آفتابنیوز : آفتاب: با همت مهندسان شركت تام ايران خودرو و كسب تكنولوژي رباتيك، اين شرکت آمادگي دارد تا دانش فني خود در استفاده از ربات را به قطعهسازان نيز انتقال دهد.
به گزارش ایکو پرس ، سعيد بهنام مدير گروه سيستمهاي رباتيك شركت تام ايران خودرو با بيان اين مطلب يادآور شد: فرهنگ استفاده از ربات در صنعتگران ما بايد نهادينه شود؛ ربات علاوه بر بهبود كيفيت محصول نهايي دقت بالاتري نسبت به نيروي انساني دارد.
وي تصريح كرد: خوشبختانه اين امكان در تام ايران خودرو فراهم شده كه حتي اين آموزشها به صورت كاربردي با توجه به بومي شدن استفاده از تكنولوژي ربات ارايه شود و امكان تامين نياز آنها به لحاظ نوع محصول درخواستي نيز فراهم شده است تا صنعتگران كوچكتر و قطعهسازان كه نقش اصلي در كيفيت خودرو پيش از مونتاژ را بر عهده دارند، با تكنولوژي برتر آشنا شوند.
وي افزود: شركت تام ايران خودرو از سالهاي گذشته از دانشجوياني كه علاقهمند به كسب تجربه در اين حوزه بودند استقبال كرده و ضمن آموزشهاي كاربردي در حوزه رباتيك و اتوماسيون صنعتي امكان مشاركت نيروي جوان و فعال تحصيل كرده را در اين مقوله فراهم كرده است.
بهنام با تاكيد بر اين كه با رباتيك شدن خطوط توليد خودروسازان و صنعتگران هيچ مشكلي به لحاظ لزوم كاهش منابع انساني به وجود نخواهد آمد، يادآور شد: در اكثر خطوط بدنه كه داراي توليد روزانه بيش از 25 دستگاه خودرو هستند، استفاده از ربات توصيه شده است؛ چرا كه اگر تيراژ توليد كمتر از مقدار ياد شده باشد استفاده از آن صرفه اقتصادي ندارد.
وي با اشاره به شاخص GQI به عنوان تعيين كننده كيفيت ابعادي بدنه خودرو، خاطرنشان كرد: در خطوط دستي پژو 206 اين شاخص 1.5 بود كه با راه اندازي سيستم رباتيك اين رقم به 0.4 رسيد و حتي بعد از رباتيك شدن خط، كيفيت محصول توليدي ايران از نمونه مشابه فرانسوي بالاتر رفت.
وي ادامه داد: بخشهايي كه بيشتر موجب گلايه مشتريان ميشود مربوط به قطعات منفصله است، اين در حالي است كه آنها كمتر در قسمت كيفيت بخش بدنه و رنگ خودرو خود شكايت دارند. لذا با تمركز بر افزايش سطح اتوماسيون در اين بخش نيز قطعا مشكل برطرف خواهد شد.
مدير گروه سيستمهاي رباتيك شركت تام ايران خودرو به ارايه آماري در خصوص استفاده از ربات پرداخت و افزود: در كشورهايي مثل امريكا، ژاپن و آلمان كه هم اكنون قطبهاي خودروسازي دنيا محسوب ميشوند به ترتيب 39، 23 و 10 درصد كل رباتهاي دنيا توليد ميشود و جالب است كه همين كشورها به ترتيب 26، 36 و 16 درصد از مصارف اين رباتها در خط توليد خود را دارند. اين در حالي است كه كل رباتهاي موجود در كشور ما به 1200 ربات نيز نميرسد كه اين موضوع لزوم تمركز بر مقوله رباتيك و اتوماسيون را پر رنگتر ميكند.
وي با اشاره به اين كه در يك خودروسازي بزرگ هزينههاي استفاده از ربات حداكثر دو ساله بازميگردد، تاكيد كرد: امكان استفاده از رباتها براي صنايع كوچكتر نيز فراهم است و صاحبان اين صنايع نيز با استفاده از رباتهاي صنعتي ميتوانند ضمن به كارگيري آن در سه شيفت كاري هزينههاي خود را در كوتاهترين زمان جبران كنند. البته رباتها بسته به نوع كار خود هزينههاي مختلفي دارند كه در صورت حمايتهاي بخش دولتي قطعا در اين زمينه پيشرفتهاي قابل توجهي حاصل خواهد