کد خبر: ۱۴۶۰۰۱
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۲

ماهیان خاویاری خزر در خطر انقراض نسل قرار دارند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: اختراع بیوتکنیک تکثیر مصنوعی و تولید بچه ماهی از ماهیان خاویاری پرورشی در چهارمین جشنواره ملی نوآوری و شکوفایی ثبت شد. 

محمود بهمنی از شرکت فعال مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در چهارمین جشنواره ملی نوآوری و شکوفایی خبر داد و گفت: با ارائه ثبت اختراع خود در بخش داوری جشنواره با عنوان«بیوتکنیک تکثیر مصنوعی و تولید بچه ماهی از ماهیان خاویاری پرورشی با استفاده از ترکیب تلفیقی GnRH » و دستاوردهای علمی مرتبط بعنوان تنها نماینده موسسه تحقیقات شیلات ایران در این جشنواره شرکت کرده است. 

وی با اشاره به اینکه نسل ماهیان خاویاری در خزر رو به نزول است و همه ماهیان خاویاری خزر در خطر انقراض نسل قرار دارند، افزود: یکی از دلایل مهم کاهش ذخایر ماهیان خاویاری عدم امکان مهاجرت آنها به رودخانه‌های مادری برای تکثیر طبیعی است. 

دانشیار پژوهشی موسسه تحقیقات شیلات ایران با اشاره به اینکه برداشت بی‌رویه شن و ماسه و ورود فاضلاب‌های صنعتی، خانگی و کشاورزی و همچنین ساخت متعدد انواع سدها در بالادست که موجب کاهش سهم آب رودخانه سفیدرود در گیلان شد تکثیر ماهیان خاویاری را به خطر انداخت، ادامه داد: همچنین آلودگی‌های نفتی دریای خزر به علت آلودگی‌های نفتی از سوی کشور آذربایجان و آلودگی‌های صنعتی که از سوی کشور روسیه و رودخانه ولگا به خزر می‌ریزد نسل این ماهیان ارزشمند را به خطر انداخته است. 

وی اظهار کرد: صیدهای غیرمجازی که پس از فروپاشی شوروی سابق با استقلال کشورهای جدید رخ داد نیز به کاهش هرچه بیشتر ماهیان خاویاری منجر شده است. دکتر بهمنی باید علاوه بر بومی‌سازی دانش کشور در زمینه تکنولوژی تکثیر ماهیان خاویاری،تقویت زیرساخت‌های مربوط به بازسازی ذخایر در دستور کار قرار دهیم و مراکز را به تکنولوژی‌های روز مجهز کنیم. 

به گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن برنامه‌های تحقیقاتی ماهیان خاویاری که از سوی تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری صورت گرفته است نه تنها مشکلات امروز ماهیان خاویاری حل خواهد شد، بلکه با توسعه ورود بخش بیشتر بخش خصوصی نیز مواجه خواهیم شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین