کد خبر: ۱۹۲۷۶۷
تعداد نظرات: ۲۰ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۷

15 هزار پزشک یا موبایل فروش یا مسافرکش!

گلمکانی مدیرکل سلامت شهرداری تهران هم تاکید می‌کند که دولت آینده باید برنامه‌ای جامع برای حل مشکل جامعه پزشکان و بیمارانی که امروز بیش از 80درصد هزینه های درمان را از جیب می پردازند، داشته باشد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش امروزی ها،نظام سلامت کشور در پارادوکسی عجیب گرفتار شده است. در یک طرف ماجرا، معدود جراحان متخصصی وجود دارند که امروز با گرفتن زیرمیزی، درآمدهای کلان دارند و هیچ سازمان و وزارت‌خانه‌ای هم از پس توقف آنها برنمی‌آید، نه وزارت بهداشت و نه مجلسی‌ها. از یکسو بین 10 تا 15 هزار پزشک، شغل طبابت را رها کرده و به مشاغلی چون فروش موبایل و مسافرکشی روی آورده‌اند تا درمان برای شهروندان و ساکنان روستاها و شهرهای محروم اکسیری نایاب شود. «دکتر داریوش طاهرخانی»، عضو شورای عالی نظام پزشکی در گفت‌وگو با تهران‌امروز این ماجرای عجیب را نتیجه بی‌توجهی سیاست‌گذاران به واقعیت‌ها و همچنین عدم وجود امنیت شغلی برای پزشکان، به‌ویژه پزشکان عمومی می‌داند. دکتر محمدمهدی گلمکانی مدیرکل سلامت شهرداری تهران هم تاکید می‌کند که دولت آینده باید برنامه‌ای جامع برای حل مشکل جامعه پزشکان و بیمارانی که امروز بیش از 80درصد هزینه های درمان را از جیب می پردازند، داشته باشد.
 
 
 
دانشجوی پزشکی بیکار، خطرناک است
 
به گفته طاهرخانی دولت‌ها موظف هستند به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که متناسب با نیاز جامعه نیروی انسانی، دانش‌آموخته کارآمد تربیت شود. طاهرخانی می‌گوید که در حال حاضر جمعیت پزشکان عمومی در ایران به‌گونه‌ای است که به ازای کمتر از هر 1000 نفر، یک پزشک عمومی در کشور وجود دارد. اما این تعداد توزیعی مناسبی ندارند. برای همین، هم با معضل پزشکان بیکار روبه‌رو هستیم و هم مناطق محروم ما از کمبود پزشک رنج می‌برند. براساس آمارهای «ایرج خسرونیا» رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در حال حاضر در روستاها به ازای هر چهار هزار نفر یک پزشک و در شهرها به ازای هر دو هزار نفر یک پزشک داریم، این در حالی است که باید نسبت به جمعیت به ازای هر هزار نفر یک پزشک وجود داشته باشد. «دکتر کاظم عباسیون» عضو هیات رئیسه جامعه جراحان ایران هم هشدار می‌دهد که هر 15 مورد معاینه بی‌وقفه بیماران توسط یک پزشک، میزان خطا در معاینات بعدی را 30 درصد افزایش می‌هد. از سوی دیگر باقر لنکرانی وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مدت‌هاست که یک آژیر خطر بزرگ را به صدا درآورده است که البته راه‌حلی برای آن پیدا نشده است: «من معتقدم دانشجوهای بیکار علوم پزشکی می‌توانند خطرناک باشند چون می‌توانند هزینه تحمیل کنند به نظام سلامت و بیمه‌ای و می‌توانند مخل باشند. برای همین باید مواظب این گلو‌گاه باشیم.»
 
 
 
پزشکان امنیت شغلی ندارند
 
«طاهرخانی» مدیرکل امور پروانه‌های کشور، عدم‌امنیت شغلی به‌واسطه اجرای طرح‌های شتاب‌زده را یکی از دلایل بیکاری پزشکان و روی‌آوری آنها به مشاغل دیگر می‌داند و می‌گوید: «از آنجایی‌که متولی نظام سلامت و سیاست‌گذار حوزه بهداشت و درمان، وزارت بهداشت است، بنابراین باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی نمایند که دانش‌آموختگان گروه‌های مختلف پزشکی ناگزیر به پرداختن مشاغل دیگر نشوند.
 
 
 
براساس آمارهای او، از 80 هزار نفر خانواده پزشکان عمومی، تنها حدود 50‌هزار نفر در مشاغل حوزه بهداشت و درمان در خط اول ارائه خدمت به بیماران هستند. نزدیک به 10 الی 15 نفر از آنها نیز به استخدام سایر دستگاه درآمده‌اند. افراد باقی مانده هم به مشاغل دیگری روی آورده‌اند. دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران هم می‌گوید: «تنها 10 درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و 40 درصد می‌توانند مخارج‌شان را تامین کنند اما 50 درصد بقیه که اکثر آنها پزشکان عمومی‌اند دچار مشکل هستند.» پزشکانی که به گفته خسرونیا به کارهایی همچون موبایل فروشی، بنگاه مسکن و مسافر‌کشی روی آورده‌اند. به گفته ایرج خسرونیا اغلب پزشکان در مناطق دور از پایتخت وضعیت معیشتی خوبی ندارند به‌طوری که برخی از آنها در روز دو نفر مریض هم برای ویزیت ندارند. بیشترین آمار بیکاری هم دامنگیر پزشکان عمومی است که سه‌چهارم اعضای جامعه پزشکی کشور را شامل می‌شوند. البته همین مسئله هم یکی از دلایلی است که پزشکان ترجیح می‌دهند به جای رفتن به مناطق محروم، به شغل دیگری مشغول شوند.
 
 
 
بی توجهی به زیرساخت‌ها
 
«دکتر محمدمهدی گلمکانی» مدیرکل سلامت شهرداری تهران کلید حل این معضل را در مدیریت کلان کشوری می‌داند که براساس یک چشم‌انداز تعریف شود. به گفته او برای رسیدن به نتیجه مطلوب که در آن هم بیمار به درمان خود برسد و هم پزشک در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد باید جزء به جزء برنامه توسعه چهارم مورد ارزیابی قرار بگیرد. برنامه‌ها به سمتی برود که هم در آموزش رشته‌های پزشکی و رشته‌های مرتبط با پزشکی، نیروهای خبره تربیت شود و هم امکانات پزشکی در همه مناطق کشور به صورت عادلانه توزیع شود. او تاکید می‌کند: «باید ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اساس نیازهای واقعی و نوع ارائه خدمات شکل بگیرد. توزیع نیروی انسانی براساس شأن و منزلت افراد انجام گیرد. به عبارتی دیگر امکانات رفاهی و حداقل معیشتی در مناطق محروم پیش‌بینی شود تا نابسامانی‌هایی که به دلیل این بی‌توجهی‌ها اتفاق افتاده، رفع شود.» گلمکانی اعتقاد دارد که کشور در بخش‌های زیادی دچار نابسامانی است: «الان در بحث ترافیک هم همین ماجراست. دستگاه‌هایی که تولید خودرو را به عهده دارند بدون توجه به وضعیت حمل و نقل، تولیدات جدید را وارد شبکه می‌کنند. در نهایت هم به آلودگی هوا منجر می‌شود و سلامت جامعه را تحت شعاع قرار می‌دهد.»
 
 
 
اما و اگرهای پزشک خانواده
 
کسی شک ندارد که اگر طرح پزشک خانواده، درست اجرا می‌شد، می‌توانست کشتی به گل نشسته نظام درمان کشور را به ساحل سلامت برساند. اما منتقدان اعتقاد دارند که با اجرای شتاب‌زده، این طرح نه تنها به سر منزل مقصود نرسید که باعث بیکاری بسیاری از پزشکان شد. طاهر خانی هم «نظام ارجاع» را یکی از اصول مترقی در نظام سلامت دنیا می‌داند اما اعتقاد دارد آن چیزی که در سال‌های اخیر تحت عنوان برنامه پزشک خانواده در شکل‌های مختلف در ایران به مرحله اجرا رسید، نیازمند اصلاحات فراوانی است. او اعتقاد دارد که در هیچ از مراحل تدوین و تصویب برنامه پزشک خانواده، از نظرات کارشناسی جامعه پزشکی استفاده نشد. در نهایت برنامه به سمتی رفت که نه تنها نسخه‌های مختلف برنامه پزشک خانواده، توفیقی برای نظام سلامت کشور به همراه نداشت،بلکه مردم و جامعه پزشکی را در معرض آزمون وخطا قرار داد.
 
 
 
بیکاری پزشکان بعد از اجرای پزشک خانواده
 
طاهرخانی اعتقاد دارد که اجرای پزشک خانواده بدون توجه به شرایط پزشکان عمومی، باعث شد تا بسیاری از پزشکانی که در استان‌های محل اجرای پزشک خانواده، خدمت می‌کردند، دچار چالش‌های فراوان شوند. او می‌گوید: «ما نباید فراموش کنیم که در سال‌های گذشته قبل‌ از آنکه متولیان نظام سلامت به این نتیجه برسند که با اجرای برنامه‌هایی نظیر پزشک خانواده، آحاد مردم کشور در اقصا نقاط کشور را تحت پوشش خدمات درمانی قرار دهند، گروهی از همکاران پزشک، برای ارائه خدمت به مناطق کمتر برخوردار رفتند. آنها با محروم نمودن خود و خانواده خود از بسیاری از امکانات رفاهی و اجتماعی شهر‌های بزرگ، خدمت در مناطق محروم را انتخاب کردند. اما اجرای شتابزده پزشک خانواده،این پزشکان را در چالش قرار داد و ناگریز شدند، حاصل تلاش چندین ساله خود را رها نمایند و به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند. البته او اعتقاد دارد بی‌انصافی است اگر عدم ثبات شغلی همکاران پزشک عمومی را تنها به اجرای پزشک خانواده ربط بدهیم اما هم او و هم بسیاری دیگر از جامعه پزشکان اعتقاد دارند پزشک خانواده نه تنها نتوانست نظام سلامت را در روستاهای اجرا شده سامان دهد که به بیکاری گروهی از پزشکان که خود به مناطق محروم رفته بودند،منجر شد.
 
 
 
دولت سلامت محور
 
او شرایط حال حاضر نظام پزشکی را هم نتیجه بی‌توجهی به زیرساخت‌ها و وضعیت حقوقی واقتصادی مردم و پزشکان می‌داند. به اعتقاد گلمکانی دستگاه‌های درگیر از جمله سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت هم نتوانستند برنامه‌ها را به سمتی ببرند که باعث تقسیم عادلانه سلامت در جوامع مختلف کشور بشود. گلمکانی راه حل عبور از این معضل را روی کارآمدن دولتی می‌داند که بتواند باعث دسترسی عادلانه تمام هموطنان به خدمات پزشکی شود تا در‌نهایت رابطه‌ای منطقی بین هزینه‌های سلامت و درآمد مردم به‌وجود بیاید. او شرایط نظام سلامت امروز را غیر منطقی می‌داند و می‌گوید: «لذا دولت آینده باید دولت سلامت محور، دور از هرگونه شعاری باشد.» او می‌گوید: «مقام معظم رهبری، سلامت را مسئله درجه یک کشور می‌داند و برهمین اساس باید دولتی شکل بگیرد که به این نکته باور قلبی داشته باشد و از همه ظرفیت‌های کارشناسی و زیرساختی برای رسیدن به افق استفاده کند.»
 
 
 
زمینه ماندگاری پزشکان
 
طاهرخانی هم مانند بسیاری از کارشناسان پذیرش زیاد دانشجو در رشته‌های پزشکی را یکی از دلایل بیکاری پزشکان می‌داند. از سوی دیگر اعتقاد دارد که مشوق‌های لازم برای حضور پزشکان در مناطق محروم به وجود نیامده است. به اعتقاد طاهرخانی باز کردن یک مطلب در کلانشهرها و شهرهای بزرگ، ارزان‌تر از مناطق محروم است. طاهرخانی برای مثال می‌گوید: «نگهداری و تعمیرات تجهیزات پزشکی در مناطق محروم چون حمایت و پشتیبانی ندارند از شهرهای بزرگ هزینه‌بر‌تر است.» به اعتقاد او این مسئله در تعرفه‌گذاری کشور و سایر سیاست‌گذاری‌های نظام سلامت همیشه مغفول مانده تا در نهایت هم پزشکان بیکار بمانند و موبایل فروشی‌ را به طبابت در مناطق محروم ترجیح دهند. از سوی دیگر بیماران شهرستانی یا باید با درد‌های خود کنار بیایند یا هزینه‌های بسیار زیادی صرف آمدن به شهرهای بزرگ کنند تا در نهایت از این رفت و آمدها هم خسته شوند و خود را به دست سرنوشت بسپارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲۰
شهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
0
37
من ساکن شهر یامچی با بیش از ده هزار نفرجمعیت هستم شهر ما فقط یک پزشک عمومی آن هم ۳ساعت در روز ویزیت میدهد.واقعا باید مدیریت جهانی را بدهند به این آقایون...‏!‏
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
حقوق مناسب نمی دهند پزشکان عمومی هم وارد این برنامه درشهرهای کوچک وروستاها نمی شوند.
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
حقوق نمی دهند ، شرف پزشکان کجا رفته که به خاطر پول سوگند نامه را فراموش می کنند؟؟؟
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
شما فکر کردی خودت فقط خانواده داری و پزشکا بی خانواده هستند ...جهت رضای خدا که نمیشه شکم زن و بچه سیر کرد....شرف ؟ سوگند نامه؟ ما سوگند خوردیم کاری که از دستمون بر بیاد انجام بدهیم ...سوگند نخوردیم هرکاری بکنیم یا سوگند نخوردیم که حماقت کنیم!
جمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
این پاسخ حمید است که میگه شرف پزشکان کجا رفته که..... اولا لطفا قبل از حرف زدن فکر کن کلمه شرف رو هر جایی استفاده نمی کنند. دوم اینکه: اگر پزشکان درخواست دارند به چیزی که حق شان است (حق شان دردرجه اول به خاطر مسئولیت کارشان که جان مردم است درجه بعد به خاطر سرمایه گذاری که در چندین سال درس خواندن کرده اند) برسند این نشانه چیزی نیست که شما حتی نمی دانید آیا در اینجا باید استفاده شود یا نه ---- همین شما که احتمالا مبل فروش یا لباس فروش هستید و بدون کوچکترین مسئولیتی سود مثلا چند ده هزار تومنی می کنید اگر یه پزشک رو خارج شان مالی ای که باید داشته باشه ببینید هیچ احترامی باش قائل نخواهید بود..... تا وقتی .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
6
18
توجه زیاد به یک قشر باعث میشه که اقشار دیگه جامعه مورد ظلم واقع بشن.تو جامعه ما فقط و فقط به رشته پزشکی بها داده میشه.تو شبکه های تلویزیونی که همیشه در حال بررسی مشکل پزشکان،پس رشته های دیگه چی؟؟؟؟؟؟اونا بیکار نیستند؟رشته های پیراپزشکی کم بیکار ندارند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
2
12
طرح پزشک خانواده که اصلا به مردم اموزشی داده نشده که کسی برای سرماخوردگی یا سردرد نصفه شب نباید مزاحم دکتر بشه و فقط موارد اورژانسی(مواردی که عدم رسیدگی منجر به مرگ میشه)را در خارج از ساعت کاری پزشک باید ببینه دارند اجرا میکند....حالا شمای غیر پزشک ازتون سوال دارم؟پزشکها ادم اهنی هستند؟خواب و حمام و زن و زندگی نمیخواهند....نه روز دارند نه شب ...در ازای چی؟! نه شما بگویید؟
در ازای حقوق ماهی 1میلیون که تازه شبکه ها با فرستادن افردای دیپلمه برای بررسی !!!! امتیاز به پزشک میدهند و این خنده دار ترین جای این طرحه که انکه سواد نداره بیاد به کار پزشکی من ایراد بگیره.....خب بعد چی از این حقوق 700-800تومان بهت میدهند و بقیه را خود شبکه میخوره....
وقتی توی شهر خودم کار کنم با روزی چند ساعت کار میتونم درامد بیشتر و احترام بیشتر داشته باشم مگه گاو مخم را لیس زده برم پزشک خانواده بشوم .....تا مردم بیایند با بی احترامی بگویند تو داری 1میلیون حقوق میگیری باید هروقت امدیم ما را ویزیت کنی؟! شورای محل براتون به همه جا نامه نگاری کنه و از استاندار تا الی اخر بهت زنگ بزنند در نهایت برایت پرونده سیاسی درست بشه که نزدیک انتخابات جهت ایجاد اغتشاش از ویزیت بیماران خودداری کرده....
حالا قضاوت با شما...من ترجیح میدم برم موبایل فروشی باز کنم تا این همه بدبختی داشته باشم ...حداقل انجا هروقت ارز و طلا پایین و بالا شد منم سرمایه ام چند برابر میشه هیچکسی هم اعتراضی بهت نمیتونه بکنه....با مریض سر وکار ندارم و تفریح و زندگیم سر جاشه...و ....و...و
بهداشت ستون فقرات نظام سلامت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
7
6
چرا شما مسولان از همه نظام سلامت فقظ بزشک و پزشک سالاری را می شناسید. بابا یکی هم به فکر این بیچارهای بهداشت باشه.بابا به خدا پایه نظام سلامت بهداشته.اگه به بهداشت توجه میشد حالا این قدر مریضو مریضی نبودکه بخواد پزشک واسه درمان کم باشه.یک فارغالتحصیل بیکار بهداشت عمومی
عليرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
3
5
سلام ،براي قضاوت در خصوص عملکرد پزشکان عمومي خود را لحظه اي بايد جاي آنان گذاشت.در طرح پزشک خانواده به پزشکان عمومي مبلغي بين يک ميليون در شهرهاي کوچک وحاشيه شهرهاي بزرگ و تا سه ميليون در روستاهاي مناطق محروم ومرزي پرداخت مي شود.پزشک در قبال اين پرداخت بايدسه شيفت کارکند(24 ساعته) ودر مرکز مربوطه ساکن شود وکليه ارتباطاتش مستقيمش با خانواده واقوام ودوستانش قطع شود.خود وخانواده اش ازتمام امکانات ومزاياي زندگي شهري چشم پوشي کنند وبصورت يک تبعيدي زندگي کند وبعد از چند سال کار کردن دچار استحاله علمي وفکري مي شودو کم کم افسردگي بسراغش مي آيد و مغموم وبا آينده اي تاريک ومبهم وحرمت خانوادگي واجتماعي از دست داده چرا که اگر تمام دريافتي خود را پس انداز کند حتي يک آپارتمان 60 متري براي سکونت خود وخانواده اش نمي تواند خريداري کند ولذا حاضر است دست به هر کاري بزند ولي وارد برنامه پزشک خانواده نشود.اينجاست که سرمايه هاي ملي بدليل سوءمديريتها از دست مي رودوپزشک عمومي مجبور مي شود براي امرارمعاش دست به کارهايي بزند که باجايگاه علمي واجتماعي او تناسب ندارد.
رقيه سرطاقي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
4
1
حرفي براي گفتن ندارم
پاسخ ها
ناشناس
| Poland |
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
الحق که سرطانی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
1
16
چند میلیون فارغ التحصیل از رشته های علوم پایه، فنی مهندسی و علوم انسانی بیکاره بیکار. حتی موبایل فروش و مسافرکش هم نشدن. نشستن گوشه خونشون خاک می خورن
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
5
7
حالا ما هم که کار داريم تو اداره بيکاريم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
3
5
اين تيتر يک ننگ است برای وزارتخانه ای که نتواند از نخبه ای که سرآمد جامعه است و صدها ميليون برای تربيتش هزينه شده استفاده کنند. هم پزشک متضرر شده هم بيمار
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
0
5
تازمانی ریاست ها و معاونت ها و مسئولان مراکز در وزارت بهداشت سهام داران بخش خصوصی هستند ،فرصت فکر و تدبیر در مسائل سلامت جامعه فعلی و آینده باقی نمی ماند ،حقیقت یا واقیعت را رها کردیم با حرف های خاله بازی خطوط رسانه ها را پرمی کنیم ، ومسئولان غیر فنی را گیج و مردم را گیج تر و تسلیم زیاده خواهی عده ای می نماییم که این عده خودشان به مسابقه شیادی
عادت کرده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
1
8
مسافرکشی

خداییش این دیگه باورکردنی نیست که پزشکی بره مسافرکشی کنه، مسلما بسیاری از پزشکان عمومی در شغل دیگری مشغول هستند مانند یکی از دوستان من که بجای پزشکی به تدریس زبان مشغوله ولی این امر که پزشکانی هستند که مسافرکشی می کنند خیلی دور از واقع به نظر میرسه، و به نظر من دفاعی بد از جامعه پزشکان عمومیه که با مشکل درآمد مواجه هستند.
999
|
Poland
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
4
9
بس کنید این مظلوم نمایی و اشک تمساح را.
طارق طارقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۱
0
1
با سلام...
اینجانب در یکی از شهرهای جنوب ایران زندگی میکنم که متاسفانه در اینجا هیچگونه پزشک متخصصی وجود نداره
از پزشکان متخصصی که در زمینه داروسازی.قلب.اورتوپد و... واقعا بیکار هستن با سرمایه اینجانب همراه با تمام امکانات رفاهی (ماشین.منزل و...) دعوت به همکاری مینماید.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
با این وضع که الان پیش اومده همه دارن میرن پزشکی میخونن پزشکی هم مثل بفیه رشته ها بیکار زیاد پیدا میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
2
2
یک نفر با سهمیه بهترین دانشگاه ئنئونپزشکی قبول شده طرح هم نداشته یک سال کار کرده تو درمانگاه بهش کار دادند همون یک سال به اندازه 10تا کارمند پول در اوذده الان با سهمیه تخصص می خونه از کار بعدش هم خیالش راحته
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین