آفتابنیوز : آفتاب: احمد علی کیخا روز سه شنبه در حاشیه هم اندیشی مسوولان سازمان محیط زیست با بخش خصوصی با موضوع شکار پایدار در جمع خبرنگاران افزود: آخرین آمارها نشان می دهد ۳۱ راس گوزن زرد براثر کم شدن آب تالاب و حمله مگس میاز تلف شدند.
وی اظهارداشت: گوزن های زرد در این فصل بدنشان را در روخانه و آب تالاب می شویند و با گل مالی کردن خود هر گونه کنه یا زخمی در بدنشان را از بین می برند اما با کم آب شدن و در برخی بخش ها با خشک شدن تالاب هورالعظیم ، گوزن ها جایی برای گل مالی بدنشان ندارند. این در حالی است که در اردیبهشت ماه با توجه به حجم زیاد بارندگی در منطقه جمعیت مگس میاز زیاد شده است و از آنجا که این حشرات حساسیت خاصی به رنگ زرد دارند، گوزن های زرد را هدف حمله قرار داده اند.
به گفته کیخا، در همان ساعات اولیه حمله مگس ها، تحقیقات و کمک رسانی به این گوزن ها آغاز شد .زنده گیری و کندن مگس ها از بدن حیوانات یکی از این روش هاست که در حال انجام است اما با توجه به گریز پا بودن این حیوان و انبوهی پوشش گیاهی در منطقه زندگی گوزن ها در خوزستان، زنده گیری آنها با مشکل همراه است اما این روش همچنان ادامه دارد.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست تصریح کرد: این مگس ها به طور طبیعی روی زخم حیوانات نشسته و تخم گذاری می کنند اما جمعیت آنها به قدری زیاد شده است که بر روی گوشت های نرم حیوان مانند دور لب، دور چشم و لاله گوش تخم گذاری می کنند که محیط بانان تلاش دارند با زنده گیری گوزن ها بدن حیوان را پاک سازی کنند.
در گذشته در بخش وسیعی از شمال آفریقا تا عراق، ترکیه و ایران پراکنده بوده ولی در حال حاضر نسل آن در تمام کشورهابه جز ایران نابود شده است. در ایران این گوزن در مناطق جنگلی زاگرس و جنگلهای گرمسیری خوزستان زندگی میکرد، ولی در حال حاضر پراکندگی طبیعی آن محدود به مناطق حفاظت شده دز و کرخه در خوزستان است.