آفتابنیوز : آفتاب: در حالی كه سید محمد خاتمی با اعلام جمله مشهور «بخشیدن متقابل مردم و نظام» و تاكید بر آزادی زندانیان سیاسی، تلویحاً عدم تمایل خود را برای حضور در انتخابات مجلس نهم نشان داده، تعدادی از رسانههای اصولگرا اصرار زیادی بر فعال نشان دادن هاشمی و خاتمی در انتخابات مجلس دارند.
با وجود آنكه در مواضع اخیر و عملكرد اكبر هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی نشانهای از تمایل برای دخالت در انتخابات مجلس نهم دیده نمیشود، بخشی از جریانات مختلف و درگیر اصولگرایان با انتشار اخباری سعی در فعال نشان دادن اصلاحطلبان دارند.
دو روز قبل اظهاراتی منسوب به حمید رسایی از فعالان جبهه پایداری (مدافعان اخراجی احمدینژاد) منتشر گردید كه در آن ادعا شد وی فعالیت محسن رضایی، قالیباف و لاریجانی در انتخابات مجلس نهم را تحت مدیریت هاشمی ارزیابی كرده و آنان را اصلاحطلب اصولگرا یا اصولگرای اصلاحطلب دانسته است.
اكنون نیز برخی رسانههای نزدیک به قالیباف با انتشار اخباری مبنی بر سرلیستی محسن هاشمی و مذاكره خاتمی و عارف برای بستن فهرست ائتلاف اصلاحطلبان، سعی در فعال نشان دادن خاتمی و هاشمی در عرصه انتخابات دارند.
این در حالی است كه اظهارات سید محمد خاتمی درباره پیششرطهای حضور اصلاحطلبان، بخشیدن نظام و مردم و همچنین تاكید بر آزادی زندانیان سیاسی كه با واكنش منفی مسئولان و چهرههای اصولگرا مواجه شد، نشان میدهد فضا و تمایلی برای ورود اصلاحطلبان به انتخابات وجود ندارد و محسن هاشمی نیز بارها هرگونه فعالیت انتخاباتی، لیست انتخاباتی و جلسات برای برنامهریزی جهت حضور در انتخابات را تكذیب كرده است.
در این شرایط خبرسازی طیف حامیان احمدینژاد برای فعال بودن هاشمی در انتخابات مجلس را میتوان تكرار نسخه تبلیغاتی سال 1388 این جریان برای منتسب كردن رقبای انتخاباتی خود به هاشمی دانست كه این بار ناشیانه و توسط عناصر دستهچندم این جریان مانند رسایی اجرا میشود.
از سوی دیگر رسانههای نزدیک به قالیباف نیز سعی میكنند با بزرگنمایی مسأله حضور اصلاحطلبان، اصولگرایان را متقاعد به وحدت كرده و از دادن فهرست موازی توسط حامیان احمدینژاد موسوم به جبهه پایداری جلوگیری كنند؛ در حالی كه با حضور آیتالله مهدویكنی و نظر منفی ایشان به اقدامات خودسرانه این ائتلاف، خروج انها از ائتلاف اصولگرایان و ارائه فهرست موازی از سوی آنان میتواند زمینهساز وزنكشی و شكست تاریخی این گروه افراطی و متوهم گردد.
به هر حال این گمان وجود دارد كه تلاش برخی برای وانمود كردن حضور فعالانه اصلاحطلبان بیش از آنكه ناشی از علاقه به پرشورتر شدن فضای انتخاباتی و درگیر شدن قشر وسیعتری در این عرصه باشد، از جنس رقیبتراشی برای اصولگرایان و ایجاد نگرانیهای ساختگی برای جهتدهی به برخی بزرگان و نیز افكار عمومی است.