آفتاب: يکي از جديدترين دستاوردهاي محققان دانشگاه Kiel آلمان، توليد سبکترين جامد مبتني بر نانولولههاي کربني است.
به گزارش ايسنا، آئروژل و ميکروشبکههاي فلزي نه فقط به دليل سبکي فوقالعاده، بلکه به علت استحکام و نيرويي که در آن ابعاد دارند، بسيار مورد توجه و تحسين قرار گرفتهاند. آئروگرافيت نيز هر دو ويژگي را دارد؛ نه تنها دانسيته کمتري دارد، بلکه از استحکام بالاتري هم برخوردار است و ميتواند وزن مادهاي را که 40 هزار بار سنگينتر از خود است، تحمل کند. همچنين از آن جايي که بخش اعظم (99.99 درصد) آن را هوا تشکيل ميدهد، ميتواند مچاله و جمع شده و دوباره به شکل اوليه خود بازگردد.
ماده جديد چهار بار سبکتر از مواد قبلي است، به همين دليل محققان به دنبال پيدا کردن کاربردهايي براي آن هستند. آنها اميدوارند به دليل رسانايي الکتريکي خوب، بتوانند از آن به عنوان الکترود در انواع جديد باتريها يا ابرخازنها استفاده کنند.
محققان اين مواد جديد را به کمک نوع جديدي از فرايند CVD مبتني بر شبکههاي قابل تنظيم با استفاده از قالبهاي اکسيد روي توليد کردند. در واقع آنها براي رشد گرافيت، نانولولههاي کربني نازک و توخالي را در کنار هم نگه داشته و بدين ترتيب ماده جديدي را تشکيل دادند. اگر اين مواد به اندازه کافي توليد شوند که با چشم غيرمسلح ديده شوند، به صورت يک توده سياه اسفنجي ظاهر ميشوند.