آفتابنیوز : آفتاب: پژوهشگران در کشفی بیسابقه دریافتند که یک خرس قطبی به طور مداوم به مدت 9 روز مسافتی در حدود 685 کیلومتر را در حالی که فرزند خود را بر دوش داشته در جستوجوی غذا طی کرده است.
به گفته دانشمندان که حیطه دریای بیوفورت در شمال آلاسکا و کانادا را بررسی میکنند، این پایداری قابل توجه احتمالا در نتیجه تغییرات آب و هوایی است.
خرسهای قطبی به طور معمول بین زمین و یخهای شناور قطبی برای شکار فک شنا میکنند. اما به گفته محققان، افزایش ذوب یخهای دریا باعث شده تا این خرسها مسافتهای طولانی تری را با به خطر انداختن جان خود و بقای این گونه شنا کنند.
محفقان سازمان زمینشناسی آمریکا در یافتههای خود که در مجله زیستشناسی قطبی به چاپ رسید، اولین نمونه شنای طولانیمدت خرسهای قطبی را آشکار کردند.
در این تحقیقات یک خرس قطبی که به قلاده ردیاب مجهز بود در سفری طولانی برای 232 ساعت مسافت 687 کیلومتر را در آبهای 2-6 درجه سانتیگراد بطور مداوم شنا کرد.
این مساله از این جهت شگفتانگیز است که خرس قطبی که بیشتر زمان خود را روی سطح یخهای دریایی میگذراند اکنون این مسافت طولانی را به طور مداوم شنا کرده است.
همچنین این پژوهش حاکی از آن است که این خرس سپس به صورت متناوب مسافتی در حدود 1930 کیلومتر را شنا کرده و یا روی یخهای شناور راه رفته است.
با وجود اینکه خرسهای قطبی در آبهای آزاد مورد مشاهده قرار گرفتهاند، این اولین باری است که تمام سفر یک حیوان دنبال شده است.
متاسفانه این سفر برای این حیوان تلفاتی نیز در بر داشت. این خرس علاوه بر از دست دادن 22 درصد از وزنش، توله خود را نیز در این سفر سخت از دست داد.
توله خرس نتوانسته بود این سفر طولانی را از میان دریای خطرناک بیوفورت در آلاسکا تحمل کند.
خرسهای قطبی بزرگترین گوشت خواران زمینی محسوب میشوند.
اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت، خرسهای قطبی را جزو گونههای آسیبپذیر خوانده و از تغییرات آب و هوایی به عنوان تهدیدی قابل توجه برای زیستگاه آنها یاد کرده است.