کد خبر: ۱۱۸۷۱۷
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۸۹ - ۲۰:۲۶

مشایی: برای اقامه‌ی عدل، به‌جز علم، راه دیگری وجود ندارد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اسفندیار رحیم‌مشایی گفت: امروز من مسؤولیت کمیسیون نشانه‌های دولتی را برعهده دارم و با افتخار اعلام می‌کنم که نشان درجه‌ی اول لیاقت و مدیریت همراه 100 سکه‌ی طلا با تمثال جاودانه‌ی امیرکبیر بر سینه‌ی مدیران لایق می‌نشیند. 

رییس دفتر رییس‌جمهوری که عصر امروز (دوشنبه، 20 دی‌ماه) در مراسم بزرگداشت و رونمایی از تابلوی امیرکبیر در کاخ گلستان سخن می‌گفت، با اشاره به مراسم سالگرد شهادت امیرکبیر که سه‌سال پیش در موزه‌ی ملی ایران برگزار شد، اظهار کرد: آن زمان با تأییدیه‌ای که از رییس‌جمهور گرفتیم، اعلام کردم که باید نشان لیاقت امیرکبیر به مدیران لایق اهدا شود و او نیز موافقت کرد. آن زمان فقط پیشنهاددهنده‌ی این موضوع بودم و بیش‌تر از این، کاری از دستم برنمی‌آمد؛ ولی امروز من مسؤولیت کمیسیون نشانه‌های دولتی را برعهده دارم. 

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز تعظیم و تکریم از مقام امیرکبیر، پاسداشت همه‌ی خوبی‌ها و ارزش‌های الهی و انسانی است. امیرکبیر درخشش و تلألو وجود انسان است که همه‌ی غیرانسان برای فراهم آوردن فرصت‌های شکوفایی ظرفیت‌هایش خلق شده‌اند. امیرکبیر طلوعی جاودانه داشته است که تا امروز درخشش آن برقرار است. 

رحیم‌مشایی ادامه داد: امروز ملت بزرگ ایران قدرشناس امیرکبیر است و ارزش‌گذار خدمات و روح بلند اوست. بعید می‌دانم کسی ایرانی باشد، اما از شنیدن نام امیرکبیر، جلوه‌ی انسانی او در عمق وجودش احساس نشود. این همان حقیقت حیات است. مردان و زنان بزرگ مانند بقیه طلوع می‌کنند، اما مانند بقیه غروب نمی‌کنند. 

رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بیان کرد: روز حیات انسان‌های بزرگ در تاریخ جاودانه است. انسان اگر انسان است، فنا ندارد و به حفظ ظاهر می‌میرد، اما مرگ او نیز حیات است. اگر گوهری باشد که امکان شناخت قدرش نباشد، آن گوهر در ماندن خسارت می‌بیند، در این‌که دست‌به‌دست ارزان بچرخد و این تحقیر است. 

وی اظهار کرد: چقدر خوب است که گوهر، گوهری کند. در این صورت خورشید است بر پهنه‌ی آسمان و بر تارک سپهر جایی برای ظلمت، سستی، رخوت و نفرت باقی نمی‌گذارد. همه‌ی این‌ها که از مظاهر هستی و حیات‌اند، جلوه‌های معرفت‌اند. 

او با بیان این‌که امیرکبیر امروز این را نشان می‌دهد که به نمایندگی از ملتی است که ارزش‌گذار است، گفت: امروز دل هر ایرانی خانه‌ی امیرکبیر است و او در صدر خانه‌ی دل ایرانیان جا دارد، این است که او غروب ندارد. برخی‌ها که تاریخ را نمی‌دانند و نام امیرکبیر را به عظمت و بزرگی شنیده‌اند، گمان می‌کنند او 100 سال در این سرزمین حاکم بوده است، در صورتی که امیرکبیر فقط سه‌سال و چند ماه این فرصت را یافت که در مسئولیت صدارتش رسم خدمت و مدیریت ایرانی را تعلیم دهد و عرضه کند. 

رییس دفتر رییس‌جمهوری بیان کرد: اگر امروز که حدود 160سال از روز فقدان او می‌گذرد، در تاریخ ایران حضور امیرکبیر تداوم ‌می‌یافت،‌ جایگاه ایران کجا بود؛ امروز در عرصه‌ی عرض اندام جهانی، موقعیت ایران بسیار متفاوت بود. 

رحیم‌مشایی ادامه داد: ما در 31 سال بعد از انقلاب اسلامی با وجود همه‌ی مشقت‌ها، در عین حال که فرصت‌های اندکی پیش روی ما بوده است، جایگاه رفیعی در پهنه‌ی جهان به‌دست آورده‌ایم و این نشان می‌دهد که ایران با مردان و زنان فداکار، روزگار می‌گذراند. 

او گفت: لازمه‌ی رعنا بودن قامت، خالی بودن دستان است فارغ از این‌که بیم نام داشته باشد که وابسته خواهد بود به مقتضیات تاریخ و این‌که در کدام جغرافیای زمان باشیم، متفاوت است. 

وی تأکید کرد: صرفا یادآوری می‌کنم که عشق، مهر و محبت محصول معرفت است. اگر جایی نمادی از محبت باشد که پشتوانه‌ی معرفت نداشته باشد، عشق نیست بلکه یک چیز دروغین است. 

رحیم‌مشایی ادامه داد: من ایمان دارم که شیطان در سرزمین ایران از صد سال پیش خیمه زده است. شیطان دشمن انسان است و ایمان دارم، شیطان خصم کینه‌توز ایران است، چون ایران در تاریخ نشان داده که همیشه نگاهش متوجه نور بوده و به زیبایی‌ها توجه داشته است. 

وی گفت: امروز اگر امیرکبیر را در این محفل بزرگ می‌شماریم، باید افتخار کنیم که همان خون سرخی که قیمت خون حسین (ع) را در تاریخ پاس داشت، آن امروز در این سرزمین و زندگی این مردم جاری است. 

او معتقد است: نفرت و خشم اصالت ندارد، دشمنی و کینه قیمت ندارد، خودش چیزی نیست، سایه است، سایه خودش نیست، سایه معادل ندارد، روشنی است. نفرت آنجاست که جای محبت نیست. 

وی تأکید کرد: دولت باید فرصت تعلیم ارزش‌های متعالی انسانی را برای همه‌ی ملت فراهم کند. اعتقاد دارم هر چیزی که انسان را کوچک کند، گناه است. کسی حق ندارد خود یا دیگران را کوچک کند، چون همه‌ی موجودات مانند هم و نشانه‌ی برتری قدرت و علم خدا هستند. 

رحیم‌مشایی اظهار کرد: اگر عالمانه به این جلسه نگاه کنیم، عبادت است، چون عبادتی که در آن بالارفتنی نباشد، عبادت نیست. امروز باید فکر کنیم که امیرکبیر چه کسی بود، چه می‌خواست و چه فکر می‌کرد که بعد از 160سال، وقتی ملت ایران در آستانه‌ی بزرگی از تاریخ خود است، ارزش‌گذار آن امیرکبیر است. 

او در ادامه بیان کرد: بارز است که برای اقامه‌ی عدل به‌جز علم، راه دیگری وجود ندارد. فاقدان علم هرگز اقامه‌کنندگان عدل نخواهند بود. قرار دادن هر چیز سر جایش علم می‌خواهد تا بدانیم جای آن کجاست. 

رحیم‌مشایی اضافه کرد: از مقام شامخ امیرکبیر تجلیل می‌کنیم که سه‌سال و چهارماه درس لیاقت و مدیریت را به جامعه‌ی ایرانی و همه‌ی جوامع جهانی داد. این دوران، دوره‌ی جلالی ایران است، باید دوره‌ی جمالی این دوران را آغاز کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین