آفتابنیوز : آفتاب: بندی از لایحه برنامه پنجم خواستار تمدید موادی از لایحه برنامه سوم و چهارم شده بود که ظاهری گنگ داشت اما به دولت اختیاراتی میداد که میتوانست اختیارات مجلس را زیر سوال ببرد.
در ماده 68 مکرر لایحه برنامه پنجم آمده بود: با رعایت قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، ماده 7 قانون برنامه سوم، و بند (ی) ماده 7 قانون برنامه چهارم، برای اجرا در طول برنامه پنجم تنفیذ میشود.
اگرچه ظاهر این بند، عمق وجودی آن را نمایان نمیکرد اما نمایندگان اقتصاددان مجلس با ارائه تذکراتی از محتوای آن پردهبرداری کرده و آن را مغایر با قانون اساسی خواندند.
اخطارهایی که نهایتا از سوی رئیس مجلس وارد دانسته شده و منجر به حذف این بند از لایحه برنامه شد.
جمشید انصاری نماینده زنجان طی اخطاری با اشاره به اختیاری که به واسطه این بند به دولت در اصلاح اساسنامه سازمانها داده میشود، گفت: به طور مثال اداره امور حج و زیارت از جمله اختیارات وزیر فرهنگ و ارشاد، است، ولی این سازمان طبق اساسنامهاش اداره میشود. دولت هم با اصلاح این اساسنامه، رئیس سازمان حج و زیارت را عوض میکند و همان مشکلی را ایجاد میکند که در گذشته افرید!
وی یادآور شد که هرچه مجلس در آن زمان تصمیم دولت مبنی بر ادغام سازمان حج در سازمان گردشگری را غیرقانونی میخواند، دولت به استناد همین بند از برنامه چهارم، حاضر به پذیرش نظر مجلس نبود.
احمد توکلی هم دیگر نماینده معترض به این بند بود که یادآور شد بر اساس این بند، نمایندگی سهام دولت در مجامع دولتی به عهده وزیر مسئول است. اما مثلا وزیر اقتصاد حکم داده به رئیس شرکت پست که ریس پست بانک هم شود، در حالیکه پست بانک باید واگذار شود. همین تصمیمات سبب میشود که بسیاری از شرکتهایی که قابل واگذاریاند با تاخیر در واگذاری مواجه شوند.
او که میگفت این ماده ابتدا در کمیسیون تلفیق حذف شده بود، ادامه داد: نمیدانم روزهای آخر چه توافقاتی صورت گرفته که چنین چیزی به مصوبات تلفیق اضافه شده است.
لاریجانی این اخطارها را وارد دانست و با رای نمایندگان مجلس این ماده دردسر ساز از بدنه لایحه برنامه پنجم حذف شد.