آفتابنیوز : آفتاب: تصاوير موجودات عجيب زير دريا كه شبيه به خرسهاي عروسكي با دم هستند، موفق به كسب جايزه نخست رقابت تصاوير علمي موسسه «مكس پلانك» شدند.
به گزارش ايسنا، تصوير اول در حقيقت از لاروهاي دو روزه گورخر ماهي بوده كه با ميكروسكوپ اسكن الكتروني به ثبت رسيده است.
اين تصوير كه به «ميكروگراف» موسوم بوده توسط يورگن برگر و ماهندرا سوناوين، محققان موسسه زيستشناسي تكويني مكس پلانك به ثبت رسيده كه رقابت «تصاوير عكس متمركز پژوهشي» را سازمان داده است.
در اين تصوير ميتوان حفرههايي را در بالاي دهان لاروها مشاهده كرد كه نمايشگر سيستم بويايي در حال رشد آنهاست.
اين لاروهاي گورخرماهي اكنون توسط اين موسسه آلماني به عنوان بخشي از تحقيقات آن در مورد سلولهاي حسي و توسعه اندام در جنينها در حال بررسي بوده كه براي اين دانشمندان يك جايزه 5000 يورويي را به ارمغان آورده است.
گورخر ماهي يا Danio rerio، نوعي ماهي آبهاي آزاد استوايي بوده كه بيشتر در مخازن تحقيقاتي يافت ميشوند. لاروها طي سه ماه به حالت بزرگسالي ميرسند و در اين دوران از قابليت بازسازي بالهها، پوست، قلب و مغز برخوردارند.
جايزه دوم اين رقابت به يك آخوندك رنگين رسيد كه توسط ايگور سيوانوويكس، زيستعصبشناس آلماني در استوديوي خانگي به ثبت رسيده بود.
به گفته وي، آخوندكها در زمان احساس خطر، بازوهاي خود را از هم باز ميكنند تا دشمن را گيج كنند. آنها همچنين از پاهاي جلو كه با تيغهاي ريز پوشيده شده براي به دام انداختن شكار خود استفاده ميكنند.
اين جايگاه با يك تصوير جالب از سيستم فعال ايمني بدن انسان به اشتراك گذاشته شده كه در نگاه اول شبيه به يك گل به نظر ميرسد.
اين تصوير توسط فولكر برينكمان از دپارتمان عفونت موسسه مكس پلانك در برلين گرفته شده كه به نمايش يك تصوير اسكن الكترونيكي از يك سلول سفيد خون در رنگ قرمز پرداخته كه در خوردن باكتري سل به رنگ سبز است.
اين تصاوير از ميان رقابت 2009 مكسپلانك انتخاب شده كه در آن 104 عكاس به ارائه بيش از 1400 تصوير پرداخته بودند. {$old_album_160620}