آفتابنیوز : آفتاب: نماینده رودسر و املش در مجلس با بیان این که صید ماهیگیران بسیار کم شده است، گفت: تغییر سیستم صید ماهی در دریای مازندران با نگاه کارشناسی و بدون آزمایش قبلی انجام و موجب بیانگیزگی صیادان شده است.
اسدالله عباسی با بیان این که فصل صید کنونی از 20 مهرماه سال قبل در نوار ساحلی شمال کشور شروع شد و تا 25 فروردین ماه سال جاری ادامه داشت، گفت: این مدت زمان بسیار کم است و صیادان به این موضوع اعتراض دارند.
نماینده رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مشکلات مهم صیادان شمال کشور، افزود: چند سال است که سازمان شیلات و وزارت جهاد کشاورزی به صیادان دستور دادن که سیستم صید خود را از دامگستر به پرهگستر تغییر بدهند.
عباسی افزود: صیادان طبق این دستور وسایل و لوازم قدیمی خود را دور ریختند و اقدام به خرید وسایل جدید که متناسب با روش پرهگستر بود کردند.
وی تصریح کرد: اما متاسفانه صیادان بعد از چند مدت متوجه شدند که صیادی با این نوع سیستم صید اصلا مناسب و به صرفه نیست .
عباسی در باره نبود دید کارشناسی در مسئولان اظهار داشت: متاسفانه این طرح که بسیار برای صیادان پراهمیت بود، بدون هیچ آزمایش قبلی به صورت گسترده در تمام سواحل دریای خزر اجرا شد و نتیجه آن بیکار شدن صیادان بود.
وی در تشریح مشکلات این طرح، افزود: یکی از اشکالات طرح تغییر سیستم ماهیگیری کمبودن دامنه اجرایی در دریا است به این صورت که ماهیگیران فقط میتوانند از قسمت نزدیک به ساحل استفاده کنند این در حالی است که ماهیان در دریای خزر بهخاطر آلودگی آب به نزدیک ساحل نمیآیند.
نماینده رودسر با اشاره به دلایل کاهش صید ماهی در دریای خزر، گفت: آلودگی رودخانهها و دریاها و صید غیرمجاز از جمله مسائلی است که روند کاهش میزان ذخایر درآبزیان در دریای خزر را شدت بخشیده است.
بر اساس اعلام سازمان شیلات در فصل کنونی صید ماهی، برآورد میزان کل صید در فصل صیدبرابر با 761 تن بوده و شامل 255 تن ماهی سفید، 392 تن ماهی کفال، 71 تن ماهی کپور و 43 تن سایر گونه ها گزارش شده است.
ماهیان استخوانی دریای خزر شامل سفید، کفال، کپور، کلمه، سوف، شگ ماهی و .... بوده و سرانه صید در هر شرکت در فصل صید 90 - 89، برابر با 38 تن بوده است.