آفتاب: یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه گرانی سر و صدای مردم را درآورده است، گفت: مردم گاهی ما را هم مقصر میدانند که چرا با صراحت این مسائل را نمیگوییم.
به گزارش ایلنا، آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه در قم، پیش از ظهر امروز در دیدار با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که به دفتر وی در قم آمده بود، اظهار داشت: روزانه حدود ۲هزار نامه و ایمیل به دفتر ما ارسال میشود که نگرانیهای مختلف مردم از جمله گرانی در آنها ذکر میشود.
وی افزود: عمده نگرانی مردم از گرانی، در گرانی نان ظاهر شده است و باید برای مقابله با این گرانیها فکری کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه گرانی سر و صدای مردم را درآورده، گفت: مردم گاهی ما را هم مقصر میدانند که چرا با صراحت این مسائل را نمیگوییم.
وی خاطرنشان کرد: البته با زور نمیتوان فروشندهها را وادار کرد تا نان و شیر و کالاهای ضروری را به مردم ارزان بفروشند بلکه باید مشکلات آن را بصورت ریشهای برطرف کرد.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود، با بیان اینکه از دیگر نگرانیهای موجود عملکرد بانک هاست، اظهار داشت: جریمه دیرکرد و جریمه روی جریمه خلاف شرع است، در حالی که اسمش هم بانکداری اسلامی است، اما در واقع این اقدامات با بانکداری اسلامی مغایر است.
وی با بیان اینکه دریافت جریمه بر سود، ربای مضاعف است، گفت: طبق آیات قرآن ربای مضاعف خلاف شرع بوده و هیچ توجیه شرعی هم ندارد.
این مرجع تقلید اضافه کرد: وضعیت سود بانکی و بانکداری، بسیاری از صنایع را دچار مشکلات متعددی کرده، که باید برای حل آن فکر کرد.
وی در ادامه سخنان خود مسائل فرهنگی را از دیگر مشکلات جامعه دانست و با بیان اینکه مردم از رویکرد وزارت ارشاد ناراحتند، گفت: بخش عمدهای از مسائل فرهنگی متوجه دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد است که فیلمهایی منتشر میکند که از لحاظ فرهنگی واقعاً وحشتناک است.
آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: البته صدا و سیما نیز در این زمینه خوب عمل نمیکند و در مباحث اخلاقی و فرهنگی، چیزهایی را نشان میدهد که نباید نشان دهد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه اگر کسی به عنوان امر به معروف و نهی از منکر دعوت به خیر کند با مشکلاتی مواجه میشود در حالی که اگر افراد امر به معروف و نهی از منکر نکنند و ما همچنان با این مسائل رو به رو باشیم، این مسائل کم کم ادامه یافته و به عادت تبدیل میشود.
این مرجع تقلید ادامه داد: البته اخیرا نیروی انتظامی حرکتی را شروع کرده که مبارک است؛ البته مشروط بر اینکه اثر آن را با انجام کارهایی خنثی نکنند و با دستوراتی آن را از بین نبرند.
همچنین در بخشی از این دیدار، این مرجع تقلید خطاب به علی لاریجانی گفت: بودجه خوبی برای امسال بسته شد، اما سؤال اینجاست که چه ضمانتی برای اجرایی شدن آن وجود دارد و اگر مسئولان همان طور که گاهی با صراحت میگویند ما قانون را اجرا نمیکنیم، اجرا نکنند چه برخوردی میتوانید داشته باشید؟
رئیس مجلس در پاسخ به این دغدغه آیت الله مکارم شیرازی به برخوردهای قانونی از طریق مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.
آیت الله صافیگلپایگانی: نمایندگان نباید در دفاع از حقوق مشروع مردم ساکت باشند
به گزارش مهر، آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی ظهر پنج شنبه در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از فعالیتهای مجلس هشتم گفت: در حال حاضر مهمترین نگرانی و دغدغه مردم گرانی کالاهای اساسی است که باید این مشکل با تعامل صحیح و منطقی دولت و مجلس به نحو مطلوبی برطرف شود.
وی در ادامه افزود: گرانیها و حل آن به صورت دستوری برطرف نمیشود بلکه باید مطالعات و کارهای کارشناسی برای حل آن انجام شود.
این مرجع تقلید در ادامه ضمن بیان خاطراتی از روند شکلگیری مجلس و شورای نگهبان در اوایل انقلاب به زمانی که خودشان دبیر شورای نگهبان بودند و توجه شدید و اهمیتی که ایشان به قوانین و دستورات اسلامی و رفع مشکلات مردم و عزت نظام اسلامی میداد، بیان داشت: نمایندگان نباید در دفاع از حقوق مشروع مردم ساکت باشند، نماینده عبد السکوت برای مملکت ضرر دارد، آنها باید مصلحت مملکت اسلامی را در نظر گرفته و تمام توان خود را صرف عزّت و سرافرازی نظام اسلامی کنند.
انتقاد از دستگاه دیپلماسی کشور در زمینه اعدام تعدادی از ایرانیان در عربستان
وی در ادامه با ابراز تأسف از اعدام تعدادی از ایرانیان در عربستان سعودی، به انتقاد از دستگاه دیپلماسی کشور پرداخت و ابراز داشت: وزارت امور خارجه ما باید برای مردم این مسأله را روشن کند، اگر چنین مسألهای صحت دارد مسئولان دیپلماسی کشور مقصر هستند و باید پاسخگوی ملت ایران باشند. ملت از این حق خودشان نخواهد گذشت.
این مرجع تقلید در ادامه با انتقاد از عملکرد بانکها تصریح کرد: کشور ما یک کشور اسلامی است و تمامی فعالیتها بهخصوص بانکداری اسلامی نیز باید با تمامی موازین اسلامی مطابقت داده شود.
جریمه دیرکرد اقساط بانکی نوعی ربا محسوب میشود
آیتالله صافی گلپایگانی در ادامه به جریمه دیرکرد اقساط بانکی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر مهمترین مسئلهای که از سوی بانکها نادیده گرفته میشود جریمه دیرکرد اقساط بانکی است که بانکها باید به این مسئله نیز توجه داشته باشند، زیرا جریمه دیرکرد نوعی ربا محسوب میشود و خلاف موازین اسلامی است.
رفع معضلات فرهنگی جامعه
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از مشکلات فرهنگی جامعه پرداخت و ابراز داشت: مسأله حجاب و اختلاطی که متأسفانه امروز در جامعه پیش آمده است، همه باعث دلسردی مردم متدیّن و دلسوزان به نظام و انقلاب میشود و باید زودتر از این چارهای اندیشید و برای رفع نگرانیهای موجود در جامعه، راهحلی سریع و قاطع به کار بست تا مسأله عفاف و حجاب اسلامی در جامعه به خصوص در ادارات و نهادهای ما حاکم شود.
آیت الله جوادی آملی: باید برای اقتصاد ربا فکری شود
یکی از مراجع تقلید با انتقاد از وضعیت کنونی بانکها گفت: در حال حاضر 80 درصد مردم با ربا و سودهای کلانی که بانکها دریافت میکنند سروکار دارند.
به گزارش مهر، آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی ظهر پنجشنبه در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اولین مسئلهای که مجلس باید به آن اهتمام داشته باشد موقعیت شناسی است و نمایندگان باید نسبت به جایگاه خود واقف باشند که وظیفه مجلس قانون شناسی است نه قانون گذاری، چراکه قانون گذاری فقط از سوی خداوند انجام میشود.
وی با بیان اینکه مجلس صراط نیست بلکه سراج است، تصریح کرد: وقتی خداوند همه چیز را آفریده است، فکر بیگانه بشر چگونه میتواند قانون وضع کند؟
این مرجع تقلید تاکید کرد: بشر تنها میتواند قانون را بشناسد، چون مواد اولیه قانون از منبع گرفته میشود و مفاهیمی چون عدالت، استقلال و... جزو مبانی هستند که مواد قانونی از آن سرچشمه میگیرد.
آیتالله جوادی آملی وجه تمایز نظام اسلامی با غیراسلامی را در استخراج مبانی از منبع عنوان کرد و گفت: ما در هر بخشی نیاز به یک منبع الهی داریم و هیچ علمی، قوانین بشری را تایید نمیکند.
استاد برجسته حوزه گفت: البته از نظر شکلی بین وضع قانون در تفکر الهی و الحادی شباهتی وجود دارد ولی تفاوت آن در وضع قانون بر اساس توجه به منابع است.
این مرجع تقلید با بیان تعریفی از عدل گفت: در نظام غیر الهی چیزی به نام منبع وجود ندارد که به آن استناد کنند بنابراین وقتی حزبالله از مرزهای خود دفاع میکند آنها را تروریست مینامند.
آیتالله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم رفع مشکلات مردم و نقش مجلس در راستای رفع موانع تولید از وضعیت موجود بانکها و ارائه تسهیلات با سود زیاد ابراز گلایه کرد و گفت: این بانکها سودهای کلانی از مردم دریافت میکنند و در حال حاضر 80 درصد مردم با وام و ربا بسر میبرند و باید برای اقتصاد ربا فکری شود.
وی پرداخت وام با سودهای کلان را به ضرر تولید ملی دانست و اظهار داشت: ما به هر کسی در مورد این وامها و تولید گفتیم، گفت که این وامها برای تولید صرف نمیکند.
وی ادامه داد: وقتی تسهیلات بانکی با سود 20 درصد ارائه میشود این سودها بعد از 5 سال 100 درصد میشود و چیزی برای کسی که وام گرفته نمیماند و شخص باید تا آخر عمر بدهکار باشد و چه بسا جای او در زندان باشد.
آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: ما خودمان را فریب ندهیم؛ ما مثل کسی که قلبش 80 درصد از کار افتاده و با 20 درصد کار میکند هستیم. تعارف هم نکنیم، با 20 درصد زندهایم و 80 درصد با ربا بسر میبرند.
این مرجع تقلید با ابراز تاسف از اختلاس 3 هزار میلیارد تومان و اختلاس دیگر در مورد بیمه اظهار داشت: این کشور به زحمت و با دعای امام زمان(عج) زنده است.
وی با اشاره مجدد به ماهیت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما منبع را کنار گذاشتیم و خیال میکنیم که کار مجلس قانون گذاری است در صورتی که قانون گذاری فقط کار خداوند است.
مجلس پیگیر کارهای اساسی مردم است
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از نحوه تشکیل کمیسیونهای مجلس اظهار داشت: مجلس نهم از بعد تخصصی از غنای خوبی برخوردار است و افراد باتجربه که سابقه مسئولیتهای اجرایی داشتهاند در مجلس حضور دارند. به گونهای که مجلس نهم با شادابی فعالیت خود را آغاز کرده است.
علی لاریجانی مهمترین رویکرد مجلس نهم را پیگیری کارهای اساسی مردم دانست و تاکید کرد: در 8 دوره مجلس شورای اسلامی برابر 70 سال قبل از آن در مجلس، قانون به تصویب رسیده و ما به دنبال این هستیم که پیگیر امور اساسی مردم باشیم.
به گفته وی توجه به اشتغال و مهار تورم از مسائل مهمی است که در دستور کار مجلس قرار گرفته است و ما سعی میکنیم از نظرات افراد صاحبنظر در بخشهای مختلف استفاده کنیم.
تاوقتی هم که مسئولین خیلی قشنگ صحبت می کنند ولی
در عمل بازده ندارند این است که بسیاری را منیت و تکبر فرا
گرفته و به جای شورا و مشورت ( که از اساسی ترین سوره های قرآن بزرگ میباشد و نظرهای خوب برگزیده می شود )
خود محوری را پایه و اساس قرار می دهند .
به عقیده اینجانب ، از رئیس جمهور گرفته تا وکلا و ...همه به نوعی تنها هستند و همدلی دارند ولی همزبانی ،
خیر . این وسط هم بعضی از افراد ضد انقلاب در هر لباسی
مشغول سوء استفاده و تاراج بیت المال هستند .
باید هرچه زودتر با یاری خداوند ، آقایان علما ، در حضور رهبر محترم ، این تفرقه ها و کارشکنی ها را پایان داده و همه دست به دست هم داده و مملکت را که دارای مشکلات فراوانی میباشد ، به لطف پروردگار جهان و دعای ائمه اطهار (ع) ، نجات دهند .
باید کشاورزی را به صورت مکانیزه و مدرن ، با برنامه های حساب شده ، در اختیار جوانان گذاشت . و در این راه هم از هیچ کوششی برای راهیابی به نتیجه ، نباید کوتاهی کرد.
در جهاد کشاورزی، انشاءالله ، حتما" از شورا و مشورت هم در هر زمینه ای با کسانی که تخصص دارند ، کمک گرفته شود .
با پیگیری متعدد نهایتا تمدید تسهیلات منوط به پرداخت سود وام و جریمه و 10 درصد از اصل بدهی گردید که نهایتا با پرداخت 200 میلیون قرار گردید وام 400 میلیونی تمدید گردد 50 درصد مبلغ را در یک سال و نیم پرداختیم ولی اصل بدهی برجاست که الان نیز با بهانه های دیگر دو ماه است که وام تمدید نمی گردد و مشمول جریمه 31 درصدی آیا ما تا کی میتوانیم به حیاتمان ادامه دهیم
امید وارم نوشته بنده به دفاتر این عزیزان رسیده و پاسخ حقیر را نیز مرحمت بفرمایند.
بنده تسهیلاتی از موسسه ....گرفتم با توجه به گردش حساب و سیستم مانده گیری با سود 30 درصد ، سه ساله و هر شش ماه یک قسط که با توجه به نوسانات اقتصادی فقط اولین قسط را پرداخت نمودم و اقساط دوم و سوم را نتوانستم در موعد مقرر پرداخت نمایم . پس از گذشت زمان قسط سوم تصمیمیم گرفتم کل وام را تسویه نمایم و با فروش منزل خودم این کار را کردم. نکته جالب توجه این بود که آقایان اعلام نمودند بابت دیکرد اقساط 30 درصد سود مضاعف بایستی پرداخت نمایم که هرچه تلاش کردم نتوانستم آقایان را مجاب نمایم که این گونه محاسبه کردن خلاف شرع و عرف می باشد که استدلال آقایان این بود که اگر بنده اقساط را در موعد مقرر پرداخت می نمودم آنها این وجوه را به افراد دیگر وام می دادند و سود 30 درصد را از آنان می گرفتند لذا بایستی بنده و افراد امثال من باید این 30 درصد اضافه را پرداخت نمایم.
.....
منتظر جوابیه دفاتر شما عزیزان می باشم.
محمد قنبری
بهتر نبود ، این پول یارانه ها را برای پایه ریزی و بهبود اوضاع
کشاورزی و صنعت و تولیدات داخلی به کار می بردند و در درچه اول به آبادانی روستاها و شهرهای کوچک ، رسیدگی میکردند تا این مهاجرتهای بیکاران به سوی شهرها را جلوگیری می کردند. و این یارانه ها را به عنوان کوپن های مواد ضروری زندگی (روغن ، برنج ، چای ،قند و شکر و گوشت ) عرضه می کردند که هم این اقلام دست دلال و واسطه گر نمی افتاد و هم کنترل قیمتها هم دست دولت بود . قبل از تصمیم به
هرکاری خیلی خوب است ، شورا و مشورت از تمامی
متخصصین امور اقتصادی ، از دولتمردان فعلی و قبلی هم
بشود . و هرکسی نظر خوبی دار د ، ارائه دهد .