آفتابنیوز : آفتاب: کوروش پرویزیان با اشاره به تصویب استفاده از صکوک در شورای پول و اعتبار گفت: دستورالعمل انتشار صکوک استصناع ریالی و ارزی در شورا تصویب شد که امکان جدیدی را برای حوزه تولید در بخشهای مختلف فراهم میکند.
وی افزود: استصناع قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین در مقابل مبلغی مشخص متعهد به تولید، تبدیل و تحویل کالا یا اجرای طرح با مشخصات مورد تقاضا در یک دوره زمانی مشخص به طرف سفارش دهنده میشود.
این عضو شورای پول و اعتبار گفت: صکوک ابزار جدیدی است که در حوزه ساخت، تولید و طرحهای زیربنایی کاربرد دارد و میتواند در تامین مالی طرحهای اقتصادی به شبکه بانکی کمک کند.
پرویزیان با اشاره به بررسی موضوع تجدیدنظر در دستورالعمل حساب جاری افزود: این تجدیدنظر در دستورالعمل حساب جاری در راستای افزایش انضباط مالی و ایجاد اطمینان و اعتماد بین فعالان اقتصادی است.
وی افزود: هماکنون چک به عنوان یکی از ابزارهای تسهیل مبادلات به کار گرفته میشود اما در چند سال اخیر تعداد چکهای برگشتی در حال افزایش است.
این عضو شورای پول و اعتبار گفت: با اصلاح دستورالعمل حساب جاری انضباط مالی و اطمینان نسبت به وصول مطالبات بین فعالان اقتصادی افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: تسهیلات و مقررات و ضوابطی که بانکها در زمینه افتتاح حساب جاری برای مشتریان در نظر میگیرند امکان فعالیت برای فعالانی که قصد سوء استفاده از مقررات و ابزارهای مالی را دارند، کاهش میدهد.
وی با اشاره به شرایط جدید برای صدور چک و افتتاح حساب جاری بیان کرد: شرایط افتتاح حساب جاری از این به بعد در صورتی است که فرد متقاضی دارای چکهای رفع سوء اثر نشده یا مطالبات تعیین تکلیف نشده نباشد.
پرویزیان با بیان اینکه این دستورالعمل جدید تمهیدات مناسبی را برای چکهای صادره در نظر گرفته است، افزود: در دستورالعمل جدید حساب جاری اگر فرد چک خود را از محل حساب جاری صادر کند اما حساب مذکور موجودی کافی نداشته باشد بانک آن را تامین کرده و سپس مبلغ پرداخت شده را از سایر حسابهای مشتری در بخشهای دیگر برداشت میکند.
وی با بیان اینکه با این اقدام انضباط مالی افزایش مییابد، گفت: در این شرایط باید در افتتاح حساب جاری دقت کافی صورت گیرد و ضمن اینکه بازار اطمینان بیشتری از وصول چک خواهد داشت تعداد چکهای برگشتی کاهش یافته و تعداد پروندههای تشکیل شده در محاکم قضایی کاهش مییابد.
به گزارش فارس،وی در خصوص زمان ابلاغ دستورالعمل جدید، گفت: این دستورالعمل از زمان تصویب در شورای پول و اعتبار قابلیت اجرا دارد اما تا زمانی که به طور کامل به شبکه بانکی ابلاغ شود ممکن است حدود 2 هفته زمان ببرد.