آفتابنیوز : 
رییس موسسة آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) گفت : وقتی میخواهیم جامعهای داشته باشیم که پژوهشگر و تولیدکننده علم باشد، چگونه میتوانیم اینها را فراهم کنیم؟ برخی از اینها – استعداد و انگیزه – تا حدود بسیار خدادادی است و تاریخ گواهی میدهد که بهره هوشی مردم کشور ما از دیرباز از حد متوسط دیگران بالاتر بوده است و از این جهت جای نگرانی نیست.
وی افزود : همینطور انگیزه کنجکاوی و پژوهش در حد مطلوبی در عموم مردم ما – به ویژه آنهایی که بهره هوشی بالاتری دارند – وجود دارد. مهم این است که با برنامهریزی صحیح، انگیزه تحقیق و کار علمی در افراد تقویت و موانع از سر راه برداشته شود.
عضو شوراي عالي حوزه در ادامه سخنان خود گفت: «فرض کنید برای یک ساعت کار حلال، صدهزار تومان میدهند. حالا اگر کسی باشد که در مقابل همان یک ساعت حلال، یک میلیون تومان بدهد، کدام عاقلی هست که قبول نکند؟! فرض هم این است که شرایط از لحاظ حلال و حرام بودن، مساوی است و منت و مشکلی هم ندارد. حالا ما اگر باورمان شد که ثواب یک ساعت نشستن در مذاکره علمی – البته به شرط اینکه برای خدا باشد – از ثواب 12هزار ختم قرآن با ارزشتر است، حاضر میشویم به کارهای بیارزش بپردازیم؟ شما چند نفر سراغ دارید که 12هزار ختم قرآن خوانده باشد؟! بنابراین برای اینکه حرکتی درجهت پیشرفت علم داشته باشیم، باید انگیزه تحصیل علم را در جامعه تقویت کنیم. بخشی از آن به شیوههایی است که برای مومن و غیرمومن یکسان فراهم میشود. اما برای افراد دیندار باید بگویید یک ساعت نشستن پای مذاکره علم، از 12هزار ختم قرآن با ارزشتر است. این سخن برای یک مومن آنچنان میتواند تحریککننده باشد که هیچچیزی در برابر آن قابل عرض اندام نیست.»