کد خبر: ۱۳۴۴۵۹
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۴

56 قربانی در اثر چاه‌گرفتی در سال گذشته

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس اجتماعی: مدیرکل تشریح و صحنه جرم سازمان پزشکی قانونی گفت در سال گذشته 56 نفر بر اثر مسمومیت به علت گازگرفتگی در چاه‌ها جان باختند که این رقم در مقایسه با 47 نفری که در سال 1388 به همین دلیل فوت شدند، 19 درصد رشد نشان می‌دهد.

به گزارش آفتاب، دکتر قره داغی درخصوص چاه‌‌هایی که خفه‌شدگی در آن‌ها بیشتر اتفاق می‌‌افتد گفت: كندن چاه در مجاور چاه‌های ديگر و يا در مناطق مسكونی با تراكم بالا از خطر بيشتری برخوردار است. چرا که در اين شرايط امكان توليد گازهای سمی و يا بی‌اثر زياد است. بعضی از گازهای سمی توليد شده در چاه‌های در حال استفاده و يا چاه‌های مجاور آن‌ها به‌قدری خطرناک است كه با تنفس چند باره آن‌ها فعاليت تنفسی متوقف می‌شود و يا آسیب شديد در ريه‌ها رخ‌ می‌دهد و منجر به مرگ می‌‌شود.

این مسئول سازمان پزشکی قانونی افزود: در چاه‌هايی كه در زمين‌های غيرمسكونی كنده می‌شود و در اطراف آن چاه ديگری قرار ندارد هرچند، خطر كمتر از ساير چاه‌‌ها است ولی در اين‌گونه چاه‌ها نيز امكان اختلال تهويه و كمبود اكسيژن وجود دارد به‌خصوص اگر عمق آن‌ها قابل توجه باشد.

وی در توضیح نحوه گازگرفتگی اظهار داشت: باید بدانيم كه به‌طور طبيعی انسان به‌سختی متوجه كمبود اكسيژن در محيط اطراف خود می‌شود چرا كه در بدن ما مركز عصبی براي تشخيص سريع كمبود اكسيژن وجود ندارد و انسان به‌طور طبيعی به افزايش گاز دی‌اكسيد‌كربن در محيط اطراف خود حساس است. لذا در صورتی كه در چاه كنده شده تهويه مناسب وجود نداشته باشد ممکن است فرد حین کار در اثر کمبود اکسیژن خفه شده و فوت کند و يا دچار عوارض قلبی شود.

مدیرکل تشریح سازمان پزشکی قانونی در خصوص راه‌های پیشگیری از گازگرفتگی در چاه‌ها گفت: برای پيشگيری از خفگی در چاه‌ها لازم است هميشه به امكان توليد گاز‌های سمی در اين‌گونه چاه‌ها و يا پر شدن چاه با گاز‌های بی‌اثر و جايگزينی هوا با اين گازها توجه داشته‌ باشيم و بدانيم كه گازهای سمی توليد شده در چاه‌ها می‌تواند در عرض چند دقيقه منجر به مرگ شود قبل از ورود به چاه‌های مستعمل بايد برای زمان قابل توجهی آن‌ها را تهويه کنیم و از خالی شدن چاه از گازهای سمی و يا بی‌اثر مطمئن شويم و هميشه در حضور افراد وارد چاه شويم تا در صورت بروز حادثه امكان خروج سريع فراهم باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی، وی افزود: با ایجاد شعله و قرار دادن آن درون یک ظرف و آویختن و هدایت آن به انتهای چاه هدایت می‌توان از وجود اکسیژن در چاه اطلاع پیدا کرد. در صورتی که که آتش تا رسیدن به انتهای چاه خاموش نشد متوجه می‌شویم که اکسیژن به قدر کافی در انتهای چاه وجود دارد در غیر این صورت با عدم وجود اکسیژن کافی روبرو هستیم. البته سوختن ناقص و نامناسب آتش نیز نشان دهنده نبود اکسیژن کافی است. در صورت ورود به این قبیل چاه‌ها گیج شدن، بی‌حالی و بیهوشی و سرانجام مرگ می‌تواند گریبان انسان را بگیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین