کد خبر: ۱۷۷۲۸۵
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۰

متهم ردیف اول تصادفات جاده ای کیست؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ایران رتبه‌های اول حوادث ترافیکی جهان را به خود اختصاص داده است در واقع آمارها نشان می‌دهد سالانه بیش از 900 هزار تصادف جاده‌ای در کشور روی می‌دهد که حدود 25 هزار نفر در این حوادث کشته و بیش از 300 هزار نفر زخمی می‌شوند و مطابق آمارهای اعلام شده پلیس، طی سال‌های 1377 تا 1388 حدود 205 هزار نفر در حوادث رانندگی در کشور کشته و حدود دو میلیون نفر نیز مجروح شده‌اند که این میزان سال 1389 با رشد 18 درصدی روبه‌رو شد. از این میان 14 هزار نفر در جاده‌های برونشهری، حدود 2500 نفر در راه‌های روستایی و مابقی تا سقف 23 هزار نفر در درون شهرها جان خود را از دست داده‌اند و این میزان به مراتب در سال 1390 نیز رشد چشمگیری داشته است.

70 درصد تلفات ترافیکی در کشور در جاده‌ها اتفاق می‌افتد که 67 تا 70 درصد این تصادفات از بین سه عامل دخیل در سوانح، به عامل انسانی یعنی خود رانندگان مرتبط است.

به گزارش جام جم،لازم به ذکر است که جاده‌های ایران هنوز یکی از مرگبارترین جاده‌ها محسوب می‌شود و بسیاری از کارشناسان غیراستاندارد بودن راه‌ها و جاده‌های کشور را در بروز تصادفات قابل توجه می‌دانند. به اعتقاد کارشناسان با توجه به این که بیش از 70 درصد حوادث ترافیکی در جاده‌ها اتفاق می‌افتد و بیش از 70 درصد راه‌ها و جاده‌های کشور نیز نیاز به بازسازی دارند، بر این اساس سال گذشته به دلیل غیراستاندارد بودن این جاده ها، از هر صد نفر در حوادث ترافیکی، 15 نفر جان خود را از دست دادند.

وقوع 70 درصد تصادفات زیر 25 سالگی

بیشترین حوادث راهنمایی و رانندگی کشور، جوانان و نوجوان زیر 25 سال را درگیر می‌کند. به گفته دکتر سیدمظفر روحانی، روانپزشک و رئیس انجمن بیماران اسکیزوفرنی کشور، از نظر روان‌شناسی به دلیل این که جوانان و نوجوانان خصوصیتی «همه توانی» دارند و فکر می‌کنند هر کاری را می‌توانند، خودشان انجام دهند، بر همین اساس میزان ارزیابی آنها از مسائل بسیار پایین می‌آید و در رانندگی براحتی سبقت می‌گیرند و بی‌محابا رانندگی می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: علاوه بر این چهار نوع اختلال شخصیتی به نام‌های اختلال شخصیتی مرزی با رفتارهای پرخاشگرانه، ضداجتماعی با نقض قوانین اجتماعی، نمایشی با جلب توجه دیگران و در نهایت اختلالات شاخه B رفتارهای بی‌محابا و ضداجتماعی است که در میان اکثر جوانان و نوجوانان وجود دارد. آنها به عواقب کار خود توجه نمی‌کنند و در نتیجه این اختلالات باعث می‌شود که رانندگی آنها به ایجاد حادثه منجر شود.

تصادفات ناشی از مصرف مواد مرگبارترند

بیش از 90 درصد تصادفات ناشی از مصرف مواد محرک، مرگبار است. بنا بر اظهارات این روانپزشک آخرین آماری که نیروی انتظامی در خصوص تصادفات منتشر کرد بیانگر این نکته است که بیش از 80 درصد تصادفات سنگین و مرگبار ناشی از مصرف یکی از مواد محرک و اعتیادآور بوده است.

زنان محتاط‌تر از مردان

این استاد دانشگاه میزان تصادفات مردان را شایع‌تر و بیشتر از زنان می‌داند و می‌گوید: علاوه بر بالا بودن تمایل به انجام رفتارهای ضداجتماعی مردان، به دلیل این که میزان تستسترون خون که از عوامل افزایش‌دهنده پرخاشگری است در مردان بیشتر از زنان است و همچنین برخی صفات تشخیصی مرزی که در نتیجه آن زنان در رانندگی‌شان احتیاط بیشتری دارند در همه جای دنیا میزان تصادفات مردان بیشتر از زنان است.


تائیدیه سلامت روانی برای متقاضیان گواهینامه

دکتر روحانی درخصوص راهکارهای کاهش تخلفات راهنمایی و رانندگی می‌گوید: با توجه به شیوع اختلالات روانی و شخصیتی در جامعه، لازم است داشتن تائیدیه سلامت روانی متقاضیان از روانپزشک برای دریافت گواهینامه راهنمایی و رانندگی از شروط اساسی و اولیه باشد که مشخص شود آیا این افراد از لحاظ سلامت روانی مورد تائید هستند یا خیر. مسئولان راهنمایی و رانندگی برای افرادی که از لحاظ سلامت روانی تائید نمی‌شوند، گواهینامه ارائه نکنند.

قابل ذکر است در سال‌های اخیر، توجه پلیس به پیشگیری از وقوع جرم و تخلفات حوادث مربوط به راهنمایی و رانندگی اهمیت زیادی یافته است، اما با وجود این هنوز در پیشگیری از بروز این تخلفات به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم، در واقع اگر به مثلث تصادفات دقت کنیم و به این نکته که 70 درصد تصادفات به عامل انسانی مرتبط است اعتقاد داشته باشیم، می‌توان اذعان کرد پیشگیری از وقوع عامل انسانی سوانح، نیازمند برنامه‌ریزی‌های بلندمدت است و کاهش تاثیر این عامل، در بروز تصادفات، تنها با ارائه آموزش‌های لازم و فرهنگسازی در میان رانندگان و تمام سرنشینان خودروها برای رعایت قوانین و رانندگی میسر خواهد بود نه با سنگین‌تر کردن جریمه‌های تخلفات راهنمایی رانندگی.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
0
0
کارشناسان راهنمایی به ظاهر کارشناس هستند . وقتی یک ترافیک بیش از 15 دقیقه طول میکشد همه راننده ها عصبانی میشوند و در نقطه خروج از ترافیک سرعت ها افزایش و دقت کم میشود در جاده وقتی پشت سر یک ماشین کند رو چند دقیقه گاهی نیم ساعت گیر میکنی میخواهی سرعت بگیر همه عجله دارند بغیر از راهنمایی و رانندگی همین چند ماه پیش راننده وزیر راه مگه زیر 25 سال بود یا خود وزیر خوابیده بود که راننده اش سرعت میرفت اوهم عجله دارد پس باید اتلاف وقت مردم را به نحوی جبران کرد یا مانع اتلاف وقت شد تا حوادثی این گونه پیش نیاید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
0
0
آره شما درست میگید همه ی تصادفات ناشی از مشکلات روانی ما ملت ایرن هست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
0
0
استانداردبودن جاده ها پیش کش !!!!!
آقایان :از خط کشی ساده در دوطرف جاده محروم هستیم !!!
به مسوولین راه وترابری گوش زد کنید مگر خط کشی ها در جاده ها چقدر خرج دارد؟
سازمان های بیمه با این همه پرداخت خسارت باز سازی جاده هارا به عهده بگیرند خیلی در پرداخت هزینه ها صرفه جویی می کنند .
کو گوش شنوا وعقل سالم ؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین