کد خبر: ۱۴۴۱۷۱
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۲

توضیحات وزیر اقتصاد از پشت پرده آشفتگی بازار سکه و ارز و آینده سود بانکی

کارت های ارزی جایگزین ارز مسافرتی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سید شمس الدین حسینی، وزير اقتصاد و امور دارايي در گفت و گوی ویژه خبری حضور پیدا کرد و در رابطه با پشت صحنه آشفتگي بازار طلا و ارز، همچنین تمهيدات انديشيده شده و تصميمات جديد دولت براي کنترل و آرام سازي اين بازار توضیحاتی مطرح کرد.

وزیر اقتصاد پس از طرح موضوع، توسط مجری برنامه در پاسخ به این پرسش که آیا روز شنبه بازار ارز و طلا روز آرامی را پشت سر گذاشته است یا خیر گفت: « فکر می کنم ار روز 5 شنبه شاهد اصلاح روند بازار ارز و سکه بودیم و در مجموع سیاست های دولت موثر بوده است. »

در همین هنگام مجری گفت و گوی ویژه خبری از وزیر اقتصاد در رابطه با اصلی ترین دلایل این شرایط پرسید که شمس الدین حسینی از او خواست حوصله کند تا او با مرور تاریخی مساله را باز کند.

حسینی در این رابطه گفت: « براساس نظام قانوني كشور نظام ارزي كشور نظام شناور مديريت شده است. بر این اساس نرخ ارز را عرضه و تقاضا در بازار تعیین می کند اما بانک مرکزی آن را در یک دایره مدیریت می کند. این سیاست سالیان سال در اقتصاد ایران اعمال شده و تا نیمه سال 89 هم سیاست موفقی بوده است اما از نیمه سال 89 نرخ ارز بانک مرکزی و نرخ ارز بازار آزاد فاصله معنا داری پیدا کرد و از نيمه سال نود شكاف ارزي بيشتر شد.»

وی افزود: این دو نرخی شدن قیمت ارز سبب شد از سیاست شناور فاصله بگیریم. طي دو هفته اخير بانك مركزي متوجه شد كه عوامل تشديد كننده در بازار ارز وجود دارد كه دولت بايد به كمك آن مي آمد. بر این اساس در نیمه دوم دی کارگروهی ویژه شکل گرفت که يكي از سياست هايي كه در كميته بررسي شد این بود که الگوي تجارت ارزي با هم انطباق ارزي ندارد. بنابراين كميته اي با محوريت بانك مركزي،وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرك به چرخه ارزي متصل شد. »

وزیر اقتصاد در بخشی دیگر از گفته های خود در پاسخ به این سوال که نقش دلال ها در آشفتگی بازار ارز و سکه چه بود گفت: « یکی از اتفاق هایی که عمدتا زمانیکه شکاف بین نرخ ارز وجود دارد می افتد این است که یکسری به دنبال آن هستند تا ارز را با قیمت پایین تر بخرند و با قیمت بیشتر به فروش برسانند. بر این اساس سود بیشتری نصیب شان خواهد شد که با ورود آدم های غیر حرفه ای و جذب آنان سود بیشتری قاعدتا به این افراد خواهد رسید. »

حسینی در رابطه با ارز مسافرتی نیز به این شکل توضیح داد: « فردی که می خواهد مسافرت کند به بانک مراجعه می کند و ارز مورد نیازش را به شکل حواله دریافت می کند و در نهایت هنگام خروج از کشور در فرودگاه معادل حواله خود ارز دریافت می کند. البته در آینده کارت های ارزی جایگزین این موضوع خواهد شد. »

شاید یکی از مهم ترین بخش های گفت و گوی وزیر اقتصاد با رسانه ملی به گرانی اخیر کالا ها در بازار به دلیل افزایش قیمت ارز ارتباط پیدا کند. او در این رابطه گفت: « ارز را مدیریت کردیم به دلیل اینکه کالا ها گران نشود. سال گذشته متوسط فروش هر دلار 1033 تومان بوده و این رقم در سال جاری 1074 تومان است. یعنی واردات ما با دلار معادل حدود 1074 تومان صورت پذیرفته است. بنا براین اینکه به بهانه افزایش قیمت دلار گروهی کالا های خود را گران عرضه کنند ادعای بیهوده ای است و از موارد اخلال در بازار است. البته یک عده سود جو در این راستا گام برداشتند اما اثر چندانی نداشت و حضور به موقع سبب شد این جریان بر چیده شود. هیچ گونه توجیهی برای افزایش قیمت وجود ندارد. »

سود بانکی موضوع دیگری بود که سخنگوی اقتصادی دولت در رابطه با آن سخن گفت. او در پاسخ به این سوال که سود بانکی تغییر پس از تصویب اخیر شورای پول و اعتبار در آینده آیا باز هم تغییر می کند یا خیر گفت: « در شورای پول و اعتبار تصویب شد که بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی نباید تاریخ داشته باشد و تا زمان تصمیم جدید تغییر نخواهد کرد. امروز سود بانکی همین مقدار است و دلیلی برای تغییر آن نیست. »

او همچنین در رابطه با آَشفتگی بازار سکه نیز گفت: « سكه تحت تاثير قيمت جهاني و در اثر التهابات ارزي است. شرايط پيش فروش سكه براساس واقعيت هاي بانكي است.در بحث سكه نگران آن هستيم كه مردم از بازارهاي قلابي سكه خريداري كنند. »

وزیر اقتصاد در رابطه با گمانه زنی هایی که در رابطه با کسری بودجه دولت مطرح شده گفت: « 87 هزار میلیارد تومان تا همین امروز درآمد های ما است. یعنی معادل بودجه سال گذشته و بر این اساس معادل بودجه سال گذشته درآمد كسب كرده ايم. اينكه دولت مي خواهد با افزايش قيمت ارز كسري بودجه را جبران كند را تكذيب مي كنم. » 

به گزارش خبرآنلاین،شمس الدین حسینی در پاسخ به آخرین پرسش که مربوط به عدم حضور او و محمود بهمنی در نشست صبح روز شنبه مجلس بود گفت: « واقعیت این است که جلسه ای در مجلس وجود داشت اما با جلسه ای دیگر تداخل پیدا کرد. بر این اساس قرار شد جلسه در زمان دیگری برگزار شود. من از مجلس عذرخواهی می کنم و فردا ( روز یکشنبه ) در مجلس حاضر می شوم تا توضیحات نمایندگان را بشنوم.بعضي ها از نرفتن بنده به مجلس به عنوان دستاويز يا حربه استفاده نكنند به خاطر اينكه جلسه امروز با يك جلسه ديگر تداخل داشت. »

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین