کد خبر: ۱۹۰۹۴۷
تعداد نظرات: ۵۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۲

آیا زنده رود زنده می ماند!

به گمانم نوروز 92، اولین نوروز تاریخ چند هزار ساله اصفهان بود که زاینده رود، تنها رود زنده سالهای دور ایران مرکزی، تفتیده و جان داده، با کالبدی خشک و غم افزا، درد اصفهانی‌ها را دوچندان کرد! امسال حتی مهمانان نوروزی هم افسرده ترین مسافران عالم بودند. آنها که اولین نوروز بود زنده رود را مرده می دیدند، در حالیکه از بارشهای مناسب امسال کشور نیز آگاه بودند، شگفت زده می پرسیدند: " پس این همه بارش کجا می رود؟!" و اصفهانی های همیشه شوخ پاسخ می دادند: " پیدا کنید پرتقال فروش را !!!"
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: احسان مرادی- بوم شناسان، زمین شناسان و مهندسان محیط زیست متفق القول معتقدند: " خشک شدن چند ساله زاینده رود در تاریخ حیات این رود مرکز ایران که جزو رودهای دائمی است و نه فصلی، بی سابقه بوده و فقدان مدیریت، دلیل اصلی خشک شدن آن است."

این حقیقتی کتمان ناپذیر است که تاثیر کم شدن بارش‌ها تنها می تواند حجم دبی آب جاری در یک رود دائمی را، آن هم در ماه‌های خشک سال کاهش دهد و یا در نهایت چنین رودهایی را برای مدتی محدود بخشکاند، اما خشک شدن چند ساله یک رود پیامی آشکار دارد: " مدیریت ضعیف بر منابع آبی و اکولوژیکی" .

یک رخداد عجیب!

سال آبی 92-91 ، تا به اینجا در مناطق گسترده‌ای از کشور با بارش‌های نرمال و یا فراتر از نرمال همراه بوده و آمار نشان می‌دهد در استان چهارمحال و بختیاری که از تامین کننده‌های اصلی آب زاینده رود است، میزان بارش‌ها در سال آبی جدید و تا این لحظه، نسبت به دوره مشابه سال قبل 24 درصد افزایش و نسبت به میانگین بلند مدت دوره مشابه 5 درصد افزایش داشته است!

در استان اصفهان هم میانگین بارشها نسبت به مدت مشابه سال قبل 34 درصد افزایش و نسبت به میانگین بلند مدت 32 درصد افزایش را نشان می دهد. در فریدونشهر استان اصفهان که بارش‌هایش نقش اساسی در تامین آب زاینده رود دارد بارشها نسبت به دوره مشابه سال قبل 16 درصد افزایش و نسبت به میانگین بلند مدت مقدار بسیار کمی(در حدود 7 درصد) کاهش نشان می دهد. جالب اینکه در مدت چند ماه، بارش یک سال شهر اصفهان فرو بارید، که این از موارد نادر آب و هوایی طی سال‌های گذشته بوده است، اما وقت بهار که زمان سرمستی رودها و طغیان آنهاست، اصفهانی‌ها نظاره گر کالبدی بی جان در مرکز شهرشان به نام "مرده رود" بودند و جالب تر اینکه مسوولان همچنان صحبت از خشکسالی می کنند!!! به همه اینها حجم 360 میلیون متر مکعبی آب پشت سد زاینده رود را اضافه کنید که نسبت به میانگین درازمدت 60 درصد کاهش را نشان می دهد!

یکبار دیگر همه خط‌های بالا را دوباره مرور کنید.... بارشها نسبت به میانگین درازمدت افزایش یافته اما حجم آب پشت سد نسبت به میانگین درازمدت تقریبا نصف شده! در حالیکه بر خلاف میانگین درازمدت که زاینده رود همیشه باز بوده ، این بار زاینده رود نیز در محدوده استان اصفهان خشک و میزان خروجی و هدر رفت آب از سد زاینده رود در کمترین میزان خود طی چند دهه اخیر بوده است. سوال اساسی این است که بارشهای پشت سد کجا می رود؟؟؟

معادله چگونه حل می شود؟!

برای حل این معادله حل نشدنی باید پارامترهای دیگری را نیز در نظر گرفت! مهمترین آن عدم برقراری توازن میان حجم آب خروجی از سد زاینده رود و حجم آبی که باید به آخرین نقطه از زاینده رود (باتلاق گاوخونی) برسد، است. متاسفانه برداشتهای فراوان و غیر قانونی در مناطق بالادست رودخانه و استان بالادست طی سالهای اخیر، حجم آب رودخانه را به شدت کاهش داده است، حال آنکه در حقابه قانونی این رود برداشت‌های بالادست فراتر از حدی مشخص، کاملا غیر قانونی می باشد. بیشترین حجم از آب زاینده رود در استان بالادست رودخانه برداشت می شود. هم چنین از دریاچه سد زاینده رود، میزان قابل توجهی آب به استان های کویری فرستاده می شود که این میزان برداشت حتی در شرایط بحرانی سد زاینده رود نیز متوقف نمی شود! این در حالی است که طبق قانون و مطابق با قوانین بین المللی هیدرولوژیکی استان اصفهان اولویت اول برداشت آب از زاینده رود است، اما در سالهای اخیر استان اصفهان اولویت چندم برداشت شده است!

این انتقال آب به زمینهای نامرغوب استان بالادست ( زمینهای کوهستانی) و همچنین مناطقی از استانهای کویری نه تنها سبب نفع نبوده بلکه در درازمدت آسیبهای جدی به هموطنان ساکن در آن استانها وارد خواهد ساخت. روشن است که در استان بالادست که بیشترین زمین هایش مرتعی می باشد، گسترش دامپروری بسیار سودمند تر از کشاورزی است، همچنین در استانهای کویری توسعه صنایع دستی، سفالگری و کارهایی از این دست، سالها و نسل در نسل پیشه مردم این زمین های خشک بوده، حالا اما با این انتقال آب نامعقول، سفالگر باید کشاورز شود و دامپرور خیار بکارد! آنوقت کشاورزان زمینهای آبرفتی در دشت اصفهان، که صاحب مرغوبترین خاکهای مرکز ایرانند، باید خس و خاشاک درو کنند!

آیا زنده رود زنده می ماند؟!

دلم به حال مردم شهرم می سوزد! وقتی آنها را می بینم که از دهها ساعت قبل از رسیدن آب در بستر خشک زاینده رود می نشینند! وقتی با رسیدنش اشک می ریزند، دل به آب می زنند، سر تا پایشان خیس آب می شود! وقتی پیرمرد و پیرزنهای خمیده اصفهانی را می بینم که گویی یوسف گمگشته شان در راه است، سر از پا نشناخته، لنگ لنگان و عصا زنان در بستر چهارباغ جاری می شوند، تند تر از جوانها سوی زنده رود می دوند و در راه حیران از کسانی که باز می گردند می پرسند: " رسید؟!"

حالا اما زنده رود که زمانی در پهنه نیمی از جهان جاری بود، زنده بودن یا نبودنش در هاله‌ای از ابهام است. طبق گفته مسوولان، زنده رود در محدوده استان اصفهان فقط برای دو تا سه ماه زنده می ماند! بعد از آن باید فراموش شود؛ با همه ماهیانش، با همه قورباغه‌های عاشقش، با همه صدفهای دو کفه‌ای، لاکپشتهای گردن زرد، حواصیل های مهاجر و با همه مردمی که دوستش دارند!


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۵۱
قرمز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
81
20
اصفهانی ها کلا یک جامعه تبلیغاتی و غیر واقع نما هستند. جالبه به یک باغ میگن چهارباغ! به بیست تا ستون میگن چهلستون!! به مناری که تا به حال نجنبیده میگن منار جنبون!! به یک پل میگن سی و سه پل! و به جاده خاکی زیرش که باید آسفالت بشه میگن زاینده رود!! به شهرشون هم که جزو آلوده ترین شهرهاست میگن نصف جهوون!!!
پاسخ ها
سبز
| Japan |
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
هم منار میجنبه ، هم 4 تا باغه و ... آلوده ترینه به خاطر این که صنعتی ترینه و باید جور همه را بکشه !
آخرش هم چوب بخوره که چرا مردم سخنکوش داره . بودجه هاش قطع بشه ، آبش را ببرند و کسی هم به دادش نرسه تا وقتی جون به لب مردم برسه و صداشون در بیاد !
hd
| Japan |
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
واقعا که بی سوادی!!!!!!! حداقل وقتی میخوای یه حرفی بزنی قبلش تحقیق کن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
واقعا متاسفم که یک ایرانی که فقط از ایرانی بودنش قرمز و ابی بودن را بلده فرهنگ و تمدن خودش رو نمیشناسه؟ قرمز جون اصفهان- شیراز و اذربایجان یعنی هویت ایران هرکدوم را که بگیری یعنی هیچ و این چیزیه که خیلیا نمی فهمند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
آقای قرمز یه سر به خودت بزن که حالت خیلی خرابه اصلا حیف اون اصفهان که شما در موردش نظر میدین
ماريا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
شما كه هيچي از آثار باستاني اصفهان نمي دوني بهتره نظر ندين.
ناشناس
| Germany |
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
نمی دونم ا
هل کجایی ولی اصفهان ومردم اصفهان نیازی به نظر ادمی به بوقی شما ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
متاسفم برات!!! حالت خیلی خرابه!
محمد رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
قرمز واقعا برات متاسفم. چیزی حالیت هست تو؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
بنده خدا یه موقع این حرفارو تو یه جمع نزنی الان اینجا ناشناسی میگیم بچه ایی.عمو بزرگ شدی یکم تاریخ ومعماری بخون
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
اخه بیچاره تو که هیچی حالیت نیست نظر نده. یه سرچی بکنی توی نت فیلم های منارجنبان رو میبینی که میجنبه و اون موقع بوق میشی و منار ها هم میره توی چشمت. اگه چشم هات رو باز کنی و خوب بشماری میبینی که سی و سه پله و چه کنیم که قطب صنعت توی شهر ماست؟؟برات متاسفم وطن فروش

افتاب جان تایید کن
بچه نازی اباد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
از این همه منفی روت کم شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۱
قرمزک تا حالا اصقهان بودی؟!
سیدجواد
|
Russian Federation
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
26
7
آقای سایت آفتاب
این مقاله مسئولین رو به ضعف مدیریت متهم کرده و بسیار مبهم صحبت کرده و علمی هم به موضوع نپرداخته است. معضل بی آبی و کم آبی را دانشمندان از سالها قبل پیش بینی کرده بودند اکنون خیلی از دریاچه های جهان -رودها و رودخانه ها با مشکل کم آبی روبرو هستند و خیلی از کشورها در مورد استفاده از آب رودخانه ها با هم نزاع دارند. این مقاله باید هم نقاط ضعف و هم قوت را کنار هم میدید این مقاله بیشتر جنبه تحریک مردم را دارد اینکه گفته شود پیرزن اصفهانی و پیرمرد اصفهانی دنبال یوسف گم گشته هستند و ماهیان و لاک پشتهای گردن زرد و امثال آن فلانند یعنی نتیجه گیری عاطفی کردن از یک مسئله ای که باید به طریق علمی و منطقی حل و فصل شود. ضمنا اصفهان کشور جداگانه ای نیست اصفهان در دل ایران است و ایران استان پائین دست و بالادست آنطور که این مقاله وصف کرده ندارد. این گونه نوشتارها جز فروزش آتش کینه بی دلیل هیچ دردی را مداوا نمیکند و هیچ کوری را بینا نمی گرداند و هیچ کچلی را به آرزویش نمی رساند
پاسخ ها
سید حمید
| Japan |
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
سیدجان دوست دارید چشم را روی حقایق ببندند ؟ اگر مشکل خشک سالیه باید برای همه جا باشد. نه این که با آب زاینده رود و رودهای دیگر که سرچشمه اش از خود استانه ، استان های دیگر مانند یزد و قم و ... آبادتر و سرسبزتر شود ، کشاورزی و صنعتشان با این آب رونق بگیرد ... ولی اصفهان را به وادی فراموشی بسپارند.
این دیار روزگاران خشک بیشتری را هم داشته ولی تا کنون زاینده رود خشک نشده. اکنون نیز بی تدبیری مدیرانی که دارائی ها را به حق تقسیم نکردند موجب مرده گی زنده رود و راه افتادن نزاع بین مردم چند استان گردیده.
چرا شما مسئولین را معصوم فرض می کنید و از گفتن حقایق ابا دارید ؟ مسئولینی که با سپردن مدیریت سد زاینده رود به دست استان های دیگر چنین خطائی را مرتکب گردیدند و به زور و نه با منطق بخشی از حق را پذیرفتند ؟
حجت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
5
16
هموطن عزیز
خواهشمندم یک صدم گردشگران خارجی برای فرهنگ و جاذبه های توریستی کشورمون و به خصوص اصفهان که در صدر شهرهای توریستی ایران است ارزش قایل شوید واصفهانی ها را به خاطر ... ،متهم به غیر واقع نما نفرمایید و کمی تاریخ مطالعه فرمایید تا دلیل نامگذاری جاذبه های گردشگری اصفهان را بفهمید.
همه ما ایرانی ها در حرف روشنفکر و استادیم ولی در عمل به خاطر منافع شخصی حاضریم حقوق هموطنان، تاریخ و فرهنگمان و هر چیز دیگری را زیر پا گذاریم.
به امید روزی که بفهمیم همه ما ایرانی هستیم و با چشم وگوش بسته حرف نزنیم ....
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
0
13
واقعا به موضوع بسیار خوبی اشاره کردید. به نظر شما چرا اینگونه شده؟ ایا انصافه در مورد مردمی که در مواقع حساس از مهمترین دارایی ادمی یعنی جونش میگذره تا ایران ایران بمونه! از مهمترین مایع حیات یعنی اب میگذره تا کویر نشینان سیراب بشن اینطور قضاوت کنیم. اما چرا ما بدنبال اباد کردن جایی با خراب کردن جای دیگه ای هستیم؟
حجت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
2
8
هموطن عزیز
خواهشمندم یک صدم گردشگران خارجی برای فرهنگ و جاذبه های توریستی کشورمون و به خصوص اصفهان که در صدر شهرهای توریستی ایران است ارزش قایل شوید واصفهانی ها را به خاطر ... ،متهم به غیر واقع نما نفرمایید و کمی تاریخ مطالعه فرمایید تا دلیل نامگذاری جاذبه های گردشگری اصفهان را بفهمید.
همه ما ایرانی ها در حرف روشنفکر و استادیم ولی در عمل به خاطر منافع شخصی حاضریم حقوق هموطنان، تاریخ و فرهنگمان و هر چیز دیگری را زیر پا گذاریم.
به امید روزی که بفهمیم همه ما ایرانی هستیم و با چشم وگوش بسته حرف نزنیم ....
حجت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
2
6
هموطن عزیز
خواهشمندم یک صدم گردشگران خارجی برای فرهنگ و جاذبه های توریستی کشورمون و به خصوص اصفهان که در صدر شهرهای توریستی ایران است ارزش قایل شوید واصفهانی ها را به خاطر ... ،متهم به غیر واقع نما نفرمایید و کمی تاریخ مطالعه فرمایید تا دلیل نامگذاری جاذبه های گردشگری اصفهان را بفهمید.
همه ما ایرانی ها در حرف روشنفکر و استادیم ولی در عمل به خاطر منافع شخصی حاضریم حقوق هموطنان، تاریخ و فرهنگمان و هر چیز دیگری را زیر پا گذاریم.
به امید روزی که بفهمیم همه ما ایرانی هستیم و با چشم وگوش بسته حرف نزنیم ....
اهل استان بالادست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
13
5
واقعا برای نویسنده و مطالبی که در خصوص استان بالادست نوشته متاسفم , چطور آمار بارش رو مستند اعلام می کنید ( ظاهرا مستند ) ولی میزان برداشت استان بالادست رو بدون آمار اعلام می کنید , مگر خودتان نمیگویید که این استان زمین مناسب کشاورزی ندارد , پس چطور ممکن است برداشت زیاد داشته باشد , پر آبی زاینده رود در محل پل زمانخان در نزدیکی ورود رودخانه به استان اصفهان حتی در زمان خشکی رودخانه در اصفهان نشان می دهد تمام اتفاقات در همان اصفهان می افتد , استان چهارمحال و بختیاری به عنوان مالک اصلی رودخانه حق دارد در حد نیاز خود برداشت کند ولی مطمئن باشید حتی اگر تمام زمین های قابل کشت موجود این استان با پر مصرف ترین روش ممکن هم به زیر کشت بروند ( در حال حاضر بیشتر برداشت در این استان جهت باغداری که کمترین مصرف در بین انواع کشت ها را دارد می باشد ) درصد برداشت همچنان تک رقمی خواهد بود , و اصفهانی های عزیز مطمئن باشند هر اتفاقی می افتد مربوط به صنایع پر مصرف اصفهان و استان های کویری می باشد.
پاسخ ها
باز خودمم
| United States of America |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
آمار بارش در سال زراعی جاری در ایستگاه کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری
( سرچشمه اصلی رودخانه های زاینده رود و کارون ) تا امروز 8 درصد کمتر از میانگین بلند مدت می باشد ) بماند که بارش برف شدیدا کم شده و عمده بارش به صورت باران بوده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۱
جایی سندی ندیدم که چهارمحال رو به عنوان مالک اصلی زاینده رود معرفی کرده باشه! اگه شما مدرک دارید برای ما هم شفاف سازی کنید...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
0
5
آخرش چی....
مسئولین همه دنبال انتخاباتند....
بهار
|
United States of America
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
5
20
اصفهان مهد هنر و زیبایی است تو که در مورد اصفهان چیزی نمی دانی لطفا نظر نده
11225
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
12
8
درود بر اصفهان و اصفهانی و متاسفم برای تمام مردم یزد و کرمان و ... که اگر آبی که حق زاینده رود هست بهشون ندن مثل س. از تشنگی میمیرند
شهرام
|
Netherlands
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
3
13
اگر اصفهان منار جنبان نداشته باشه ،سی وسی پل نداشته باشه ،چهار باغ نداشته باشه و ......و حتی زاینده رود آب نداشته باشه جزئی از خاک ایران عزیز است و بخاطر پیشینه تاریخی ،فرهنگی ،هنری و ...... یکی از عزیر ترین نقاطش و من از جانو دل دوسش دارم و آرزوی آبادی و برقراری برای اصفهان و سلامتی و سربلندی برارهموطنان اصفهانیم دارم

شهرام - از تالش
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
3
9
درود بر نويسنده اين مقاله...عاليه...حرف نداره...استان بالادست زاينده رود يعني چهارمحال و بختياري به دستور رييس جمهور، رقم عجيب و غريبي از آب زاينده رود نزديك چهارصد ميليون مترمكعب در سال، از زاينده رود برداشت مي كنه و كوهها را آبياري مي كنه!
رضا تهراني
|
United States of America
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
2
5
آفرين بر نويسنده تواناي اين متن...جانا سخن از زبان ما مي گويي
مقيم هلند
|
United States of America
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
2
7
آخه قرمز بيسواد مقاله رو دوباره بخون مي گه: بارشها يه عالمه افزايش داشته و آب پشت سد نصف شده! خب اين آب كجا مي ره؟؟
زهرا
|
United States of America
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
7
7
اين را همه مي دانند كه چهارمحال و يزد زاينده رود را خشكاندند
سميرا
|
United States of America
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
5
8
اصفهان نصف جهانه و مردم جهان بايد از نصف جهان حمايت كنند
يك شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
3
5
مرسي آفتاب از اين مقاله روشنگرانه، بازم از اين مقاله ها بزنيد
شيوا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
2
11
اصفهان جزو ايرانه و خشك شدن زاينده رودش واسه همه سخته...معلومه كه خشك شدنش نتيجه بي مسووليتيه
شيوا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
3
11
اصفهون نصف جهون
زرد قناري
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
6
11
براي وزارت نيرو متاسفم كه براي راي جمع كردن براي دولت؛ زاينده رود اصفهانيها را به چهارمحال و بختياري و يزد بخشيد. زاينده رود از قديم مال اصفهان بود
استاد دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
5
6
مقاله كاملا علمي هست. متاسفانه استان بالادست با زمينهاي نامرغوب ميزان قابل توجهي از آب را برداشت مي كنه كه اين خلاف قوانين بين المللي و كشوري است. جاي تعجب دارد كه چرا وزارت نيرو برخورد نمي كند؟!
قاسم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
0
12
من خودم از مردم چهارمحال منطقه سامان هستم و الحق و الانصاف شاهدم كه اينجا اضافه بر نياز آب را برداشت مي كنند و يه عالمه ويلا تاسيس شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
1
2
اقای قرمز نری رای بدی و اگه بدی چی میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
0
10
بدون زاینده رود، اصفهان بدون روح خواهد شد.خشک شدن زاینده رود یک نمونه از اقدامات نسنجیده مسئولان اجرایی و غیر اجرایی است.
میلاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
9
4
سرچشمه و آب زاینده رود مال چهارمحال است.
برف و سرما و دردسراش مال مردم چهارمحاله و و اب و سرسبزی و توریست و ... مال اصفهان؟

4 سال پیش، شما اگر در حاشیه رودخانه (سامان) باغی داشتین و از اون آب برداشت می کردین، بعد از استان اصفهان میومدن شما را جریمه می کردن و تجهیزات شما را مصادره می شد، مسخره و خنده دار نیست؟
ضمنان این بحث ها نتیجه ای نداره چون چند ماه پیش کارشناس از طرف ریاست جمهوری برای حل این مشکل به استان چهارمحال رفت و دبی آب خروجی از استان را محاسبه کرد که همان مقدار مشخص شده بود.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
2
6
سرچشمه رود مهم نيست كه، مهم اينه كه زمينهاي كجا مرغوب تر و قابل كشت تره آي كيو!
صندوق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
1
2
قرمز رنگ قشنگیه.اما تو که اینو نوشتی معلوم خیلی خیلی بی رنگی.این هنر نمایندگان استان عزیزمون که فقط انتخاب میشن مجلسی بشن.حالا بقیشو بی خیال.صد سال رای میارند خانوادگی دنبال ددر و دودور ادر.چرا حل نمیشه تو روز روشن حق خوری میکنند .چون چند سال دیگه رخت مجلسی نمی تونند بپوشن.
ايران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
1
7
اقاي قرمز اگه ميدونستي كشاورزان اصفهان چه خون دلي خردند تا اين اب دوباره به زاينده رود برگرده اين حرفها را نمي زدي .
يك اصفهاني
|
Germany
|
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
2
9
بنده اهل اصفهانم
يزد را چهار محال را كرمان را دوست دارم
اگر واقعا آب درست مدريت بشه و نياز استان برطرف بشه چه اشكالي داره اونها هم از اين نعمت الهي استفاده كنند.
ولي وقتي اصفهان بيش از يك سال زاينده رود رو خشك ببينه و بعد ببينيم اّب بدون هيچ تغييري در مقدار همچنان به يزد ارسال ميشه جاي گلايه داره
كشاورزان اصفهان كشته و زخمي زيادي در اين ماجرا دادند و رسانه ها نيز به دلايل امنيتي عمق قضيه را نشان ندادند.
اميدوارم ديگر زاينده رود خشك نشود
و خداوند باران رحمتش رو از ما دريغ نكنه تا عزيزان يزدي و كرماني هم بتونن از اين نعمت استفاده كنند.
با احترام به هم شهر ها و اقوام ايران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
0
6
بابا این قدیمی ها سواد داشتند! سی و سه پل رو طولانی ساختند و کم عمق که زیبایی آب رو به رخ بکشند. این مدیران ..چون اهل دل نیستند. این چیزها رو نمی فهمند و یک صحنه زشت خاک ترک خورده رو به نمایش گذاشتند. از کوزه آن تراود که در اوست. گرچه اگر با پارتی به مدیریت نرسیده بودند با آب کم هم می توانستند با عایق کردن بستز رود در محدوده اصلی شهر و کم عرض کردن جاهای بدون دید. لااقل یک مقدار آب راکد را به نمایش می گذاستند. لازم هم نبود اینقدر آب مصرف بشه که حال و هوای زاینده رود را بر گردانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
0
5
اقا دست بردارید از این حرفا . چرا بعضی ها نظرات بی ادبانه میدهند مثل اون نفر اول . اسمش چی بود . (عزیز لپ قرمزی )
همه جای ایران سرای من است.
اخرش نگفتید ایم عزیز لپ قرمزی چرا اینقدر از اصفهان بدش میاد ؟ حتما خاطرات بدی داره الله اعلم
رويا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
3
1
اين اصفهان كه ميگين زندگيش ازفريدونشهر وقتي به مردم اينجا ظلم ميكنه توقع نداشته باشه خودش در امان باشه اين آه مردم اينجاست بهفكر اسفالت كردنش باشين
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
0
6
بزرگترین ستم درحق شهر اصفهان بی ابی زاینده روده مثل اینه که یکی ازستون های برج ازادی تهران ویرانه شه
محمد
|
Japan
|
۰۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
0
3
اصفهان شهر خداست
به برکت این شهر جهانی بزرگان و فیلسوفانی بزرگی درکنار زاینده رود در جوار پل های خواجو و مارنان آرمیده ان.
به قول مستند ایران زمین
اصفهان افسون افسانه ها،من با تو بگویم یا تو با من می گویی...
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۰
0
2
جالبه! علت حذف زودهنگام اين خبر با وجود كامنتهاي زيادش از قسمت خبرهاي پربحث چيه؟ مي شه دليلشو بگيد؟ با 47 تا كامنت چرا جزو پربحثها نيست؟؟؟؟
باقر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۱
4
0
بیچاره ما چهارمحالیها آخرش همه کاسه کوزهها را سر ما شکستن
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین