آفتابنیوز : آفتاب: در مطلبي با عنوان « برای لاغری بهتر است بخوریم یا بنوشیم؟» درباره موضوع بحثبرانگيز و پرطرفدار وزنكمكردن نوشته است.
در اين مطلب ميخوانيم: « در دورههای رژیم و لاغری یکی از مهمترین چیزهایی که ذهن شما را به خودش مشغول میکند میزان کالریهای دریافتی است که باید مصرف کنید.
اما اگر قرار باشد 200 کالری در طول روز مصرف کنید دوست دارید آن را بخورید یا بیاشامید؟ این نکتهايست که در بیشتر مواقع ذهن افراد را به خودش مشغول میکند.
تحقیقات جدیدی که در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده نشان میدهد اگر 200 کالری را از طریق غذا به دست آورید معده شما به مغزتان این دستور را میدهد که این مقدار کالری جذب شده است و تمایل شما نسبت به بقیه غذاها از بین می رود اما اگر این مقدار کالری به صورت مایع و نوشیدنی باشد با اینکه همان مقدار کالری جذب کردهاید مغز شما دستور سیری را صادر نميکند.
این مسئله به این معنی است که یکی از باورهای گذشته در مورد لاغری زیر سوال میرود. در گذشته بسیاری از پزشکان تغذیه به افراد توصیه میکردند باید قبل از هر وعده غذایی یک لیوان آب یا هر مایع دیگری را بنوشید اما با توجه به تحقیقات جدید این گزاره بسیار زیر سوال میرود.
اما در اینجا این سوال پیش میآید که چرا خوردن مایع و غذا با مقدار مشابه کالری نمیتواند ما را به یک میزان خاص سیر کند؟ محققان در این مورد میگویند داخل بدن انسان سنسورهایی حساس به خوردن و یا آشامیدن وجود دارد و این سنسورها هستند که به نوعی میزان غذاها و مایعات ورودی را چک میکنند.
هنگامی که شما مایعی را مینوشید سنسورهای مخصوص خود را فعال میکنند اما این سنسورها میزان سیری را به مغر انسان ارسال نمیکند و همین باعث میشود تا به خوردن غذا نياز داشته باشید. اما با خوردن غذا سنسورهایی که مخصوص جویدن هستند به کار میافتند و آنها هستند که بخشی از دستورهاي مخصوص سیری را میفرستند.
به گزارش ايسنا،همچنین مایعات به خاطر حالتی که دارند سریعتر دستگاه گوارش را طی میکنند و همین امر به شما احساس سیری نمیدهد اما غذاها با سرعت کمتری این مسیر را طی میکنند و شما زمان طولانیتري احساس سیری میکنید.