آفتابنیوز : آفتاب: این روزها به مدد کامپیوتر و فضای اینترنت میتوان در هر مکانی به بسیاری از نرمافزارها و سایتهای اینترنتی دسترسی پیدا کرد و تنها با چند کلیک، درخصوص امر مهمی که در ذهن میگذرد، استخاره گرفت.
اگر به فارسی در سایت googel "استخاره اینترنتی" را جستوجو کنیم، 185000 صفحه در این زمینه پیدا میشود. بسیاری از افراد از این نرمافزارها و سایتها برای نتیجه کار و امر مهمی که در ذهن دارند استخاره میگیرند.
برای برخی این سوال پیش میآید که آیا شرایط استخاره در این موارد محقق میشود و آیا به نتایج این استخارهها میتوان استناد کرد. خبرنگار خبرگزاری برنا حکم فقهی این مسأله را از مراجع عظام تقلید سوال نمود که میتوانید پاسخ آن را ببینید.
استخاره با کامپیوتر و نرمافزارها صحیح است؟ آیا میتوان به آنها اعتنا کرد؟ آیتالله العظمی خامنهای (مدظله العالی): موارد مختلف است. اگر طبق روشهای معمولی است مانعی ندارد.
آیتالله العظمی مکارم شیرازی: هرگاه طوری تنظیم شده باشد که آیات آغاز یکی از صفحات قرآن را بدون اطلاع قبلی منعکس کند مانعی ندارد.
آیتالله العظمی سیستانی: روش استخاره گرفتن در مفاتیحالجنان موجود است مراجعه شود.
آیتالله العظمی نوری همدانی: اگر استخاره کننده وارد در آن رشته باشد و بتواند از قرآن مجید برداشت مناسب و نزدیک به واقع داشته باشد اشکال ندارد.