آفتابنیوز : آفتاب: حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه دولت برای تامین کسری بودجه تدابیر لازم را اتخاذ خواهد کرد،گفت: مجموع اعتبارات هزینهای و عمرانی دولت ۱۴۴ هزار میلیارد تومان است که از این میزان ۱۰۱ هزار میلیارد تومان اعتبارات هزینهای و جاری، سه هزار میلیارد تومان مربوط به بدهیهای دولت در قبال دستگاهها و ۴۰ هزار میلیارد تومان مربوط به بخش عمرانی و پروژههای تملکدارایی و سرمایهای است.
وی افزود: در این بین طبق اطلاعات ما دولت پیش بینی کرده که سقف اعتبارات هزینهای و جاری را در سال جاری ۲۱ هزار میلیارد تومان کاهش دهد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در عین حال گفت: بیشترین کسری بودجه در بخش عمران است که پیشبینی میشود از ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه تنها حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار محقق شود و مابقی مسکوت بماند.
حاجی دلیگانی در ادامه با اشاره به مصوبه مجلس در مورد توقف اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانهها تا پایان سال جاری، در مورد میزان تغییر در نوع پرداخت یارانههای نقدی، اظهار کرد: طبق اطلاعات ما قصد دولت افزایش یارانههای نقدی از میزان کنونی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان بود که با این مصوبه مجلس، در مورد ممنوع افزایش یارانههای نقدی تا پایان سال بعید است که چنین اتفاقی بیفتد.
وی همچنین خاطرنشان کرد که با مصوبه مجلس، امکان افزایش قیمت آب، برق و گاز نیز تا پایان سال جاری وجود ندارد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه در واکنش به انتشار اخباری در خصوص قطع یارانه نقدی برخی از اقشار مردم به دلیل کسری بودجه، گفت: رخ دادن این اتفاق بعید است چون تفکیک مردم برای پرداخت یارانه نقدی شدنی نیست. البته در مقطعی از بخش مرفه جامعه درخواست شد که داوطلبانه یارانه نقدی دریافت نکنند که این اتفاق نیز افتاد اما جدا از این موضوع، تفکیک مردم برای پرداخت نکردن یارانه نقدی شدنی به نظر نمیرسد.
وی در عین حال با بیان اینکه تفکیک طبقات مختلف جامعه و ندادن یارانه نقدی به طبقات مرفه امری درست به شمار میآید، افزود: با این وجود نمیکنم که این کار عملیاتی شود چون شناسایی طبقات برخوردار جامعه مقداری مشکل است، همانطور که برخی از افراد در خوداظهاری میزان اموال و دریافتیهای خود را درست بیان کردهاند، تعدادی دیگر نیز در این رابطه اطلاعات دقیق ندادند که از همین رو تفکیک افراد برخوردار از غیربرخوردار مشکل است.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس ادامه داد: از سوی دیگر شرایط مالی مردم در هر ماه و سال تغییر پیدا میکند، ممکن است فردی که امروز درآمد خوبی داشته است فردای آن روز بر اساس اتفاقات و شرایط خاص از آن درآمد کافی برخوردار نباشد از این رو نمیتوان تفکیکی بین افراد برخوردار و غیربرخوردار برای قطع یارانه نقدی انجام داد.
اول این که فلسفه ی پرداخت یارانه ها از ابتدا فقیر و غنی بودن مردم نبود بلکه در آن زمان چنین بیان شد که این سرمایه به یکسان متعلق به همه ی مردم صرف نظر از غنی و فقیر بودنشان است و تنها هدف از هدفمند کردن یارانه ها این است که تک تک افراد جامعه به یک میزان از این سرمایه ملی برخوردار شوند
پس درآمدهای ناشی از هدفمند سازی یارانه ها به همه ی افراد تعلق دارد و کسی را نمی توان به اجبار از دریافت آن محروم کرد
ضمن آن که نحوه ی محاسبه ی غنی یا فقیر بودن افراد کاملا غلط است متاسفانه با این سیستم ارزیابی درصد بالایی از کارمندان جزو افراد غنی قرار می گیرند چون درامد ماهانه ی آنها مشخص است اما روستاییان بسیاری هستند که درآمدهای سالیانه ی بسیار فراوان تر از کارمندان دارند و در حال حاضر علاوه بر این که از یارانه ماهانه برخوردارند از آب و برق و گاز ارزان هم استفاده می کنند
همینطور مردم در شهرهای کوچک و بزرگ را نمی توان به یکسان نگاه کرد و در در این دهک بندی متضرر اول و آخر همان کارمندانی هستند که مالیات کشور را پرداخت می کنند و بیشترشان اجاره نشینند یا اگر مالک خانه ای هستند برای آن اقساط سنگین می پردازند که هیچ یک از این موارد در این دهک بندی لحاظ نشده است
علاوه بر این به عنوان مثال افراد مجرد هزینه های زندگی برابر با یک خانواده ی کوچک متحمل می شوند حال آن که تنها یک در آمد به خانه ی آنها وارد می شود الان در بسیاری از شهرها زنان و مردان هر دو کار می کنند اما درآمد سرپرست خانوار ملاک دهک بندی است
پس بهتر است مردم را رنگ نکنید یارانه ها از ابتدا متعلق به همه بود و باید متعلق به همه باقی بماند
دولت مهر و محبت ما نیز با همان کلک و با شیوه تازه به نام سوبسید یا یارانه نقدی به جان مردم افتاده است. دولت در برابر 45هزار تومانی که می دهد به طور متوسط بیش از 200هزار تومان از مردم می گیرد. میگی نه، قیمتهای فعلی را با دو سال پیش مقایسه کنید. آن وقت خواهید دید که چندین برابر شده است.
اگر می خواهید معنی پرداخت سوبسید واقعی چیست سری به پرداخت سوبسید دولت آمریکا به تولید کنندگان پنبه، گندم، علوفه و.... مراجعه کنید. دولت آمریکا در سال فقط بابت پنبه 18میلیارد دلار به کشاورزان سوبسید می پردازد بدون اینکه قیمت خدمات دولتی و بخش خصوصی را افزایش دهد. دولتهای اروپایی نیز سوبسید پرداخت می کنند بدون اینکه منتی بر سر مردم بگذارند و یا آنها را به مرگ نمی گیرند تا به تب راضی باشند.