آفتابنیوز : آفتاب: به نقل از آسوشیتدپرس، مجمع عمومی سازمان ملل به اجماع قطعنامهای را روز دوشنبه به تصویب درآوردند که طبق آن اسرائیل موظف است تأسیسات هستهای خود را برای بازرسی توسط کارشناسان آژانس باز بگذارد.
در این قطعنامه همچنین از رژیم صهیونیستی خواسته شد تا از کنفرانس برجسته ممنوع کردن تسلیحات هستهای از خاورمیانه که لغو شده است، حمایت کند.
بر اساس این گزارش، تمامی کشورهای عربی و ایران در نظر داشتند تا در این کنفرانس که قرار بود در اواسط دسامبر در «هلسینکی» فنلاند برگزار شود، شرکت کنند اما آمریکا در ۲۳ نوامبر (۳ آذرماه) اعلام کرد که با توجه به ناآرامیهای سیاسی در منطقه و موضع سرسختانه ایران در خصوص منع گسترش تسلیحات هستهای، این نشست برگزار نخواهد شد.
به دنبال این اقدام آمریکا، ایران و برخی از کشورهای عربی تأکید کردند که دلیل واقعی لغو این کنفرانس، امتناع اسرائیل از حضور در این نشست بوده است.
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل روز گذشته با ۱۷۴ رأی موافق مقابل ۶ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع به تصویب درآمد و از رژیم صهیونیستی خواست که بدون هرگونه تأخیر به پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (انپیتی)، بپیوندد و تأسیسات هستهای خود را برای بازرسی توسط بازرسان آرژانس بینالمللی انرژی اتمی باز گذارد.
آندسته از اعضا که به این قطعنامه رأی «نه» دادند، شامل، آمریکا، کانادا، اسرائیل، جزایر مارشال، میکرونزی، و پائولو بودهاند.
به گزارش فارس،قطعنامههایی که توسط مجمع عمومی سازمان ملل که ۱۹۳ عضو دارد به تصویب میرسد، به طور قانونی لازمالاجرا نیست اما بازتابی از اظهار نظر جهانی است و ارزش اخلاقی و سیاسی دارد.
پیشنهاد کشورهای عربی برای ایجاد منطقه عاری از سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه و ترغیب اسرائیل برای ترک زرادخانههای اعلام نشده در کنفرانس «انپیتی» سال ۱۹۹۵ به تصویب درآمد.
در سال ۲۰۱۰، ۱۸۹ عضو این پیمان مربوط به سال ۱۹۷۰ خواستار برگزاری کنفرانسی در سال ۲۰۱۲ در خصوص ایجاد منطقه عاری از سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه شدند.
قطعنامه مذکور در بالا که قبل از لغو کنفرانس توسط کمیته خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسیده بود، از اسرائیل خواسته بود تا با رضایت چنین اقدامی انجام دهد.
رژیم صهیونیستی مدتها است که بهانه آورده که اول باید توافقنامه سازش خاورمیانه برقرار شود و سپس منطقه عاری از سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه به وجود آید.