آفتابنیوز : آفتاب: معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد از قطع غیرقانونی بیش از 60 اصله درخت بلوط در منطقه جنگلی سد "شاه قاسم" در هشت کیلومتری شهر یاسوج خبر داد.
محمد رضا جهانآرا افزود: سال گذشته برای احداث نمایشگاه بینالمللی استان در کنار منطقه جنگلی "سدشاه قاسم"، زمینی به عرض 12 متر برای احداث جاده دسترسی به نمایشگاه واگذار شد.
وی افزود: متاسفانه مسئولان این نمایشگاه بر خلاف مصوبه منابع طبیعی، عرض زمین را از 12 متر به 50 متر گسترش دادند و بخش زیادی از درختان و مراتع این منطقه را تخریب کردند.
جهان آرا اظهار داشت: هم اکنون معاون عمرانی استانداری استان دستور پیگیری این تخلف را صادر کرده و منابع طبیعی استان نیز در حال تشکیل پرونده این تخلف آشکار است.
وی بیان کرد: به زودی و با تشکیل پرونده، عاملان تخریب منابع طبیعی در این منطقه به مراجع قضایی استان معرفی میشوند.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی استان تصریح کرد: کارشناسان منابع طبیعی در حال تعیین خسارت وارده به منابع طبیعی این منطقه هستند و به زودی میزان خسارت اعلام میشود.
وی گفت: تقاضای احداث جاده و بازگشایی، از سوی شرکت نمایشگاه بینالمللی استان بوده است و این شرکت باید پاسخگوی قطع این درختان و تخریب منابع طبیعی باشد.
جهان آرا تصریح کرد: ناظر اداره راه نیز باید نظارت میکرد تا پیمانکار و مجری بر خلاف مصوبه منابع طبیعی عمل نمیکردند.
بیتوجهی برخی مدیران به مصوبات منابع طبیعی
جهانآرا یکی از مشکلات منابع طبیعی این استان را عدم توجه برخی مدیران به مصوبات کمیته فنی منابع طبیعی عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه این مسأله باعث شده که شاهد تخریب منابع طبیعی در برخی پروژههای عمرانی باشیم.
وی متوسط سن جنگلهای استان را بیش از 500 سال عنوان کرد و گفت: یک گونه بلوط شاید میلیاردها تومان ارزش داشته باشد و هزینههای بسیار هنگفتی لازم است تا یک بلوط را به سن 700 سال رساند.
آتشسوزیهای ناشی از بیتوجهی برخی از افراد بومی و غیربومی، فعالیتهای عمرانی غیرکارشناسی، سوسک چوبخوار بلوط و قطع بیرویه درختان در نقاطی از استان به منظور سوخت زمستانی، باعث شده که سطح جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد سال به سال کاهش یابد که نتیجه آن ازبین رفتن محیط زیست و نابودی پناهگاه بسیاری از موجودات و حیوانات جنگلی است.
جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد هشت درصد سهم جنگلهای کشور و 20 درصد از جنگلهای حوزه زاگرس را به خود اختصاص میدهند و بر این اساس سرانه جنگل در دنیا هشتدهم، در ایران دودهم و در این استان 1.7 هکتار است که میتوان گفت سرانه جنگل در کهگیلویه و بویراحمد 8.5 برابر کشور و 2.1 برابر دنیاست.