کد خبر: ۱۳۸۹۱۷
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۲

بیکاری نیمی از دانش‌آموختگان دکتری/ گنجاندن یک درس جدید در دانشگاه‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در میان ‌۱۰۰۰ دانش‌ آموخته دکتری، ۵۰۰ نفر شغل ندارند این در حالی است که اگر دانشجویان را با شیوه های درست تربیت کنیم، کارآفرین می‌‌شوند.

حسین نادری‌منش در چهل و دومین همایش معاونان آموزشی دانشگاه‌ها با بیان اینکه دانشگاه‌های بزرگ باید برای افزایش فعالیت‌های تحقیقاتی از اساتید خارجی و دستگاه‌های داخلی به شکل ظرفیت مازاد و با اخذ شهریه استفاده کنند، گفت: برنامه ایجاد ظرفیت مازاد در دانشگاه‌ها تا پایان سال نهایی و به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

ظرفیت‌سازی در مقاطع تحصیلات تکمیلی

نادری منش با اشاره به ایجاد ظرفیت با هزینه تمام شده، گفت: در ایجاد ظرفیت با هزینه تمام شده کمیته‌ای برای دکتری شکل گرفت و قدم‌هایی برداشته شد بنابراین دانشگاه‌های بزرگ باید ظرفیت‌های لازم را برای تحصیلات تکمیلی ایجاد کنند.

به گفته معاون وزیر علوم برای مقاطع کاردانی و کارشناسی صندلی خالی وجود دارد و باید دانشجویان این دو مقطع با استادان مناسب تغذیه شوند و تمرکز دانشگاه‌ها روی تحصیلات تکمیلی باشد.

تکالیف وزارت علوم در برنامه پنجم توسعه

معاون وزیرعلوم با اشاره به برنامه پنجم توسعه و تکالیف وزارت علوم در این زمینه، گفت: مهمترین بحثی که در ارتقا آموزش عالی برنامه پنجم توسعه وجود دارد در درجه اول تحول در علوم انسانی با نگاه به بازنگری سرفصل‌ها و محتوا است. آنچه که سیستم و نظام می‌تواند انجام دهد این است که شرایط و فرهنگ‌سازی آن را ایجاد کند.

وی با اشاره به تعداد دانشجویان و اعضای هیئت علمی، گفت: ما یک لشکر ۴ میلیونی از پر انرژی‌ترین بخش کشور یعنی جوانان دانشجو به همراه ۶۰٬۰۰۰ هیئت علمی داریم که سهم وزارت علوم در این زمینه ۱۵٬۰۰۰ استادیار به بالا است و در صورت احتساب مربیان و مجموعه‌های دیگر وابسته به آموزش عالی این عدد به ۴۰٬۰۰۰ می‌‌رسد.

گنجاندن یک درس جدید در دانشگاه‌ها

وی در بخش دیگر سخنان خود به گنجاندن درس فرهنگ و تمدن در دانشگاه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: امیدوارم درس فرهنگ و تمدن در دانشگاه‌ها به صورت اجباری گنجانده شود و همه دانشجویان بتوانند این درس را بگذرانند.

ایجاد بیش از ۲۰۰ هزار صندلی در کارشناسی

معاون آموزشی وزیر علوم همچنین با اشاره به دغدغه های موجود در آموزش عالی، گفت: دغدغه های آموزش عالی باید تبدیل به دغدغه‌های آموزشی و پژوهشی شود. وقتی بیش از ۲۰۰٬۰۰۰ صندلی خالی در کارشناسی ایجاد کردیم یعنی دیگر کسی دنبال صندلی نمی گردد اما حالا دعوا سر کیفیت صندلی است زیرا دانشجو حق انتخاب دارد امیدواریم در مقاطع تحصیلات تکمیلی هم این اتفاق رخ دهد.

تربیت هر نیروی انسانی برابر با ۵۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری

نادری ‌منش در ادامه سخنان خود در جمع معاونان آموزشی دانشگاه‌ها، با اشاره به اینکه تربیت هر نیروی انسانی برای کشورهای خارجی برابر با ۵۰۰٬۰۰۰ دلار سرمایه‌‌گذاری در آن کشورها است، اضافه کرد: جذب دانشجوی خارجی باید در دانشگاه‌ها عملی شود، به نحوی که تا پایان برنامه پنجم توسعه تعداد دانشجویان خارجی به ۲۵٬۰۰۰ نفر برسد.

نیاز به حضور استادان جوان و عالم داریم

معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه ما نیاز به استادان جوان، عالم و معتقد داریم، اضافه کرد: جذب استادان جوان باید به صورت جدی پیگیری شود و در این جذب جدید که ۳۸٬۰۰۰ نفر ثبت نام کرده‌‌اند بیش از ۸٬۰۰۰ نفر دارای مدرک دکتری، ۱۸٬۰۰۰ نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۲٬۰۰۰ نفر دارای مدرک دکتری تخصصی و غیره هستند. باتوجه به پیشنهادات و چالش‌های پیشین، امسال سیستم جذب هیئت علمی را به روزتر کردیم و سرعت اظهار نظر دانشگاه‌ها سریع‌تر شده است.

وی تاکید کرد: بر اساس گزارش‌ها، برخی دانشگاه‌ها عملکرد خوبی در زمینه جذب داشته اند و برخی هنوز عقب هستند بنابراین به دانشگاههایی که تاکنون عقب مانده‌اند ابتدا تذکر شفاهی بعد تذکر کتبی داده می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین