این بیماری در کشورهای غربی، این کشورها سرمایه زیادی را برای تحقیق ثبت کردند؛ اما متاسفانه پس از گذشت150 سال از شناسایی ام اس هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد، چرا که بسیاری از فاکتورهای این بیماری هنوز ناشناخته است.

وی با اشاره به تنوع وضعیت جغرافیایی ایران تاکید کرد‌: این شرایط فرصتی برای تحقیق درباره ام اس درایران فراهم می‌کند؛ اما متاسفانه امکانات پژوهشی ما بسیار کم است به گونهء‌ای که در برخی موارد بودجه تحقیقاتی برخی پروژه‌ها، یک هفتصدم ژاپن است.

پاکدامن در پایان اظهارکرد:‌ باید در صدد فراهم کردن شرایط برای استفاده بیماران از داروهای جدید باشیم البته لازم است در این زمینه دقت کنیم و وسواس به خرج دهیم چون به مرور زمان میزان کارایی این داروها مشخص می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین