آفتابنیوز : آفتاب: بر اساس ماده 3 طرح نظارت بر نمایندگان، هیئت نظارت به گزارشهای واصله درباره هر یک از نمایندگان به صورت محرمانه رسیدگی میکند و در صورتیکه تخلف را متوجه نماینده بداند در اولین جلسه از نماینده دعوت و پس از مذاکره با وی و نیز استعلام از مراجع ذیربط تصمیم لازم را اتخاذ میکند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه ادامه بررسی طرح نظارت بر امور نمایندگان را در دستور کار خود داشتند که مواد 2 و3 این طرح را به تصویب رساندند.
بر اساس ماده 2 این طرح هیئت نظارت مجلس صلاحیت رسیدگی به امور زیر را دارد.
الف- گزارشهای واصله درباره سوء استفاده و تخلف مالی یا اخلاقی نمایندهها و درآمدها و هزینههای غیرمتعارف آنها
ب- گزارشهای مربوط به رفتار خلاف شئون نمایندگی
پ- گزارشهای واصله درباره اعمال خلاف امنیت ملی کشور و سایر اعمال مجرمانه از بعد انتظامی
ت- گزارشهای هیئت رئیسه درباره غیبت، تاخیر و بینظمی نماینده موضوع مواد 78 تا 81 و 88 تا 91 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی
تبصره یک: منظور از موارد خلاف شئون نمایندگی رفتار خلاف عرف مسلم نمایندگی است به نحوی که نوعاً نمایندگان آن را خلاف شأن بدانند.
تبصره 2: مراجع رسمی کشور اعم از انتظامی، قضایی و امنیتی موظفند همهی گزارشهای واصله علیه نمایندگان را به هیئت نظارت منعکس کنند.
تبصره 3: گزارشهایی در هیئت نظارت قابل رسیدگی است که مشخصات کامل ارسال کننده را دارا باشد مگر اینکه مستندات ارائه شده کافی بوده یا اعتبار و هویت گزارش دهنده توسط هیئت نظارت احراز شود.
تبصره 4: هر گاه هیئت نظارت احراز نماید گزارش دهنده جهت هتک حرمت نماینده یا تشویش اذهان عمومی یا مسئولان اقدام به تنظیم و ارسال گزارش کرده، مکلف است مراتب را همراه با مدارک مربوط جهت پیگیری قضایی به مرجع قضایی ارسال کند و رونوشتی از آن را در اختیار نماینده قرار دهد.
تبصره 5: تعقیب کیفری نماینده مانع رسیدگی هیئت نظارت به تخلفات موضوع این قانون و شئون نمایندگی نیست.
تبصره 6: هیئت ضمن رسیدگی به تخلفات موضوع این قانون، مراتب کیفری آن را به مراجع قضایی ذیصلاح اعلام کند.
از 195 نماینده حاضر در صحن مجلس، 106 رای موافق، 26 رای مخالف و 31 رای ممتنع به این ماده دادند.
نمایندگان در ادامه بررسی این طرح ماده سه آنرا مصوب کردند.
بر اساس این ماده هیئت نظارت به گزارشهای واصله درباره هر یک از نمایندگان به صورت محرمانه رسیدگی میکند و در صورتیکه تخلف را متوجه نماینده بداند در اولین جلسه از نماینده دعوت و پس از مذاکره با وی و نیز استعلام از مراجع ذیربط تصمیم لازم را اتخاذ میکند.
طبق تبصره این ماده هیئت نظارت موظف است قبل از صدور رای دفاعیات نماینده را استماع کند.
از 195 نماینده حاضر در صحن مجلس، 120 رای موافق، 13 رای مخالف و 23 رای ممتنع به این ماده داده شد.
به گزارش جامجمآنلاین، ماده یک این طرح در جلسه دیروز مجلس مصوب شد و بقیه مواد این طرح 12 ماده ای به جلسه آینده مجلس در روز یکشنبه سوم مهر موکول شد.
ترکیب هیئت نظارت بر نمایندگاننمایندگان مجلس یکی از نواب رییس و یکی از اعضای کمیسیون اصل نود را از جمله اعضای هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مشخص کردند.
به گزارش خانه ملت، نمایندگان مردم در خانه ملت در نشست علنی سهشنبه ۲۹ شهریور ماده ۱ گزارش کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان را تصویب کردند.
براساس ماده ۱ به منظور حفظ شان و منزلت نمایندگان و نظارت بر آنها در ابتدا هر دوره مجلس شورای اسلامی و حداکثر سه ماه پس از انتخابات هیئت رئیسه دائمی، هیئت نظارت که از این پس هیئت نامیده میشود مرکب از افراد زیر برای همان دوره تشکیل میگردد:
الف – یکی از نواب رئیس به انتخاب هیئت رئیسه
ب – یک نفراز اعضای ثابت کمیسیون اصل نودم (۹۰) به انتخاب مجلس
پ – یک نفر از اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی به انتخاب مجلس
ت – چهار نفر از سایر نمایندگان به انتخاب مجلس
بر اساس تبصره های این ماده هیئت رئیسه مکلف است برای ثبتنام متقاضیان عضویت در هیئت یک هفته مهلت تعیین نماید و هیئت رئیسه مجلس از بین داوطلبان کمیسیونهای یاد شده و نمایندگان مجلس به جز اعضا هیئت رئیسه شش نفر را انتخاب و به مجلس معرفی مینماید. ملاک انتخاب رای اکثریت مطلق نمایندگان حاضر در مجلس است و در صورت عدم انتخاب افراد دیگری توسط هیئت رئیسه معرفی میشوند.