کد خبر: ۱۶۶۹
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۶:۱۳
پس از بازدید رییس جمهور از مناطق زلزله زده

شورای عالی بحران تشکیل شد

آفتاب‌‌نیوز : وي گفت: «من از همان لحظات اول كه اين خبر را شنيدم، در جريان امور بودم و خبرها را لحظه‌به‌لحظه مي‌گرفتم، اين تقدير الهي است كه بايد در برابر آن راضي باشيم. سال گذشته كمي پيش از اين حادثه تلخ و فاجعه بار بم را داشتيم و امسال حادثه زرند و ساير روستاها و مناطقي را كه با اين مصيبت روبه‌رو شدند، اميدوارم كه خداوند به شما صبر و به ما اين همت را بدهد كه بتوانيم به شما خدمت كنيم.»

لايحه دوفوريتي دولت كه پس از وقوع حادثه به مجلس تقديم شده است، موضوع ديگر سخنان رئيس جمهور بود. خاتمي در اين‌باره گفت: تصميم خوبي در دولت گرفته شده است. فكر مي‌كنم همين امروز و فردا لايحه دوفوريتي در مجلس براي تأمين بودجه‌اي كه بايد در خدمت شما قرار بگيرد مطرح شود. در حال حاضر هم براي تأمين مقدمات اوليه زندگي تلاش شده.

خاتمي در ادامه اين سفر يك روزه به عيادت تعدادي از مجروحان اين حادثه رفت و از نزديك فعاليت‌هاي اكيپ درماني مستقر در مراكز بهداشتي و درماني را بررسي كرد. 

تشکیل شورای عالی بحران

در پايان اين سفر مسؤولان استان و هيأت همراه دولت در جلسه ستاد بازسازي زرند به رياست، رئيس جمهور شركت كردند. پس از پایان جلسه رییس جمهور با حضور میان خبرنگاران خبر از تشکیل شورای عالی بحران داد.
«خوشبختانه با نظر رهبر معظم انقلاب قرار شد كه “شوراي عالي بحران“ را زير نظر معاون اول رييس‌جمهور تشكيل دهيم، همين شورا هدايت و هماهنگي مي‌كند و با اجازه‌اي كه از فرمانده كل قوا گرفته شد، در جريان گيلان و اخيرا اين‌جا (زرند) موثر بود. 

خاتمي در ادامه تصريح كرد: ما بايد به سوي پيشگيري برويم. مانند همه دنيا كه اين كار را كرده‌اند. البته هزينه‌ي زيادي دارد ولي از ياد نبريم كه جان و سلامت مردم بزرگ‌ترين سرمايه‌اي است كه ما داريم. به‌علاوه اگر ما با تدبير اين كار را انجام دهيم، به لحاظ اقتصادي هم مي‌توانيم شاهد رونق عظيمي در زمينه‌ي ساخت و ساز كه در واقع پشتيبان رونق اقتصادي در جامعه است، باشيم. 

آمار نامشخص كشته شدگان
با گذشت 6 روز از حادثه زمين لرزه شهرستان زرند، اما مسؤولان هنوز آمار دقيقي از تعداد جانباختگان اين حادثه اعلام نمي‌كنند...
در تازه‌ترين آمار منتشر شده از سوي استانداري مرگ 612 نفر در اين حادثه تأييد شده است، اين آمار در حالي اعلام مي‌شود كه برخي خبرگزاري‌ها براساس شواهد و قرائن تعداد كشته‌شده‌ها را بيش از آمار رسمي تخمين‌زده و تأكيد مي‌كنند كه 790 نفر در حادثه زمين لرزه جان خود را از دست داده‌اند.

با پايان يافتن عمليات امداد و نجات در مناطق زلزله زده مددكاران سازمان بهزيستي با بررسي وضعيت بازماندگان حادثه تاكنون 443 مددجوي، نيازمند خدمات ويژه پس از زلزله را شناسايي كرده‌اند.

مديركل بهزيستي استان كرمان با تأييد اين خبر گفت: تاكنون 107 زن بي‌سرپرست و سرپرست خانوار، 89 كودك بي‌سرپرست، 12 سالمند و 15 معلول ضايعه نخاعي و 219 نفر شكستگي اندام و نيازمند اقدامات توانبخشي، شناسايي شده‌اند.

دكتر ستايش در ادامه اين فعاليت از راه‌اندازي يك كلينيك توانبخشي سيار و همچنين شروع برنامه‌ريزي براي احداث 5 مهدكودك در مناطق آسيب ديده خبر داد.

همچنين معاون اداره‌كل امور بيمه‌اي سازمان تأمين اجتماعي گفت: بازماندگان زلزله زرند مي‌توانند براساس قانون تأمين اجتماعي از سازمان تأمين اجتماعي مستمري دريافت كنند.

غلامرضا مهردل در تكميل اين خبر تأكيد كرد: بازماندگان فردي كه در اثر زلزله فوت كرده و بيمه شده تأمين اجتماعي بوده مي‌توانند براساس قانون تأمين اجتماعي مستمري دريافت كنند.


امكان جاري شدن سيل در مناطق زلزله‌زده
به رغم افزايش شمار حوادث طبيعي و غيرمترقبه در كشور، هنوز ضعف ستاد بحران و دستگاه‌هاي اجرايي نسبت به پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته درخصوص بروز مجدد سوانح كاملاً مشهود است.

معاون هماهنگ‌كننده فرمانده انتظامي استان كرمان كه از احتمال بروز سيل در مناطق زلزله‌زده خبرداد گفت: شرايط نامناسب جوي و ريزش برف و باران شديد در مناطق زلزله زده، شهرستان‌هاي زرند و روستاهاي اطراف چون هوتكن را با بحران مواجه ساخته به‌طوري كه بسياري از چادرهاي احداثي توسط هلال‌احمر مملو از آب شده و اين مسأله همچنين ترس از جاري شدن سيل بخصوص در هوتكن را مي‌افزايد.

محمدرضا احمدپور همچنين تأكيد كرد كه با وجود تشنجات و حضور افراد سودجو اما با تلاش مأموران و شناسايي افراد سودجو امنيت كامل در منطقه حاكم است.


راور لرزيد، اما خسارت نداشت
شب گذشته زلزله‌اي به قدرت 4 ريشتر شهرستان راور كرمان را نيز لرزاند كه البته به گفته، معاون عمراني استانداري كرمان خسارت جاني و مالي به همراه نداشته است، اما متأسفانه ترس از زلزله و آمار تلفات زلزله‌هاي اخير استان كرمان مردم اين شهر را هراسان كرد.

باتوجه به وقوع زلزله بامداد روز شنبه مدارس اين شهر نيز به حالت نيمه‌تعطيل درآمد. رئيس اداره آموزش و پرورش ضمن تأييد اين خبر گفت: اولياي بسياري از دانش‌آموزان به علت نبود امنيت جاني از فرستادن فرزندان خود به مدارس خودداري كرده‌اند.

غلامعلي كريم قاسمي تأكيد كرد: زلزله امروز و روزهاي قبل ميزان آسيب‌ديدگي بسياري از مدارس قديمي شهر راور را چند برابر كرده است، به همين دليل اولياء دانش‌آموزان اجازه حضور فرزندان خود در اين كلاس‌ها را نمي‌دهند.

با انتشار اين خبر، مديركل نوسازي و تجهيز استان كرمان نيز از نياز مدارس تخريب شده به 300 كانكس براي برپايي مجدد كلاس‌هاي درس خبر داد.

مهندس محمدجواد كامياب، مديركل نوسازي و تجهيز مدارس استان كرمان، گفت: 24 مدرسه در منطقه آموزشي زرند كمتر از 35 درصد و 23 مدرسه نيز بين 35 تا 80 درصد آسيب ديده‌اند كه تمام مدارس آسيب‌ديده بالاي 25 سال قدمت داشتند.

كامياب تصريح كرد: در حال حاضر 32 مدرسه خشتي – گلي غيراستاندارد با 162 كلاس در منطقه آموزش زرند وجود دارد كه هرچند در اثر زلزله آسيب نديده‌اند، اما مدارسي خطر‌آفرين هستند و امكان تخريب آنها وجود دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین