آفتابنیوز : آفتاب- منصور کمالی*: آنچه امروز احساس میشود، اصولگرایان حضور پررنگ اصلاحطلبان را یک ضرورت میدانند و سعی در تلطیف اوضاع دارند تا انتخاباتی پرشور داشته باشیم؛ اصلاحطلبان نیز این نگرش را مطلوب و علاقهمندی احزاب و گروهها به نظام جمهوری اسلامی تلقی مینمایند. اما شرایط اصلاحطلبان و یا نوعی ناز سیاسی به منزله آن نیست که اصلاحطلبان قصد دارند چنگ به چهره نظام زده و در تعارض با جمهوری اسلامی و نظر ولایت فقیه در حرکت باشند این دیدگاه نادرست و منصفانه ای نیست که بعضا از افراطیون شنیده می شود
به تصور من علیرغم نامهربانیهای که با اصلاحطلبان و افرادی چون آقای خاتمی شد که هنوز استمرار داشته و افرادی گمنام وفاقد اخلاق اسلامی و سیاسی "خاتمی را بدون قد و قواره میشمارند"، باید پذیرفت که شرایط و اسباب کار هنوز مهیا نشده است.
پر واضح است که اصلاحطلبان به جمهوریت و اسلامیت نظام معتقدند و قادرند شور انتخابات را در وجود مردم متبلور سازند اما این مهم به عهده تشکلات و احزاب سیاسی و قانونی بوده که در وزارت کشور دارای هویت و شناسنامه بودهاند و این گروههای سیاسی تا شهرستانها و دل روستاها عضو و ریشه در درون جامعه داشتهاند.
آنانی که 8 سال پیش با عنوان آبادگران آمدند و شعار آبادانی سر دادند به دلایل ناکامیهایشان، 4 سال بعدی را با نام رایحه خوش خدمت برگزیدند تا شاید مسیر ورودشان به مجلس هموارتر باشد و امروز که به عدم مقبولیت و محبوبیت خود آگاه شدهاند، نام جبهه پایداری انقلاب را برگزیده و از تمام مجاری قانونی براحتی استفاده میکنند و از تمام امکانات برخودارند و هر لحظه اراده کنند صدها حزب و گروه به ثبت میرسانند و با سخنرانی آقای حداد عادل و با ژستهای سیاسی ویژه اقدام به برگزاری گنگره میکنند در صورتیکه احزاب اصلاحطلب هنوز تایییدیه کنگرههای قبلی را از وزارت محترم کشور دریافت نکردهاند.
حال سئوال من ازدوستان اصولگرا که برای مشارکت اصلاحطلبان از باب خواهش وارد شدهاند این است؛ دوست گرامی ما خواهش شما را به فال نیک گرفته و استقبال میکنیم آما شما که در کرسی نایب رییس مجلس قرا دارید برای یک انتخابات برابر چه تدبیری کردهاید؟ چگونه میشود دستهها و گروههای همفکر اصلاحطلب را سازماندهی و به صحنه سرنوشتشان کشاند؟ چگونه میشود نخبگان سیاسی را گرد هم آورد و برنامه کاندیداها را تعریف و به جامعه عرضه داشت؟
گروههایی که که نه در این چند سال یارانه دریافت داشتهاند- نه جلسه داشتهاند تا تسویه درونی داشته باشند و یا انسجام خود را حفظ نمایند- آیا با شرایط فعلی و بدون ارائه مانیفست خود میتوانند در انتخابات نقش داشته باشند؟
به اعتقاد من سیاسیون اصولگرا آنروز با تضعیف احزاب سیاسی و دلسوزان نظام زمینه نفوذ گروهی که هیچ ریشه سیاسی نداشتند(جریان انحرافی) را به عرصه انتخابات باز کردند و اصولگرایان با این تصور که برای همیشه صحنه سیاسی را از دست دادهاند به حمایت آن گروه پرداختند.
بماند و بگذریم و باید بپذیریم که اقبال مردم و نخبگان همیشه به تفکر اصلاحطلبی در چهارچوب قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی چشمگیر بوده است چه بسا که در شرایط سخت، بدون رسانه و بدون روزنامه و سایت و ردصلاحیتهای بیحد و حصر هم اقبال مردم بیشتر میشود لذا تمامی موارد موجبات زمینه مساعدتری را فراهم میآورد تا یکبار دیگر افکار عمومی را در سنجش تفکرات اصلاحطلبانه به صحنه بکشانیم.
ما که داعیه مردمی بودن داریم امروز نگرانیم که آیندگان از ما خواهند پرسید که برای ترمیم اوضاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و..... کشور چه تدبیری اندیشید؟ چرا از ورود به مراکز قدرت تصمیمگیری و قانونگذاری امتناع ورزیدید؟ و...
بنده هم مانند مانند دیگران همفکرانم معتقدم بهخاطر عشق به نظام و رهبری میبایست در انتخابات شرکت کنیم اما از طرفی شکی ندارم رقابت ما به مثابه کورس اتومبیلرانی است که رقیب ما در آزادراه و بدون مانع و با اتومبیلی با قدرت موتور فوقالعاده قوی در حرکت و ما باید در مسیری سنگلاخی و پر پیچ و خم خاکی و با اتومبیلی فاقد موتور، که مردم کشنده ما و نقش موتور را خواهند داشت که علیرغم آن اعتقاد به حضور در این رقابت دارم.
من تردیدی ندارم با حضور اصلاحطلبان انتخاباتی پر شور و متبلور درعرصه سیاسی و آزاد به معنای واقعی در چهارچوب قانون جمهوری اسلامی داشته باشیم.
*عضو شورایعالی حزب همبستگی ایران اسلامی