آفتابنیوز : آفتاب: در یك طرح تحقیقاتی، 16 گونه جدید گیاهی توسط مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برای نخستین بار در دنیا شناسایی شد.
روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی در روزپنج شنبه به نقل از رییس مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی خوستان اضافه كرده است: در یك طرح تحقیقاتی كه با هدف ایجاد مجموعه ای دایمی از گیاهان مناطق مختلف استان ، آشنایی با پوشش گیاهی و ارایه خدمات به واحدهای تحقیقاتی مرتبط انجام گرفت ،تاكنون بیش از هشت هزار نمونه گیاهی از 120تیره گیاهی جمع آوری شده كه از این تعداد،16گونه ی جدید برای نخستین بار در دنیا شناسایی و ثبت شده است.
'یداله خواجه زاده'، این گونه ها را شامل نوعی عقربك از تیره میخك،قره داغ از تیره قیچ،گایلونیا از تیره روناس،عدسك آبی از تیره عدسك آبی،بنفش معطر از تیره مینا،آفتاب پرست از تیره گاوزبان،سه تیره بارهنگ آبی از تیره بارهنگ آبی،آترپیلكس از تیره اسفناجیان،تیرك آبی از تیره تیزك آبی ،روپیا از تیره روپیاسه و نانو رهینوم از گل میمونی،عنوان كرد.
وی ، در ادامه گفت:این گونه ها دارای فرم های رویشی علفی،بوته ای ،درختچه ای و آبزی هستند و رویش گاه های آنها مناطق كوهساری، استپی و نیمه استپی و تالاب های شادگان،خور دورق،هورالعظیم در استان خوزستان است.
رییس مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی خوستان، با اشاره به اینكه بعضی از نمونه ها در دیگر تالاب های كشور نیز یافت شده ، گفت:این گونه ها در زمینه های تزیینی، دارویی،تغذیه دام،تصفیه آب تالاب ها و جذب فلزات سنگین كاربرد دارند.
به گزارش ایرنا، خواجه زاده افزود: گونه های جدید توسط گیاه شناسان بخش تحقیقات منابع طبیعی خوزستان شناسایی و در بخش گیاه شناسی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع تایید نهایی شده و همچنین در ژورنال گیاه شناسی به چاپ رسیده است.