کد خبر: ۱۳۲۱۴
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۱:۵۸

مجلس مجری تصمیمات تشریفاتی وزارت خارجه شده است

آفتاب‌‌نیوز : حشمت‌الله فلاحت‌پيشه با انتقاد از عملكرد هيات رئيسه مجلس در جويا نشدن نظر گروههاي دوستي پارلماني و ملاك قرار دادن نظر وزارت خارجه گفت: مجلس به جاي نظارت بر وزارت امور خارجه به عمل كننده و مجري تصميمات پروتكلي و تشريفاتي اين وزارتخانه تبديل شده است.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس، ضمن ابراز تاسف از باز نشدن جايگاه خاصي براي گروههاي دوستي در سياست خارجي ايران و با تاكيد بر ارائه تعريفي از جايگاه اين گروهها در ايران، خاطرنشان كرد: در نقاط مختلف دنيا روي اين گروهها حساب باز مي‌كنند.

فلاحت‌پيشه ضمن انتقاد از عملكرد مجلس شوراي اسلامي در محدود كردن سفرها و بلوكه كردن بسياري دعوتها براي سفر خارجي و ديدارهاي تخصصي آن را منجر به ركود سياست خارجي مجلس عنوان كرد.

اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ادامه با انتقاد از عملكرد هيات رئيسه مجلس در جويا نشدن نظر گروههاي دوستي پارلماني اظهار داشت: متاسفانه در چنين شرايطي تنها نظر وزارت امور خارجه براي مجلس ملاك مي‌شود و به جاي اينكه مجلس ناظر بر وزارت امور خارجه باشد به عمل كننده و مجري تصميمات پروتكلي و تشريفاتي اين وزارتخانه تبديل شده است.

به گفته وي اين مسئله منجر به هضم شدن كل عملكرد سياست خارجي مجلس در عملكرد سياست خارجي وزارت امور خارجه شده است.

نماينده مردم اسلام آباد غرب در مجلس با بيان اينكه وزارت خارجه و مجلس مي‌توانند با هم همكاري و تعامل داشته باشند، يادآور شد: ولي وظيفه نظارتي اين حق را به ما مي‌دهد تا در مورد مسائل سياست خارجي مشاوره‌هاي اصلي را از درون پارلمان كسب كنيم زيرا در حال حاضر حدود 60 گروه دوستي پارلماني در مجلس وجود دارد كه متاسفانه مجلس شوراي اسلامي بويژه هيات رئيسه نقش مستقل سياست خارجي را به ويژه در زمينه نظارتي براي خود قايل نيست كه اين انتقاد كلي به عملكرد مجلس در سياست خارجي است و آن را در ركود گروههاي دوستي و خارج شدن سفرها از ملاك‌هاي تخصصي و بروز اشتباهات در برخي سفرهاي خارجي شاهديم.

وي در اين زمينه به سفر اخير غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس به بلژيك اشاره و آن را با توجه به ملاك‌هاي سياسي و ديپلماتيك روز دنيا قابل توجيه ندانست.

فلاحت‌پيشه كه همچنين رئيس گروههاي دوستي پارلماني ايران و اردن و ايران و عمان نيز هست به عدم تشكيل گروه دوستي پارلماني در هندوستان اشاره و خاطرنشان كرد: ما منتظر دعوتنامه آنها براي سفر به هند هستيم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین