کد خبر: ۱۳۲۸۳۴
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۱:۲۴

مصرف 9 تن خرما در افطار 12 کیلومتری

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در ماه رمضان، روزانه 9 تن خرما برای افطار نمازگزاران در مسجد الحرام در مکه، مصرف می‌شود.

به گزارش روزنامه الشرق الاوسط، در ماه رمضان، هر روز هنگام غروب، سفره‌های افطار در میان نمازگزاران در مسجد الحرام در شهر مکه پهن می‌شوند. طول این سفره‌ها به 12 و نیم کیلومتر می‌رسد.

سفره‌های افطار معمولا قبل از اقامه نماز مغرب در مسجد‌الحرام، پهن می‌شوند. مدیریت مسجد الحرام گفته است که سفره‌های ماه افطار مبارک رمضان را در مدت 10 دقیقه و قبل از آغاز نماز مغرب، در این مسجد پهن می‌کنند.

سفره افطار در مسجد‌الحرام شامل خرما و قهوه است. این خرما و قهوه از طریق 11 موسسه خیریه تامین می‌شود اما برپایی مراسم افطار توسط مدیریت مسجد‌الحرام اجرا می‌شود.

73 درصد از خرماهای توزیع شده میان نمازگزاران، خرماهایی هستند که قبلا هسته آنها جدا شده است.

برای برپایی سفره‌های افطاری در مسجد الحرام، 283 نفر به‌طور مستقیم و 200 نفر نیز به عنوان ناظر فعالیت می‌کنند.

مسجد الحرام در دو ماه رمضان و ذی الحجه(زمان حج تمتع) شاهد بیشترین شمار نمازگزاران است و به همین دلیل زیرزمین و صحن پشت بام این مسجد نیز در این دو ماه‌، به روی نمازگزاران بازگشایی می‌‌شوند.

همچنین بیش از 3500 توالت در محوطه نزدیک مسجد الحرام وجود دارد که همه این توالت‌ها در ماه رمضان به‌طور مستمر،به حجاج سرویس می‌دهند و در هر روز 45 تن فاضلاب آن تخلیه می‌شود.

"مصلح بن منیر المحمادی" مدیر اداره صحن‌های مسجد الحرام در این‌باره می‌گوید: مدیریت صحن‌های مسجد قبل از آغاز ماه مبارک رمضان، خود را برای این ماه آماده می‌کنند. ما فعالیت های خود را در ماه رمضان گذشته مورد بررسی قرار می‌دهیم تا نقاط منفی را اصلاح و نقاط مثبت را پررنگ‌تر کنیم‌.

وی می‌افزاید: قبل از آغاز ماه رمضان سعی می‌کنیم تمامی اقدامات عمرانی در صحن‌ها به پایان برسد. ناظرانی نیز برای منع دست‌فروشی و اقداماتی که در چهره مسجد تاثیر منفی دارد مستقر می‌شوند و از استقرار دست‌فروشان در محوطه‌های مسجد الحرام جلوگیری می‌کنند.

در ماه رمضان کمیته‌های نظارت و سازماندهی عبور و مرور در صحن‌های مسجد الحرام تشکیل می شوند. این کمیته ها رفت و آمد میان بخش‌های مختلف مسجد الحرام را سازماندهی می‌کنند و از ورود غذاهای گرم و هر کالاهای ممنوع دیگری و اقدامی که مانع از عبور و مرور آسان نمازگزاران باشند جلوگیری می‌کنند.

همچنین تمامی سازمان‌های خیریه می‌بایست مقررات اعلام شده از سوی مدیریت مسجدالحرام را درباره افطاری رعایت کنند و ضمن همکاری با کارکنان مسجد الحرام، به سرعت زمینه را برای برگزاری نمازجماعت فراهم کند و مانع از تاخیر در این روند نشوند.

المحمادی افزود: مدیریت مسجد الحرام تلاش می‌کند به آگاه‌سازی نمازگزاران بپردازد و برای این منظور 120 تابلوی ارشاد و آگاه سازی تهیه و در صحن‌های مختلف مسجد الحرام نصب شده اند. این تابلوها به زبان‌های انگلیسی‌، عربی و اردو و شامل عبارت‌هایی درباره حفظ نظافت مسجد و صحن‌های آن و جلوگیری از سر و صدای کودکان و اذیت کردن دیگر نمازگزاران است تا قداست مسجد حفظ شود.

همچنین 17 نقشه رنگی تحت عنوان "شما اینجا هستید" که نشان‌دهنده مکان نمازگزاران و بخش‌های مختلف مسجد است در صحن‌های مسجد نصب شده‌اند.
وی درباره صندوق‌های امانت مسجد الحرام نیز گفت: این صندوق‌ها الکترونیکی باز وبسته می‌شوند و به صورت کاملا پیشرفته‌ای در اندازه‌های متفاوتی طراحی و ساخته شده‌اند. تعداد این صندوق‌ها 1356 عدد است که در قالب 7 مجموعه در صحن‌های مسجد الحرام توزیع شده‌اند.

وی گفت: نمازگزاران نباید از آب زمزم موجود در صحن‌های مسجد برای وضو‌گرفتن استفاده کنند یا اینکه با بطری‌های پلاستیکی به حمل آب زمزم اقدام کنند چرا که ممکن است ریخته شدن مقداری از این آب بر روی زمین باعث سر خوردن نمازگزاران شود‌. همچنین نمازگزاران برای حفظ نظافت مسجد نباید غذاهای گرم به صحن‌ها بیاورند.

معمولا آب زمزم برای نوشیدن در کلمن‌های مخصوص به همراه لیوان‌های یک‌بار‌مصرف‌، در سراسر مسجد الحرام وجود دارد.

وزارت خارجه عربستان سعودی اعلام کرده است که از ابتدای سال جاری قمری تا کنون 4 میلیون و 856 هزار ویزا برای ادای مناسک حج عمره صادر شده است.

سال هجری قمری در 6 آذرماه به پایان می‌رسد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین