مولکولهای سدیم موجب میشوند که آب دور سلولهای چربی ذخیره در بدن را احاطه کرده و از این طریق آنها را مستحکمتر و البته متورمتر میکنند. این انباشتگی آب حالت بادکردگی به بدن داده و به سایز کلی بدن اضافه میکند. بیشتر موادغذایی کنسرو شده و غذاهای نمک دار حاوی نمک یا سدیم هستند. درکنار اینها، موادغذایی دیگری که نمک فراوان دارند عبارتند از: پنیر، گوشت، آرد ذرت، نخود، سسها، چاشنیها، ترشیجات، صدف.
فقط غذاهای قنددار و چربیدار نیستند که قطر دور شکمتان را اضافه میکنند. نمک هم یک متهم اصلی است. درنتیجه، دفعه بعدی که خواستید ظرف نمکدان را برداشته و روی غذایتان نمک اضافی بپاشید یادتان باشد که این دانههای سفیدرنگ تا چه حد موجب چاق شدنتان میشود.
مضرات مصرف بیش از حد نمک:
- کلسیم را از استخوانها میگیرد و باعث دفع آن از ادرار میشود. به همین دلیل باعث نازک شدن استخوان میشود. در نتیجه با افزایش سن، استخوانها به راحتی میشکنند. هم اکنون توصیه میشود برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک بایستی کاهش یابد.
- مصرف نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید میکند، یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، بطور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیمتر میکند. بعضی تحقیقات دقیق و کنترل شده، نشان داده که کاهش مصرف نمک، همراه با سایر عوامل درمانی آسم، در بهبود این بیماری مؤثر و مفید است.
- بررسیها نشان داده، مصرف زیاد نمک در شرایط غیرطبیعی، اثرات مضری بر کلیهها دارد.