آفتابنیوز : آفتاب- شهرام شکیبا در خبرآنلاین نوشت: بالاخره استیضاح وزیر راه و ترابری صورت گرفت و مجلس به او رأی اعتماد نداد. درباره این جلسه و پیامدهایش نکات فراوانی مطرح است که در حد مقدورات و چارچوب مطبوعات به برخی از آنها میپردازیم:
اَشدُ مِن الآن کار دیگر اولین نکته این است که رئیسجمهور و بهبهانی در جلسه استیضاح شرکت نکردند، چرا که آن را غیرقانونی میدانستند. با توجه به این که طی پنج سال اخیر ثابت شده همیشه و همهجا حق با رئیسجمهور است، پس جلسه حتماً غیرقانونی بوده است. اما نکته مهمتر این است که جلسه علاوه بر غیرقانونی بودن به شدت غیرشرعی هم بوده است چرا که جماعت رفتهاند پشت سر کسی که در مجلس حضور نداشته حرف زدهاند و «غیبت» به حساب میآید، یعنی دور هم جمع شدهاند و گوشت برادر خود را خوردهاند.
موافقت رئیسجمهور
«فارس» با یکی از مشاوران وزیر راه گفتوگو کرده است. مشاور مذکور گفته است که رئیسجمهور خواسته بهبهانی به مجلس نرود. از طرفی همان مشاور صراحتاً گفته است که: «اگر وزیر در مجلس حضور مییافت و توضیح میداد، قطعاً رأی اعتماد میگرفت.»
با توجه به سخنان و نظرات آقای مشاور درمییابیم که خود رئیسجمهور میخواسته تا وزیر عزل شود وگرنه یک کلمه میگفت: «حمید پاشو برو جواب اینارو بده.»
فقط میماند این نکته که چرا باید رئیسجمهور وزیری را به مجلس معرفی کند تا رأی اعتماد بگیرد، اما وقتی میخواهند استیضاحش کنند، میگوید به مجلس نرو. این ما را با سؤالی بیجواب روبهرو میکند. البته ما دیگر عادت داریم به این ماجراها. باز خوب است که بهبهانی برای مأموریت به سنگال نرفته بود.
آن 13 نفر استیضاح بهبهانی 3 بهمن ماه در 11 محور و با 22 امضا تقدیم هیأترئیسه شد که بعد امضاکنندگان آن به 29 نفر افزایش یافتند اما با لابیهایی، 13 نفر امضایشان را پس گرفتند.
1- من نمیدانم آنها که رایزنی و لابی کردهاند چه دلایلی برای این 13 نفر آوردهاند که نمیشد آن را برای الباقی نمایندگان استیضاح کننده آورد؟ / 2- شاید هم دلایلشان فقط به اندازه 13 نفر بوده و برای 29 نفر دلایل کافی نداشتهاند. البته میشد دلایل را کمتر کنند تا به همه برسد. / 3- راستی چرا همان دلایل را خود وزیر نیامد پشت تریبون مطرح کند؟ / 4- به نظر شما دلایل بیشتر مادی بوده یا معنوی؟ ترسناک بوده یا مفرح ذات؟ لطفاً جنس دلایل را مطرح کنند، زودتر.
این پیروزی خجسته باد، این پیروزی ...
رئیسجمهور: «معمولاً خادمان مردم یک سال کار میکنند و در دهه فجر حتی منتقدان دولت، انتقادها را کنار گذاشته و از کسانی که یک سال شبانهروز در خدمت مردم بودهاند، تشکر میکنند ولی روز اول دهه فجر هدیهای دادند و یکی از بهترین وزرای دولت را گرفتند.»
1- درباره اینکه آقای بهبهانی شبانهروز خدمت میکرده شکی نیست. شاهدش هم همان گفتوگویشان با تلویزیون که گفتند 6 صبح جلسه داشتیم، چراغها را خاموش کردیم و از نور روز استفاده بردیم و... / 2- ظاهراً رئیسجمهور معتقد است استیضاحکنندگان هم باید با وی و وزیرش موافق باشند. یعنی ایشان اساساً معتقد است مخالف همان موافق است. تا جایی که من میدانم کسی که وزیری را استیضاح میکند، به درست کار کردن وی اعتقادی ندارد. / 3- یک گروهی در مجلس معتقد بودهاند که وزیر راه درست کار نمیکند و او را استیضاح کردهاند. ظاهراً رئیسجمهور معتقد است که درست کار نکردن در دهه فجر عیبی ندارد. / 4- بهبهانی که به گفته رئیسجمهور یکی از بهترین وزرای دولت بود، رأی اعتماد نیاورد، پس وای به حال بقیه.
صد برابر بدتر احمدینژاد: «اگر این مطالب به عنوان ایراد به وزیر وارد باشد صد برابر آن به استیضاحکنندگان وارد است.»
ظاهراً رسماً سر آقای بهبهانی دعوا شده که رئیسجمهور اینطوری حرف زده. توی دعوا هم که حلوا خیر نمیکنند. ما هم وقتی بچه بودیم و کسی به خودمان یا رفیقمان فحش میداد میگفتیم: «خودتی با هفت جد و آبادت!»
اما بد نیست به جهت تنویر افکار عمومی چند ایراد را که در مجلس مطرح شده و صد برابر بدترش را مطرح کنیم:
ایراد: اکبریان نماینده کرج گفته است: «به جای تکمیل پروژههای نیمهتمام، آقای وزیر هر روز کلنگ میزند.»
صد برابر بدتر: نماینده فوق تمام وقتش سر ساختمان کار میکند و آجر بالا میاندازد، گچ میسازد، فرغون جابهجا میکند و دائم کندهکاری میکند و اصلاً وقت ندارد بیاید مجلس.
ایراد: نماینده شیراز، احمدرضا دستغیب: مکانیابی ایستگاههای راهآهن شیراز - اصفهان اشتباه است و به گفته خود وزیر 120 میلیارد تومان هزینه روی دست دولت گذاشته.
صد برابر بدتر: دستغیب تاکنون 000/12 میلیارد تومان هزینه روی دست دولت گذاشته.
ایراد: توکلی نماینده تهران: وزیر راه در سی ماه، چهار مدیرعامل عوض کرده است.
صد برابر بدتر: توکلی در دوران وزارتش در سی ماه، 400 مدیرعامل عوض کرده.
ایراد: انصاری نماینده زنجان از 220 تخلف وزارت راه سخن گفت.
صد برابر بدتر: نماینده زنجان در مدت نمایندگیاش 000/22 تخلف داشته.
ایراد: انصاری از 1400 میلیارد تومان بدهکاری وزارت راه به حوزههای مطالعاتی خبر داد.
صد برابر بدتر: بهبهانی نخواست به مجلس بیاید، اگر آمده بود از 000/140 میلیارد تومان بدهکاری انصاری به حوزههای مطالعاتی خبر میداد و رأی اعتماد میگرفت.
ایراد: انصاری، نماینده زنجان: اگر وزارت راه بخواهد پروژههای در دست انجامش را به پایان برساند، با وجود اعتباراتی که دارد، نیازمند 25 سال وقت است.
صد برابر بدتر: اگر انصاری بخواهد قولهایی که به مردم زنجان داده عملی کند، نیازمند 2500 سال وقت است یعنی چیزی حدود از پادشاهی کوروش تا اواخر رژیم پهلوی.
ایراد: دستغیب، نماینده شیراز: اگر بنده به خاطر استفاده از وظیفه قانونیام گناهکارم، مردم حوزه انتخابیهام چه گناهی کردهاند که به آنها گفتهاید اگر دستغیب از استیضاح منصرف شود، جادههایتان را آسفالت میکنیم؟
صد برابر بدتر: نماینده شیراز برای رأی گرفتن به مردم گفته است اگر به من رأی بدهید، علاوه بر جادهها، کل باغ حافظیه و باغ سعدیه و تخت جمشید و درختان و دیوارهای شهر و دشتهای اطراف و کویر لوت و خلیجفارس و حتی خود مردم را آسفالت میکنم. پس چرا نکرده؟
ایراد: توکلی: دود زمینگیر شدن پروژههای وزارت راه به چشم مردم میرود.
صد برابر بدتر: اگر آغامحمدخان قاجار فقط چشم مردم کرمان را درآورد و از آن تپه درست کرد، توکلی به تنهایی چشم تمام مردم کشور را درآورده و ریخته توی درههای جاده چالوس و همه درهها را پر کرده و دیگر در ایران هیچ چشم بینایی وجود ندارد. مملکت را توکلی کرده است شهر کوران.
ایراد: توکلی، نماینده تهران: وزیر با برکناری مدیران باتجربه افرادی را با لیسانس حسابداری و فوقلیسانس زبان و الهیات جایگزین آنها کرده است.
صد برابر بدتر: توکلی در دوران وزارتش یک معاون داشته که قبلاً مربی نقاشی مهد کودک بوده. یک معاونش نون خشکی بوده. یک معاون دیگرش سبزی پاککن بوده، یک معاون دیگرش کت شلواری، یک معاونش چاقو تیزکن بوده و معاون دیگرش قبرکن. خودش هم هیچ سابقهای نداشته، سواد خواندن و نوشتن هم ندارد. امضا هم بلد نیست و پای برگه استیضاح انگشت زده.